Ontvang wekelijks nieuws van theater, muziek, film, expo, cursus of allemaal.
Aafke Janssen-van Dijk
Aafke Janssen – van Dijk geeft onze musicallessen en staat te popelen om met jou aan de slag te gaan. Aafke: “Musical is voor mij een heerlijk middel om je verhaal te vertellen, je fantasie te vrije loop te laten, je te ontwikkelen, je energie kwijt te kunnen, samen te leren werken en vooral ook plezier te hebben.”Naast musicaldocent is Aafke van huis uit dansdocent en taal – en rekendansdocent voor het jonge kind. Ze heeft een dans-, muziek – en theaterschool gerund en in het onderwijs gewerkt als vakleerkracht dans, talentcoach, docent Duits en leesconsulent. Aafke maakte al meerdere musicalvoorstellingen zowel met en voor kinderen, jongeren en studenten.Kortom, haar hart ligt bij educatie en het overbrengen van haar eigen passies. Laat je inspireren en kom mee zingen, dansen en toneelspelen!
Anneke Haane
Anneke is in 2020 afgestudeerd aan de opleiding Autonome Beeldende Kunsten in Maastricht. Hierna besloot ze zich verder te richten op educatie en volgde hiervoor de master Kunsteducatie in Tilburg. Ze werkt als freelancer bij verschillende musea en culturele instellingen. Hierbij werkt ze vooral met jongeren en ouderen.
Arjen Bakermans
Arjen werkt als beeldhouwer/ keramist in opdracht en in vrije productie. Ook geeft hij creatieve workshops en keramiekcursussen voor groepen in zijn atelier in Swalmen, bij ECI cultuurfabriek in Roermond en bij Kunstencentrum Jerusalem in Venray.
Babeth van der Zalm
Babeth van der Zalm is een energiek en veelzijdig persoon die haar kennis maar al te graag overbrengt aan mensen die net zo enthousiast zijn over musical!
In 2017 heeft ze haar Bachelor Muziektheater gehaald aan het Conservatorium in Rotterdam. Daarna heeft ze in theaters door heel Nederland de rol van Bet in Ciske de Rat mogen vertolken.
Babeth is altijd erg geïnteresseerd geweest in stemtechnieken en heeft daarom ook de opleiding Estill Voice Training en Universal Voice voltooid. Ze is net afgestudeerd en een master of music behaald in Tilburg en kan niet wachten om haar kennis en passie te delen met (jonge) mensen. Zowel op uitvoerend als op technisch vlak.
Bernadette Neven
Hoi! Bernadette Neven is afgestudeerd aan het Provinciaal Hoger Kunstonderwijs Hasselt atelier Glasschilderkunst. Daarnaast volgde ze de opleiding Glasschilderkunst aan het Deeltijds Kunstonderwijs waar ze nu zelf meer dan 10 jaar les geeft. Ook nam Bernadette regelmatig deel aan workshops in binnen- en buitenland. Het thema van haar werken is vaak ‘de natuur’ en ‘hoe de mens deze vernielt’. Haar exposities zijn te zien in België, Nederland, Italië en Bulgarije.
Bianca Rosenboom
Bianco Rosenboom was als kind altijd al druk in de weer met dingetjes maken. Het was voor haar daarom ook geen verrassing dat ze een creatieve opleiding ging doen. Zo zegt ze: “Door mijn werk als etaleur/visual merchandiser ben ik met veel materialen in aanraking gekomen en werd mijn nieuwsgierigheid gewekt voor natuurlijke materialen. Na eerst een paar jaar met stof te hebben gewerkt heb ik uiteindelijk de overstap gemaakt naar leer bewerken. Dit beviel zo goed dat ik de opleiding Tasjesmaker ben gaan volgen om daarna mijn eigen atelier te openen. Het is heerlijk om mijn passie met anderen te delen en tegelijkertijd weer iedere dag iets bij te leren.”
Daniëlle Vroemen
Daniëlle studeerde af in 2009 aan de kunstacademie van Maastricht, richting Sieraadvormgeving. Hierna startte ze haar eigen sieradenlabel, dat zich kenmerkte door strakke geometrische vormen. In de loop der jaren nam ze deel aan verschillende (internationale) beurzen en events en waren haar sieraden te zien in de bladen.
Opgeleid als vormgever verdiepte ze zich ook in het vak van goudsmeden door verschillende verdieping cursussen te volgen, want uitgeleerd ben je hierin nooit.
Danielle vindt het belangrijk dat de cursisten een eigen handschrift ontwikkelen en met eigen ontwerpen komen binnen de gegeven kaders. Het begeleiden van een schets tot prachtig (draagbaar) sieraad en het meedenken in welke mogelijkheden er zijn, dat is als docent waar ze het voor doet!
Debby Thebrath
Debby Thebrath is frontvrouw in een HALESTORM Tributeband en van de Rockband LIONESZ. Debby zingt vanaf kinds af aan en begon ooit in een kinderkoortje. Ze nam zanglessen en speelde bij de harmonie maar vanaf haar 14e werd gitaarspelen en zingen in bandjes interessanter.
Ze heeft in vele nationale én internationale bands gespeeld, zowel covers als eigen werk. Voornamelijk in het pop- en rock genre, bands zoals Project Fear (prog-rock), Cheeseplane Killers (nu-metal) en Beyond Violet (gothic-rock). Debby heeft albums opgenomen en op vele gave podiums en festivals in binnen- en buitenland gespeeld. Nu is ze lead vocalist bij de 80ties Rock band LIONESZ en zingt ze in Europa’s beste Halestorm Tribute band!
In haar lessen deelt Debby graag haar ervaring en haar passie voor zingen en gaat ze samen met jou op zoek hoe jij het beste uit jouw stem kan halen. Ze helpt je om controle te krijgen en grenzen te verleggen door aan de slag te gaan met songs die je zelf aandraagt. Door tips en tricks te geven, zal ze je laten ervaren hoe iets anders kan.
Dorothee v.d. Munckhof-v.d.Bercken
Dorothée van den Bercken geeft hoboles en samenspel. Op jonge leeftijd begon ze met blokfluitles en dat heeft ze zes jaar gedaan. Daarna werd ze betoverd door de klanken van de hobo. Een heel apart blaasinstrument met een rietje. Na twee jaar les mocht ze al meespelen in een groot symfonieorkest. Leuk was dat! In Maastricht heeft ze aan het conservatorium les gehad van Peter Steyvers; hij speelde eerste hobo bij het Limburgs Symfonieorkest (nu philharmonie zuidnederland). In die tijd speelde ze in een blaaskwintet en het harmonieorkest van het conservatorium en bij nog een harmonieorkest in Maastricht. Bij dat harmonieorkest in Maastricht kreeg ze een althobo te leen en dus speelt ze daar nog steeds. Verder speelt ze nu ook nog in een dubbelkwintet, dat wil zeggen een ensemble met tien blazers.
Esmée Mertens
Esmée studeerde in 2016 af als grafisch ontwerper aan het SintLucas in Eindhoven. In 2021 behaalde ze haar master in fotografie aan Luca School of Arts in Genk. Aansluitend voltooide ze de educatieve master in de beeldende kunsten, die ze in 2023 behaalde.
Momenteel geeft Esmée het vak beeldende vorming in het voortgezet onderwijs, waar ze haar passie voor kunst en educatie combineert. Naast haar werk in het onderwijs is ze actief in haar eigen atelier, ‘Studio Esméralda Emanuela’. Hier houdt ze zich bezig met fotografie en grafisch ontwerp en organiseert ze beeldende workshops op locatie voor diverse doelgroepen. In haar artistieke praktijk combineert ze graag fotografie met andere beeldende disciplines, waardoor een interessante kruisbestuiving ontstaat.
Esmée is een bevlogen en creatieve docent die haar ervaring en passie voor kunst inzet om alles wat met educatie te maken heeft inspirerend en betekenisvol te maken.”
Evert Hoedt
Evert Hoedt studeerde in 1992 af als klassiek saxofonist aan het conservatorium in Maastricht.
Hij heeft lange tijd les gegeven aan het Kunstencentrum Jeruzalem in Venray en aan het centrum voor pop en jazz in Eindhoven. Op dit moment speelt hij in diverse bands: Little Steve & the Big Beat, The Electrophonics, Tinez Roots Club, Fez & the Furious, the Dibs en The Pick Up Service. Ook heeft hij gespeeld op diverse podia en festivals in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Engeland en Malta. Verder heeft hij gespeeld met o.a. Mike Sanchez, the Dell Satins, Mike Morgan, André Rieu, Nico Duportal, Kat Riggins en anderen.
Ewelina Peeters-Krysiak
Ewelina is geboren in Polen en speelt sinds haar zevende jaar viool. Op haar 19e kwam ze naar Nederland om viool te gaan studeren bij Robert Szreder aan het conservatorium in Maastricht. Na het afronden van deze studie is ze privéles gaan geven, maar vooral ook veel gaan spelen. Zo speelt ze al heel wat jaren als violiste in Guido’s Orchestra waarmee ze vrijwel alle Symphonica in Rosso shows heeft gespeeld. Ze heeft daardoor met heel wat grote namen op het podium mogen staan, zoals Lionel Ritchie, Diana Ross, Doe Maar, Anouk en Simply Red. Ook werkt Ewelina als studiomuzikant voor cd-producties van bijvoorbeeld Afrojack, Herberg de Troost, Nick & Simon, Ntjam Rosie en veel meer muzikanten. Sinds september 2017 geeft ze met veel plezier vioolles bij ECI cultuurfabriek.
Fee Maassen
Fee Maassen is derderjaars studente aan de Fontys Academy of Arts. Ze stelt zich kort voor: “Hoi! Ikben Fee en studeer aan de opleiding Docerend Theatermaker. Voor mijn derde jaar ga ik een korte voorstelling maken met kinderen. Ik ben heel erg geïnspireerd door de belevingswereld van kinderen en vind het leuk om onderzoekend op de vloer bezig te zijn. Spelplezier staat voorop! Ik heb er in ieder geval zin in en hopelijk kunnen we er samen iets tofs van maken!”, aldus Fee.
Ger Reijnders
Ger Reijnders geeft al bijna 30 jaar les op groot koper. Dit is een verzamelnaam voor alle grootkoper-instrumenten waaronder trombone, bariton, tuba en bastuba. Hij is in 1988 afgestudeerd als klassiek trombonist en staatsexamen tuba. Zoals velen is hij als trombonist begonnen bij harmonie St. Gertrudis Beesel, waar hij een geweldige tijd heeft gehad en besmet is met het koperblaasvirus. Ger is verder trombonist geweest bij het Nationaal Jeugdorkest, bij de EJA bigband nu (Score Jazz Orchestra) en lid geweest bij Brasscinq (prof. Koperquintet).
Goof Veelen
Goof Veelen is woonachtig in Roermond en speelt sinds zijn zesde gitaar. Hij heeft in Tilburg en Heerlen opleidingen gevolgd tot uitvoerend musicus en heeft in verschillende bands gespeeld, waar onder Promilaasj, VOLBEER en Phantom Elite, waarmee hij van Londen, tot Wenen tot Parijs op de planken heeft gestaan. Momenteel speelt hij in de Aerosmith tribute-band Janie’s Gun, de Roermondse akoestische formatie Presto Pronto en in de Limburgstalige reggaeband Prengel. Naast optreden en andere muzikale bezigheden, is Goof sinds 2017 werkzaam als gitaardocent en bandcoach bij ECI cultuurfabriek; iets wat hij met ontzettend veel plezier doet! Ook zet Goof zich als bestuurslid bij Stichting Roermond in Tune in voor het behoud en ontwikkeling van de Roermondse popmuziek en popscene. Hij is goed thuis in de meeste genres en stijlen; met als expertise country, rock, metal en pop.
Harry van Ekert
In Schoonhoven heeft Harry van Ekert zijn meesterteken behaald in zowel goud- als zilversmeden. Deze vaardigheden is hij toe gaan passen in het maken van dwarsfluiten uit goud, zilver en platina. Later is hij ook een fluit gaan ontwikkelen uit Mokumé Gane (Patent); een laminaat uit verschillende metalen. Deze instrumenten worden wereldwijd gespeeld in grote orkesten.
In 2014 wilde Harry terug naar sieraden en is toen begonnen les te geven aan kunstacademies.
Harry: “Ik vind het mooi om ambachtelijke vaardigheden te combineren met vormgeven en ontwerpen. Het begeleiden te werken met diverse metalen en materialen en deze tot een prachtig sieraad te laten groeien is geweldig! De creativiteit van de aankomende edelsmid te prikkelen en stimuleren vind ik leuk. Ook is het mooi om te zien hoeveel kunstzinnigheid er in iedereen steeds al aanwezig is.”
Naast zijn lesactiviteiten in Gemert, Weert en Veghel draagt Harry ook bij ECI cultuurfabriek zijn kennis en passie over aan toekomstige edelsmeden!
Henriette Jeurissen
Henriëtte Jeurissen is geboren en getogen in Roermond. Na de pedagogische academie vervolgde ze haar opleiding als beeldend docent textiele werkvormen en handvaardigheid in Nijmegen. Vanaf 1990 geeft ze naast projecten en workshops (op scholen zoals kunst op school en de verlengde schooldag, in buurthuizen en bij de kinderopvang) de cursus keramiek voor kinderen en jeugd en de cursus beeldende vorming. Eerst bij het Centrum voor de Kunsten en bij ECI cultuurfabriek.
Ilona Tychon
In 2007 studeerde Ilona af als Master of Arts aan de Media & Design Academie te Genk. Met als studierichting fotografie proefde ze ook aan grafisch ontwerp, film, animatie en productdesign. Met keuzevakken als bedrijfsbeheer en de initiële lerarenopleiding breidde ze haar vakkennis verder uit en behaalde ze haar 2e graads onderwijsbevoegdheid.Ze werkt als fotograaf en grafisch vormgever in haar studio in Roosteren en geeft creatieve workshops en cursussen voor groepen, maar ook individueel. Onderwerpen die aan bod komen zijn fotografie, Adobe Photoshop, Adobe InDesign, Adobe Illustrator, Stop Motion etc. Dit doet ze niet alleen in haar studio, maar ook voor verschillende CVO’s in België, basis- en middelbare scholen, bij de ECI cultuurfabriek, en op locatie. Ook restaureert ze foto’s en maakt ze gepersonaliseerd rouwdrukwerk voor uitvaartbedrijven. Deze combinatie vind zij fijn en dankbaar werk.Daarnaast speelt Ilona draailier bij de band Helleveag en is ze opname- en gastmuzikant bij het project Theigns & Thralls van Kevin Ridley (Skyclad).
Imants Ancans
41 jaar geleden, in september 1980, werkte Imants Ancans voor het eerst met een pottenbakkers draaischijf en hij doet dat met veel plezier nog steeds. Hij houdt ervan de grenzen van zijn fantasie en de mogelijkheden van het materiaal op te zoeken en een eigentijds element toe te voegen aan de lange traditie van keramisch werken. Werken met een medium dat nog een renaissance doormaakt. Imants creëert graag met steen, aardewerk, Raku en porselein. Zo’n grote verscheidenheid aan materialen geeft bijna oneindige mogelijkheden voor het creatieproces, omdat ieder type of mix van klei zijn eigen speciale karakteristieken heeft. Hij geniet van het experimenteren met vormen en oppervlaktes gedurende het hele proces van gooien, bouwen, trimmen, snijden, glaceren en branden.
Imants heeft op de Latvian Art Academy keramiek gestudeerd en een master behaald in Raku technieken en Kunstgeschiedenis en heeft langere tijd gewerkt als hoofd van de afdeling Keramiek van de Craft school in Letland. Sinds 2016 is Imants lid van de Keramiek Kring Limburg en neemt hij regelmatig deel aan keramiektentoonstellingen. Naast docent bij ECI werkt Imants momenteel ook als keramiekdocent bij het Keramiek Centrum Tiendschuur in Tegelen en De Wiele Creatief in Geldrop. Op www.imantsancans.com vind je een impressie van zijn werk.
Janneke Giesbers
Haar hoofdvakstudie dwarsfluit volgde Janneke Giesbers bij Hanni Barendrecht en Leon Berendse aan het Conservatorium van Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Na het behalen van het bachelordiploma Docerend musicus en Kamermuziek, volgde Janneke de masterstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen bij Peter Verhoyen met als hoofdvak piccolo. Ze is bij diverse muziekscholen en verenigingen werkzaam als dwarsfluit-, piccolo- en theoriedocente. Ook de pijperfluit is niet vreemd voor haar; dit instrument beheerst ze tot in de puntjes.
Janneke van Tuyl
Janneke werd groot gebracht met veel klassieke muziek; haar moeder is een Hongaarse violiste en haar vader speelde klarinet. Ze begon op haar 4e met piano lessen en speelde tot haar 18de klassiek op hoog niveau. Er volgde een omschakeling en ze raakte geïnteresseerd in jazz, wat haar naar het Conservatorium Maastricht bracht. Hier studeerde ze af in de richting Jazz piano, zowel uitvoerend als docerend.
Ze speelt in verschillende formaties; van een traditioneel jazzkwartet tot haar eigen Latin trio. Ook begeleidt ze graag vocalisten in duo vorm. Janneke geeft ontzettend graag les. De zwarte en witte toetsen en de eenvoud hiervan fascineren haar al van kinds af aan. Deze eenvoud van het overzichtelijke instrument kan zij op een heel begrijpelijke manier uitleggen, zowel aan de allerkleinsten als aan volwassenen. De pianolessen die Janneke geeft zijn zowel in jazz als klassieke richting waarbij theorie-leer en improvisatie regelmatig aan bod komen.
Ze vindt het belangrijk dat kinderen worden gestimuleerd in het maken van muziek en draagt graag bij aan het ontwikkelen van discipline in het studeren van piano spelen. Boven alles wil ze dat haar leerlingen plezier hebben van het prachtige instrument en het bespelen er van.
Janneke is op dit moment bezig met een tweede studie aan Conservatorium Maastricht: Docent Muziek. Deze studie bereid haar voor om klassen in het primair en secundair onderwijs muziekles te kunnen geven.
Jasmijn Duterloo
Na het afronden van haar studie Commerciële Vormgeving (fotografie, industriële vormgeving en grafische vormgeving) aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen heeft Jasmijn de opleiding Pedagogisch Didactisch Diploma aan Fontys Hogeschool in Wageningen gevolgd. Een aantal jaar later heeft ze de fotografie weer opgepikt en is in 2016 afgestudeerd aan de Fotoacademie in Amsterdam.
Gedurende haar artistieke reis heeft het concept identiteit een centrale rol gespeeld. Ze denkt na over vragen als: bezitten herinneringen en relaties een objectieve realiteit? Of zijn het uitsluitend subjectieve constructies in onze geest? Bovendien trekt ze ook vaak de aard van plaats en tijd in twijfel. Zijn deze fundamentele elementen van ons bestaan zo concreet als ze lijken, of zijn ze vloeiender dan we waarnemen? Jasmijn exposeert met haar werk regelmatig in binnen- en buitenland.
Haar kracht ligt bij het snijpunt van techniek en concept en zo zijn haar lessen ook opgebouwd. Je leert naast cameratechnieken ook denken over hoe je deze dan toepast en je de foto op de kijker laat overkomen. Naast de cursus Digitale Fotografie voor volwassenen geeft ze ook les op middelbare scholen, basisscholen en coacht de kunstenaars in hun creatieve proces.
Jean-Pierre Steijvers
Jean-Pierre Steijvers heeft hoofdvak orgel, piano en kerkmuziek gestudeerd aan het Conservatorium van Maastricht en het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Daarnaast heeft hij diverse masterclasses bij gerenommeerde organisten gevolgd. Hij was prijswinnaar van orgelconcoursen in Dublin, Luzern, Chartres, Kaliningrad en winnaar van de ‘Moscow Philharmonic Society Special Award’. Sinds mei 2004 is hij benoemd tot ‘Organiste-Titulaire’ van de St. Christoffel Kathedraal te Roermond en van het Louvigny/ Robustelly/ Verschueren-orgel in de Caroluskapel van het voormalig Groot Seminarie van het Bisdom Roermond. Daarnaast is hij docent orgel, piano en muziektheorie aan ECI cultuurfabriek te Roermond. Jean-Pierre geeft vele concerten in Europa, Japan en de USA en in de belangrijkste concertzalen van geheel Rusland. Hij werkte samen met gerenommeerde dirigenten als Ed Spanjaard, Vladimir Askenazy, Edo de Waart, Paul Goodwin, Rizzi Brignoli en Kynan Johns. Verder is Jean-Pierre artistiek adviseur van de Stichting Orgelkring Roermond (www.orgelkringroermond.nl) en is hij sinds 2017 als docent orgel verbonden aan The Moscow Gnessin Summer School.
Jean Ramaekers
Jean Ramaekers is in 2021 afgestudeerd aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden. Hiervoor heeft hij nog een MBOopleiding tot acteur gevolgd op het Vista College in Heerlen. Momenteel studeert hij op de parttime opleiding docent/regie van de Toneelacademie Maastricht.
Jean is een creatieve duizendpoot die zijn werkzaamheden graag afwisselt in de werelden van theater en film. De ene dag geeft hij les aan een groep enthousiaste jongeren, de volgende dag monteert hij aan zijn nieuwe kortfilm en de dag daarna schrijft hij aan een voorstelling voor een lokale toneelvereniging. In deze afwisselende werkzaamheden kan zijn onstuimige creatieve geest rust vinden.
De geschiedenis van de wereld is hier in een onuitputtelijke bron van inspiratie. De gekste verhalen die verzin je niet, die zijn gewoon echt gebeurd! In het verleden of wellicht in de levens van de spelersgroep. Dat is dus bijna altijd een uitgangspunt in het werk van Jean. Hiermee probeert hij zowel de spelers als zijn publiek te verleiden mee te gaan in een gedeelde fantasie die de buitenwereld doet vergeten.
Een docent schreef ooit over hem: ‘Jean nodigt je uit om in een gammel bootje vol gaten te stappen. Hij verzekerd je dat het goed komt, ook al weet hij niet precies waar hij heen gaat. Maar de reis is vol avontuur en het risico altijd waard.’
Jessica Kulka
Vanaf haar 8e volgt Jessica klassieke zanglessen. Ook schrijft ze al enige tijd haar eigen songs. En focust ze zich ondertussen op het ontwikkelen van haar (klassieke) zangtechnieken. Tijdens haar studie Visuele Communicatie – Filmisch Beeld aan de Kunstacademie Maastricht, richtte ze haar project ‘Foreign Bloom’ op. Dit is een multidisciplinair project waarin ze haar disciplines zang, songwriting en filmmaking combineert.
Jessica is breed inzetbaar, bij haar kun je terecht voor allerlei stijlen, van klassiek tot pop!
Joep Schrader
Joep (1986) studeerde hoorn aan de conservatoria van Tilburg en Enschede, bij Fons Verspaandonk en Rene Pagen. Tijdens de studie is hij al begonnen met lesgeven en het dirigeren van (jeugd)orkesten. En nu, een paar jaar later doet hij dit full time met heel veel plezier.
John Wassen
John Wassen, geboren in Reuver, heeft al van jongs af aan een passie voor alles wat met drums, percussie en slagwerk te maken heeft. Hij studeerde af aan het Conservatorium in Maastricht, als bachelor en master drums en percussie, met als bijvak klassiek slagwerk.
John is al geruime tijd werkzaam als docent, voorheen bij Centrum voor de Kunsten Roermond en sinds 2012 bij ECI Cultuurfabriek. Daar is hij docent muziek (drums, percussie, slagwerk) en lid van het ECI Rockschool-team.
Je kunt bij John voor veel muziekstijlen terecht. Van pop, rock, funk, jazz tot Latin. Maar ook voor specialistische items zoals: improvisatie, rudimental drumming, Moellertechniek, open-handed playing of brushes. Verder is John gespecialiseerd in Zuid-Amerikaanse Latin percussie zoals conga’s, timbalen, cajón en Braziliaanse (samba)percussie. John is ook als sessiemuzikant actief en hij speelt als percussionist bij onder andere Beats & Boogies.
Een echte allrounder dus!
Kristy Bujanic
Kristy Bujanić (°1991, Genk) is een hedendaagse juweel-kunstenaar en juweel-ontwerper. Zij heeft haar roots in Kroatië en is werkzaam in Maastricht. In 2017 studeerde ze af als Master Object & Jewellery Design aan de PXL Hasselt (BE).
Sindsdien werkt ze als autonoom kunstenaar en als juweelontwerper onder haar eigen naam Kristy Bujanić. In haar atelier in Maastricht vervaardigt zij handgemaakte juwelen. Middels ambachtelijke en hedendaagse edelsmid-technieken maakt zij zowel unieke kunstsieraden als juwelen voor een breder publiek.
Opgroeien tussen twee culturen in, heeft bij haar gezorgd voor een blijvende aantrekking door spanningsvelden om haar heen: tussen liefde & afschuw, natuur & cultuur en organisch & strak. Deze spanning blijft telkens voor inspiratie zorgen. Met plezier geeft zij aan de hand van haar cursussen de tips van het vak edelsmeden door aan haar cursisten, op verschillende niveaus.
Lobke Houkes
In 2019 studeerde Lobke af aan de opleiding decor- en kostuumontwerp aan de toneelacademie Maastricht. Aansluitend besloot ze nog een tweejarige studie tot docent beeldende kunst te volgen. In de zomer van 2021 start ze haar Master Kunsteducatie aan de FHK in Tilburg.
Lobke heeft ervaring op verschillende niveaus. Zo geeft ze naailes en workshops op het basisonderwijs, stond ze voor de klas op het middelbaar onderwijs en gaf ze tijdelijk les op de opleiding vaktherapie aan het hbo.
Buiten haar werk als docent is ze werkzaam als decor- en kostuumontwerper en maakt ze haar eigen voorstellingen. Ze is een allround docent die zich thuis voelt in verschillende beeldende afdelingen.
In haar werk combineert ze haar liefde voor theater en beeldende kunst om te komen tot een samensmelting van verschillende disciplines.
Marc Knoben
Marc Knoben studeerde aan het conservatorium Maastricht docerend en uitvoerend musicus en werkt sindsdien (1991) als docent muziek bij ECI Cultuurfabriek en de Stichting Muziekschool Kerkrade.
Bij ECI Cultuurfabriek geeft Marc de vakken keyboard, accordeon en piano-pop.
Naast deze bezigheden is Marc ook werkzaam als componist/arrangeur en sessiemuzikant (studio/theater).
Mare Kuzmanovski
Docent Mare Kuzmanovski: “Flamenco is een vuurtje dat begint in je hart, ook wel bekend als “Duende”. Het is een gevoel dat de muziek, de dans en jezelf overstijgt. Het is een uiting van je persoonlijkheid en je emoties door ritmisch voetenwerk, sierlijke handen en sterke armen.
Mare Kuzmanovski heeft lessen gevolgd in Maastricht en Granada. Daarnaast heeft ze ook workshops van Flamenco grootheden gevolgd. Ze noemt Flamenco haar “Hartendans” en met die passie geeft ze graag datzelfde gevoel aan iedereen die deze dansstijl wil uitproberen en die houdt van een ritmische uitdaging.
Marieke de Win
Mijn naam is Marieke de Win. Creativiteit en fantasie hebben altijd een rol gespeeld in m’n leven. Ieder leeg stukje papier voorzag ik van tekeningen. Dozen transformeerde ik in machines, voertuigen of huizen. Uren bracht ik tekenend en construerend door. Uren vol onbegrensde mogelijkheden!
Na de middelbare school ging ik naar de Kunstacademie in Maastricht waar ik naast het figuratieve tekenen kennismaakte met expressief en abstract schilderen. Ik studeerde in 2005 af als Docent Beeldende Kunst & Vormgeving en gaf jaren les in het Voortgezet Onderwijs. Sinds 2023 ben ik verbonden aan ECI cultuurfabriek als Docent Tweedimensionaal Beeldend.
Marielle van der Schrier
Mariëlle van der Schrier is mode- en hoedenontwerper en werkt voornamelijk met duurzame materialen. Mariëlle is werkzaam in haar atelier/soulstore in Venlo waar haar duurzame hoedenlabel The Coloured Motion, slow fashion en duurzaam design wordt verkocht. Haar initiatief om het Duurzaam Modeatelier op te zetten, komt voort uit haar belangstelling om verantwoording te nemen voor je leefomgeving en omdat zij het altijd interessant heeft gevonden om van iets ouds iets nieuws te maken. Haar vooropleiding is de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, waar zij na het afstuderen voor masterclasses ‘Hatdesign’ naar London en Parijs is geweest.
Mariette Kessels
Mariëtte Kessels studeerde piano aan het conservatorium in Maastricht bij Joop Celis en behaalde in 1989 haar diploma Docerend Musicus. Sinds 1989 geeft ze les; vanaf 1991 bij het Centrum voor de Kunsten daarna bij ECI cultuurfabriek. Daarnaast werkt Mariëtte als organist, begeleider van koren en begeleider van solisten. In 2007 is ze begonnen met het geven en ontwikkelen van de cursus Toveren met Klanken, muziekles voor kinderen 4-6 jaar.
Mees Riechelman
Mees Riechelman geeft met veel enthousiasme drum-, percussie-, productie- en muzieklessen. Nadat hij aan het Conservatorium van Maastricht en Amsterdam heeft gestudeerd aan de Jazz- en de Pop-department is hij naast het muziek maken ook gaan delen wat hij in de afgelopen 15 jaar geleerd heeft, om zo een positieve energie rond te laten gaan. Muziek prikkelt! Het oeroude trommelen is een van de eerste instrumenten ooit. Deze luide drums zijn dan ook dé manier om je energie kwijt te raken óf juist op te doen!
Mees startte op zijn zevende met het studeren van slagwerk, werd drumtalent Benelux, studeerde af met een negen voor zijn instrument op het Conservatorium van Amsterdam en was o.a. te zien op de nationale en de internationale radio & TV platforms zoals 3FM, NPO radio 2, NPO radio 6, DWDD, WDR. Hij heeft meer dan 15 jaar professionele ervaring in studio- en live optredens, het geven van workshops, clinics en (1-op-1) lessen.
Meike Lenssen
Meike Lenssen is een echte textielfanaat. Van jongs af aan is ze gefascineerd door stoffen, printjes, kleuren en materialen. Het was dan ook geen verassing dat ze textielontwerper en textieldocent is geworden. Ze heeft veel werkervaring in textieldesign en lesgeven in textieltechnieken. Haar vooropleiding is Kunstacademie (Textiele Vormgeving) in Maastricht, daarna heeft ze na haar afstuderen in 1996 nog een tweejarige Masteropleiding aan het Sandberg Instituut in Amsterdam behaald (Vrije Vormgeving). Vervolgens heeft ze van 1998 tot 2008 met veel plezier in het designteam van twee stoffenproducenten in België en Brabant gewerkt.
Na deze werkervaringen heeft ze het zelfstandig dessinontwerpen en lesgeven verder ontplooid. Sinds 2011 is ze werkzaam als docent Textieldesign. Ze heeft o.a. lesgegeven aan de Kunstacademie in Maastricht (Dessinontwerpen), Syntra Hasselt (Textieldesigner) en Textilice (Ambachtelijke Textieltechnieken). Momenteel geeft ze creatieve lessen voor diverse opdrachtgevers (waaronder sinds begin 2022 ECI cultuurfabriek) aan basisscholen en middelbare scholen in Limburg. Het lesgeven aan jongeren vind ze superleuk. Naast het geven van workshops is ze vanwege haar liefde voor mode ook werkzaam als parttime Visual Merchandiser in de modebranche.
Michel Govers
Al van jongs af aan is hij gefascineerd door het tekenen. Alles wat hij zag werd vastgelegd op papier. Al geruime tijd illustreert hij voor verschillende opdrachtgevers, van cartoons tot karikatuur tot portret. Hij heeft gestudeerd aan de Hogeschool voor kunsten in Tilburg en heeft daar zijn 1e graad bevoegdheid gehaald.
Mieke Wijnen
Mieke studeerde in 2006 af aan de kunstacademie van Maastricht als Docent Beeldende Kunst & Vormgeving. Na het behalen van de Master Cultuureducatie werkte ze jaren als tekendocent in het Voortgezet Onderwijs.
Sinds 2021 werkt ze onder de naam ‘studio vanmieke’ als illustrator, kunstenaar en beeldend docent. “Grafisch, stiekem verhalend en eigenzinnig”, zo omschrijf Mieke haar eigen stijl. In haar studio in Helden werkt ze aan prints, kaarten en illustraties voor zakelijke en particuliere klanten. Ook verzorgt ze workshops in eigen atelier en op locatie. Vanaf september 2024 verzorgt ze tekenlessen voor ECI cultuurfabriek.
In haar lessen wil ze laten voelen hoe lekker het maakproces is en gaat ze samen met haar studenten op zoek naar hun eigen beeldende handschrift.
Nikie van den Heuvel
In 2005 behaalde Nikie haar diploma Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan de Kunstacademie in Maastricht. Sinds die tijd staat ze voor de klas als docente Kunst in het voortgezet onderwijs. Haar passie voor interieurvormgeving en design kan ze kwijt in het ontwerp- en adviesbureau GRiP waarin ze sinds 2019 ondersteunt bij diverse projecten. Sinds 2022 is ze, naast coördinator van de beeldend afdeling bij Eci, ook docent bij de Oriëntatiecursus Kunstacademie.
Paula Crasborn-Mooren
Jong geleerd is oud gedaan. Paula Crasborn-Mooren speelt al vanaf haar tiende piano. Ze begon met klarinet toen ze 15 jaar was. Ze heeft klarinet gestudeerd aan het Conservatorium in Tilburg en speelt in ensembles en als soloklarinettiste bij Harmonie St. Michaël van Thorn. Daarnaast is lesgeven haar passie. Ze werkt bij ECI cultuurfabriek en runt een eigen klarinetschool. In haar lessen vindt ze het bevorderen van speelplezier en muzikaliteit erg belangrijk. Met haar leerlingen neemt ze vaak deel aan voorspeeldagen bij ECI cultuurfabriek, maar ook daarbuiten. Dat vindt zij mooie momenten om naar toe te werken en je spel te verrijken in een groep. Veel van haar leerlingen spelen ook op solistenwedstrijden en winnen dan vaak een prijs.
Peter Hermesdorf
Peter Hermesdorf studeerde saxofoon aan het conservatorium in Maastricht en behaalde in 1993 zijn diploma Docerend Musicus en in 1995 Uitvoerend Musicus. Peter geeft sinds 2000 saxofoonlesssen in de ECI cultuurfabriek. Verder speelt hij regelmatig in allerlei ensembles, bands en orkesten in binnen- en buitenland. Ook brengt hij regelmatig zijn eigen composities ten gehore in diverse settings en is hij veelvuldig actief als studio- en sessiemuzikant.
Radomir Vasiljevic
Radomir Vasiljević is klassiek gitaar afgestudeerd aan het conservatorium van Belgrado. Als klassieke gitarist won hij vijf internationale prijzen op concoursen in Italië, Griekenland en Tsjechië. Tijdens zijn studie was hij ook bezig met zijn eigen muziek met veel invloeden van flamenco. Het album ‘Six strings and a piece of wood’ werd uitgebracht in 2008.
Na zijn studie is hij naar Nederland verhuisd waar zijn carrière een nieuwe wending heeft gekregen. Hij heeft een Balkanorkest opgericht (Radomir Vasiljević and his Balkan Orchestra) dat nog steeds succesvol door het hele land speelt.
Ralf Schreurs
Ralf Schreurs groeide op in een muzikale familie en begon bij Fanfare Concordia Ittervoort bugel te spelen. Op zijn 15e levensjaar stapte hij over op Euphonium en dit bleek een beter keus te zijn. Ralf ging na zijn middelbare school studie naar het Conservatorium en studeerde daar Docent Muziek en de Bachelor en Masterstudie op Euphonium bij Hans Nickel en Renato Meli. Na het behalen van zijn Master diploma op Euphonium ging hij spelen in het Trompetterkorps van de Marechaussee en daarna bij Fanfare Bereden Wapens. Naast zijn werkzaamheden bij defensie geeft hij les aan de muziekscholen Myouthic te Thorn en het RICK te Weert. Ralf rondde zijn directiestudie af in juni 2018 en heeft momenteel het Veldhovens Muziek Korps en Harmonie St. Catharina Leunen onder zijn leiding.
Regilio Bezee
Regilio is een enthousiaste theaterprofessional met een passie voor het leren van de kunst van acteren. In 2018 studeerde hij af aan de acteur drama opleiding te Heerlen en sindsdien deelt hij zijn liefde voor theater met studenten van alle leeftijden. Zijn lessen omvatten een breed scala aan theaterdisciplines, van spraak- en verbale technieken tot teksttoneel en improvisatie.
Met zijn energieke en creatieve aanpak creëert Regilio een inspirerende leeromgeving waarin studenten hun acteervaardigheden kunnen ontwikkelen en hun eigen unieke artistieke stem kunnen ontdekken. Daarbij heeft hij alle facetten van acteren geleerd, van camera-acteren tot bewegingstheater en van improvisatie tot teksttoneel. Zijn ware passie ligt echter in het overbrengen van drama aan iedereen. Hij bevestigt: ‘Drama is een kunstzinnige vakdiscipline die via het lichaam een instrument van jezelf maakt.’
Kortom, of je nu weinig of veel ervaring hebt, doe lekker mee en laat ieders kunstzinnigheid stralen!
Renee Aerts
Renée Aerts is afgestudeerd op de Theaterschool in Rotterdam. Vanaf haar 8ste is ze al met toneel bezig en tot haar 18de heeft ze bij Jong Laagland gezeten; een Theaterschool in Sittard. Toen ze de Theaterschool in Rotterdam had afgerond is ze naar Amsterdam gegaan om daar nog een Vooropleiding Acteren te volgen. Vervolgens is ze naar Den Bosch verhuisd om aan een nieuw avontuur te beginnen bij het KTA (Koningstheateracademie). Na een jaar besloot ze aan het werk te gaan.
Zo werkte Renée o.a. bij Jeugdtheater ZuidZone. Hier doen ze een project in Geleen-Zuid waarbij ze samen met de bewoners theater maken. Daar komen vaak hele mooie verhalen vandaan! Ook is ze Theaterdocent bij Theaterschool TINT in Empel en studeert ze dit jaar af aan de TRAP, voor de opleiding Camera Acteren. Daarnaast werk ze bij theatergroep Helder.
Renée: “Theater is mijn grote passie! Niet alleen om zelf te spelen maar ook om anderen te leren acteren. Mijn grootste plezier haal ik uit de groei die kinderen maken in hun theaterspel. Ze zien opbloeien als ze op het podium staan vind ik geweldig en daar help ik graag aan mee! Ook bij ECI!”.
Renier Scheepers
Renier Scheepers speelt sinds z’n achtste de hoorn. De passie voor dit prachtige instrument is na 30 jaar onveranderd groot en hij brengt dit op enthousiaste wijze over op de cursist. Muziek is hem met de paplepel ingegoten: z’n vader was ook musicus en na z’n opleiding via Harmonie Lentekrans Linne is hij op zijn 18e toegelaten tot het conservatorium Maastricht. Van Prof E. Penzel en Prof. W. Sanders heeft hij het vak geleerd. Tijdens en na zijn studie is hij zeer actief geweest als orkestmuzikant in onder andere Symphonie Orchester Münster en later als remplaçant in vrijwel alle Nederlandse symfonieorkesten. Ook werd en wordt hij veel gevraagd uit te helpen in diverse harmonieen en fanfareorkesten in de regio. Het mooist vindt hij toch om deze praktijkervaring mee te kunnen geven aan jong en oud en aangezien hij sinds zijn studententijd altijd al leerlingen aan huis had, werd hij steeds meer gevraagd hoornisten te gaan opleiden. En wat is er nou mooier dan dat.
Richard Didden
Richard is een veelgevraagd trompettist bij nationale en internationale bands, bigbands en symfonische orkesten. Hij was hoofdtrompet in het orkest van The Night of the Proms. Richard heeft de wereld rondgereisd en gewerkt met sterren als Seal, Eros Ramazotti, Sinéad O’Connor en vele anderen. Na aanvankelijk klassiek trompet te hebben gestudeerd aan het Conservatorium van
Maastricht en zich te kwalificeren als docent klassiek trompet, studeerde hij ook jazz met de nadruk op leadtrompet. In de afgelopen 25 jaar heeft Richard in zijn eigen ’trompettenschool’ talloze jonge musici opgeleid, van wie velen zijn uitgegroeid tot professionele trompettisten.
Rik Knarren
Rik Knarren studeerde als hoofdvak trompet en piano aan het conservatorium van Maastricht en voltooide daar zijn Bachelor-opleiding in 1998. Daarna voltooide hij zijn Master aan het Sweelinck conservatorium te Amsterdam.
Tijdens zijn jeugd maakte Rik deel uit van het Nationaal Jeugd Orkest, de vermaarde Europese jeugdorkesten, het Gustav Mahler Jugend Orchester en als solo trompettist bij het European Union Youth Orchestra. Bij deze orkesten speelde hij mede onder leiding van Claudia Abbado, Bernard Haitink en Colin Davis.
Vanaf 1999 tot 2013 was Rik verbonden als solo trompettist aan het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum, waaronder het Radio Symfonieorkest, de Radio Kamer Filharmonie en het Radio Filharmonisch Orkest. Ook is Rik werkzaam geweest bij diverse toporkesten zoals o.a. het Koninklijk Concertgebouw Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.
Docerend is Rik, naast privé-leerlingen, verbonden geweest als inval-docent aan het Conservatorium van Amsterdam, Den Haag en Maastricht.
Rini Ronckers
Rini is afgestudeerd aan de Stadsacademie Maastricht, afdeling sieraadvormgeving. Daarna heeft ze de opleiding glaskunst gevolgd aan het IKA in Mechelen, België. Geregeld neemt ze deel aan cursussen en workshops om haar kennis wat betreft technieken en materiaal uit te breiden. Sinds 1991 geeft Rini al cursussen; voorheen aan het Centrum voor de Kunsten Roermond en nu bij ECI cultuurfabriek. Tevens heeft ze les gegeven aan Kunsten Centrum Venlo en het IKA in Mechelen, België. Haar eigen werk bestaat uit unica sieraden, objecten en installaties. Het werk heeft vaak een thema zoals de positie van de vrouw in de samenleving, de mens en soms gaat het puur om de vorm. Kenmerkend in haar werk is de combinatie van materialen, bijvoorbeeld metaal met glas of glas met textiel. Rini exposeert regelmatig werk. Haar werk was te zien in diverse tentoonstellingen in Nederland, België, Duitsland, Finland. Op www.rinironckers.nl kun je haar werk bekijken.
Roeland Ruijsch
Van jongs af aan, wist Roeland Ruijsch dat de enige manier om van zijn leven te genieten door middel van het maken van muziek was. Na het Conservatorium van Maastricht en Muziek-technologie in Hilversum, heeft hij er hard aan gewerkt om dit leven concreet te maken. De afgelopen 20 jaar heeft hij met meerdere artiesten, media en reclame bedrijven uit binnen en buitenland succesvol samengewerkt. Veel van zijn tracks en liedjes zijn gebruikt in advertenties wereldwijd en Amerikaanse TV shows zoals: “Pretty Little Liars”,“Keeping Up With The Kardashians”, “Disney”, verschillende reclames, waaronder Coca Cola. Naast songwriting en produceren is Roeland Ruijsch al 30 jaar professioneel gitarist in verschillende bands als Fromusa, Sniffer en heeft bij verschillende professionele Van Den Ende musicals, zoals Mamma Mia, gespeeld.
Ruth Houkes
Sinds 2003 geeft Ruth glazenierlessen. Eerst aan het Centrum voor de Kunsten en sinds 2011 aan de ECI cultuurfabriek. Naast docent is ze zelfstandig kunstenaar. Haar werk is ook regelmatig te zien tijdens exposities in diverse galeries en op haar site kun je haar werk bewonderen, www.glasinuitvoering.nl.
Ruud Smeets
Ruud Smeets heeft aan het conservatorium in Maastricht accordeon, electronisch orgel en keyboard gestudeerd. In 1988 en ’89 behaalde hij hiervoor de bijbehorende diploma’s Docerend Musicus. In 1997 heeft Ruud te Hilversum het staatsexamen Piano Lichte Muziek behaald. Hij geeft aan diverse muziekscholen van Brabant tot Zuid Limburg al 33 jaar les in piano pop/ jazz, keyboard, accordeon en bandcoaching in pop en jazzcombo’s. Ook heeft hij jarenlang de Artamuse Big Band gedirigeerd in Beek. In september 2020 heeft hij een eigen bedrijf opgestart Blue Keys , waarmee hij piano- en keyboardles geeft in de omgeving van Geleen en Beek. Als pianist heeft Ruud bij diverse big bands en jazzcombo’s en een fusionband gespeeld. Momenteel heeft hij samen met saxofonist Lucas Schellens het jazzduo Two on the Swing. En met violist Reinder Eggen het jazzduo All the Things we are.
Sara Noordkamp
Al sinds haar 8ste jaar is Sara verslingerd aan de cello en is hij altijd haar grote vriend gebleven. Ze begon op de muziekschool in Heerlen en Sittard en behaalde daarna haar bachelordiploma als docerend en uitvoerend musicus bij Mirel Iancovici aan het conservatorium van Maastricht. Vervolgens heeft ze nog verder gestudeerd aan het conservatorium van Tilburg, allerlei masterclasses gevolgd en daar haar masterdiploma behaald, waar ze zich vooral toegelegde op kamermuziek in het spelen in een strijkkwartet.
Sara speelt graag en regelmatig tijdens concerten in diverse orkesten en kamermuziekformaties zoals strijkkwartet, pianotrio, cello duo en solo. En ze is al jaren actief om haar missie en passie, ‘het leren bespelen van de cello’ door te geven aan kinderen en volwassenen. Zowel vanuit haar huis in Maastricht, maar ook op een aantal muziekscholen in de regio zoals een muziekschool in Duitsland, de muziekschool van de United World College Maastricht en ‘Myouthic’, de muziekschool van Sittard-Geleen en Beek.
Sef Berkers
Sef heeft al van kinds af aan getekend en geschilderd. Vanzelfsprekend is hij naar de Kunstacademie in Breda en later in Den Bosch gegaan waar hij de richting Schilderen heeft gevolgd. Na de kunstacademie is Sef gaan reizen. In Athene ontdekte dat hij mensen wilde schetsen en schilderen, met als gevolg dat hij op stations ging tekenen. Met het project, Je suis à la gare genaamd, is hij bekend geworden en hield hij exposities in België.
In 1998 reisde Sef een half jaar door India. Met twee olieverfschilderijen geïnspireerd op deze reis won hij de Euregio Kunstprijs NL/D 2001. Een aantal kleinere exposities volgde en in 2019 werd hij uitgenodigd door Gallery 104 in het New York Art Center om er werken uit de serie Starring te exposeren begin 2020. Momenteel is Sef bezig met de voorbereiding voor een tweede expositie in New York in de Agora Gallery in het Chelsea district.
Sef zijn innerlijke drive motiveert hem om te schilderen en schilderijen te maken. Een dagelijks avontuur. Met zijn werk wilt hij de mensen zijn persoonlijke blik op de wereld laten zien. Zijn motto?”Creativiteit is gezond voor hart en ziel. Iedereen heeft een kunstenaar in zich die ontdekt kan worden.” Sef zijn innerlijke drive motiveert hem om te schilderen en schilderijen te maken. Een dagelijks avontuur. Met zijn werk wilt hij de mensen zijn persoonlijke blik op de wereld laten zien.
Sjoerd Ceelen
Sjoerd (1987) begon op 11-jarige leeftijd als slagwerker bij Schutterij St. Job Leuken-Weert en volgde lessen bij Jacques en Ramon Lormans. Hiernaast kreeg hij les bij de muziekschool van Weert (inmiddels RICK) van Rob Janssen en Frank Rademakers. In 2004 start hij aan de Bacheloropleiding ‘Klassiek Slagwerk’ aan het Fontys Conservatorium te Tilburg, waar hij les kreeg van Arnold Marinissen, Peter de Vries, Marcel Andriessen en Frans van Grinsven en in 2011 behaalt hij ook zijn master. Sjoerd werkt bij diverse verenigingen en muziekscholen in Limburg en Brabant.
Daarnaast geeft hij op aanvraag diverse slagwerkworkshops voor alle leeftijden. Als dirigent is Sjoerd verbonden aan de Slagwerkgroep van Somerens Lust, Slagwerkgroep Einighausen/Guttecoven en Percussiegroep Zinvol Geweld Neer. Als remplaçant speelt Sjoerd de laatste jaren regElmatig bij o.a. het Johann Strauss Orkest van André Rieu, de Marinierskapel der Koninklijke Marine, de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ en het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. En natuurlijk geeft Sjoerd bij ECI met veel plezier les aan de slagwerk- en drumleerlingen!
Sten Pelzer
Sten Pelzer studeerde in 2022 af als jazztrompetist aan het Conservatorium van Maastricht en startte direct daarna met de opleiding ‘docent muziek’ (1e graads onderwijsbevoegdheid). Inmiddels is Sten werkzaam als uitvoerend musicus, trompet- en bugeldocent bij verschillende verenigingen in Limburg, is hij leider van een (jeugd)bigband en muziekdocent in het primair- en voortgezet onderwijs. Bij Sten staat enthousiasme voorop. Door inspirerende lessen motiveert hij cursisten tot het spelen van een instrument.
Sten speelt trompet sinds zijn 8ste. De eerste trompetlessen kreeg hij van Diana Heijmans aan het Centrum voor de Kunsten (tegenwoordig de ECI cultuurfabriek) in Roermond. Zijn HaFaBra-diploma’s behaalde hij bij Hub Boesten bij de ECI cultuurfabriek in Roermond. Daarnaast volgde Sten trompetlessen bij Marc Huynen in Heerlen om zich verder te verdiepen in het improviseren. Uiteindelijk studerende Sten ‘lichte muziek’ aan het conservatorium van Maastricht bij Rob Bruynen en Carlo Nardozza.
Tegenwoordig speelt Sten bij Bigband Boesten in Roermond en valt hij regelmatig in bij het Score Jazz Orchestra in Venlo. Daarnaast speelt Sten veel met coverbands uit Limburg en helpt hij vaak uit bij harmonieën, fanfares en bigbands uit de regio. Ook schrijft Sten zijn eigen composities.
Tinne Vroonen
Tinne volgde glaskunst aan het IKA Mechelen, België. Ze is gespecialiseerd in glasgravure en verwerkt deze in handgeschept papier om zo sculpturen met verhalen te creëren, meestal gecombineerd met nog andere glastechnieken. Ze volgt regelmatig workshops om zich verder in de verschillende glastechnieken te verdiepen. Haar werk is regelmatig te zien op tentoonstellingen. Tinnevroonen.be
Wladimir Geels
Wladimir Geels is bekend als bassist bij Rowwen Hèze en heeft aan het Conservatorium in Rotterdam gestudeerd. Ook geeft hij graag les om zijn passie voor muziek te delen! De van oorsprong Eindhovenaar houdt van bijna alles soorten muziekstijlen: pop, soul, jazz, rock… Zolang er maar groove en gevoel in zit!
In 1997 is hij begonnen als basleraar/bandcoach in MOD in Hasselt en sindsdien heeft hij op vele muziekscholen in Limburg en België lesgegeven. Daarna was hij docent aan de Belgische Bachelor opleiding PXL-Music. Sinds 2019 is hij ook leraar basgitaar en bandcoach op het Vista College (KTM-MBO4) in Heerlen.
Wladimir heeft in het verleden ook in Triggerfinger en Noordkaap gespeeld en was hij jarenlang bassist in verschillende radio en televisieprogramma’s in België (waaronder X-Factor en het Swingpaleis).