Docent

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks nieuws van theater, muziek, film, expo, cursus of allemaal.

Jasmijn Duterloo

Na het afronden van haar studie Commerciële Vormgeving (fotografie, industriële vormgeving en grafische vormgeving) aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen heeft Jasmijn de opleiding Pedagogisch Didactisch Diploma aan Fontys Hogeschool in Wageningen gevolgd. Een aantal jaar later heeft ze de fotografie weer opgepikt en is in 2016 afgestudeerd aan de Fotoacademie in Amsterdam.

Gedurende haar artistieke reis heeft het concept identiteit een centrale rol gespeeld. Ze denkt na over vragen als: bezitten herinneringen en relaties een objectieve realiteit? Of zijn het uitsluitend subjectieve constructies in onze geest? Bovendien trekt ze ook vaak de aard van plaats en tijd in twijfel. Zijn deze fundamentele elementen van ons bestaan zo concreet als ze lijken, of zijn ze vloeiender dan we waarnemen?  Jasmijn exposeert met haar werk regelmatig in binnen- en buitenland.

Haar kracht ligt bij het snijpunt van techniek en concept en zo zijn haar lessen ook opgebouwd. Je leert naast cameratechnieken ook denken over hoe je deze dan toepast en je de foto op de kijker laat overkomen. Naast de cursus Digitale Fotografie voor volwassenen geeft ze ook les op middelbare scholen, basisscholen en coacht de kunstenaars in hun creatieve proces.

z