Docent

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks nieuws van theater, muziek, film, expo, cursus of allemaal.

Sten Pelzer

Sten Pelzer studeerde in 2022 af als jazztrompetist aan het Conservatorium van Maastricht en startte direct daarna met de opleiding ‘docent muziek’ (1e graads onderwijsbevoegdheid). Inmiddels is Sten werkzaam als uitvoerend musicus, trompet- en bugeldocent bij verschillende verenigingen in Limburg, is hij leider van een (jeugd)bigband en muziekdocent in het primair- en voortgezet onderwijs. Bij Sten staat enthousiasme voorop. Door inspirerende lessen motiveert hij cursisten tot het spelen van een instrument.

Sten speelt trompet sinds zijn 8ste. De eerste trompetlessen kreeg hij van Diana Heijmans aan het Centrum voor de Kunsten (tegenwoordig de ECI cultuurfabriek) in Roermond. Zijn HaFaBra-diploma’s behaalde hij bij Hub Boesten bij de ECI cultuurfabriek in Roermond. Daarnaast volgde Sten trompetlessen bij Marc Huynen in Heerlen om zich verder te verdiepen in het improviseren. Uiteindelijk studerende Sten ‘lichte muziek’ aan het conservatorium van Maastricht bij Rob Bruynen en Carlo Nardozza.

Tegenwoordig speelt Sten bij Bigband Boesten in Roermond en valt hij regelmatig in bij het Score Jazz Orchestra in Venlo. Daarnaast speelt Sten veel met coverbands uit Limburg en helpt hij vaak uit bij harmonieën, fanfares en bigbands uit de regio. Ook schrijft Sten zijn eigen composities.

z