Docent

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks nieuws van theater, muziek, film, expo, cursus of allemaal.

Janneke van Tuyl

Janneke werd groot gebracht met veel klassieke muziek; haar moeder is een Hongaarse violiste en haar vader speelde klarinet. Ze begon op haar 4e met piano lessen en speelde tot haar 18de klassiek op hoog niveau. Er volgde een omschakeling en ze raakte geïnteresseerd in jazz, wat haar naar het Conservatorium Maastricht bracht. Hier studeerde ze af in de richting Jazz piano, zowel uitvoerend als docerend.

Ze speelt in verschillende formaties; van een traditioneel jazzkwartet tot haar eigen Latin trio. Ook begeleidt ze graag vocalisten in duo vorm. Janneke geeft ontzettend graag les. De zwarte en witte toetsen en de eenvoud hiervan fascineren haar al van kinds af aan. Deze eenvoud van het overzichtelijke instrument kan zij op een heel begrijpelijke manier uitleggen, zowel aan de allerkleinsten als aan volwassenen. De pianolessen die Janneke geeft zijn zowel in jazz als klassieke richting waarbij theorie-leer en improvisatie regelmatig aan bod komen.

Ze vindt het belangrijk dat kinderen worden gestimuleerd in het maken van muziek en draagt graag bij aan het ontwikkelen van discipline in het studeren van piano spelen. Boven alles wil ze dat haar leerlingen plezier hebben van het prachtige instrument en het bespelen er van.

Janneke is op dit moment bezig met een tweede studie aan Conservatorium Maastricht: Docent Muziek. Deze studie bereid haar voor om klassen in het primair en secundair onderwijs muziekles te kunnen geven.

z