Buitenschoolse activiteiten

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks nieuws van theater, muziek, film, expo, cursus of allemaal.

 


Tijdens je jeugd ontwikkel je je identiteit en je sociale en culturele vaardigheden. Actief iets met kunst, muziek, dans en theater doen helpt daar enorm bij! Juist buiten school, zonder de dwang van toetsen en roosters leren kinderen vaak spontaan en zijn ze intrinsiek gemotiveerd. Simpelweg omdat ze iets graag willen kunnen, of omdat ze er plezier aan beleven en omdat ze er nieuwe vrienden maken.

ECI cultuurfabriek heeft het grootste aanbod in kunst- en cultuuractiviteiten in de regio Roermond. Onze docenten zijn breed georiënteerd en hebben veel ervaring. Bij ons staan doorgewinterde kunstschilders en afgestudeerde theatermakers met veel plezier voor de groep. Bovendien is er veel mogelijk: van eenmalige workshops tot hele jaartrajecten.

Meer weten?
Wil je graag samenwerken met ons? Neem dan contact op met Diana (Projectmedewerker) via: diana.heijmans@ecicultuur.nl. Zij helpt je graag verder!

Wat we onder andere doen:

 • Naschoolse activiteiten op basisschool
  Op diverse basisscholen organiseren we naschoolse activiteiten. Zo ook op de Vincent van Gogh school waar we fashion- en kooklessen verzorgen, en glasbewerkingsles op aanvraag. Zo gaan kinderen op een speelse manier aan de slag met textiel en met het maken van (hun eerste) gerechten in de keuken.
 • Naschoolse muzieklessen samen met Stichting Samenwerkende Roermondse Muziekverenigingen
  ECI-cultuurfabriek draagt graag een steentje bij aan het behouden van ons regionale muzikale erfgoed.  Samen met de Roermondse muziekverenigingen verzorgen we naschoolse lessen op basisscholen waarin kinderen kennis maken met de typisch Limburgse harmonie en fanfare instrumenten
 • Kindervakantiedagen
  Kinderen hoeven zich in de vakantie niet te vervelen. Integendeel! ECI organiseert de Kindervakantiedagen in steeds een ander thema. Met creatieve workshops, een film in onze bioscoop en een theatervoorstelling. Zo leren ze nieuwe dingen, muziek maken, toneelspelen, dansen en nog zoveel meer! De kindervakantiedagen zijn er voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.
 • Workshops noodopvang Roermond
  In samenwerking met VIJF en Het Rode Kruis worden tijdens de vakantie workshops georganiseerd voor de kinderen die in de noodopvang van Roermond wonen. Zo kunnen ook zij even lekker los gaan op dans, muziek en met creativiteit.
 • Verjaardag- en familieworkshops: wil je iets bijzonders voor de verjaardag van je kind of als uitje voor de hele familie? Bij ECI kun je terecht voor de leukste workshops. Denk aan estafette schilderen, een dansworkshop, action painting of een rapworkshop. Alle activiteiten zijn op maat, voor kinderen én volwassenen. Je hoeft geen ervaring te hebben.
 • Bedrijfs- en teamworkshops: Speciaal voor bedrijven en teams hebben wij workshops op maat. Denk aan een workshop Afrikaanse Percussie, sieraden maken, een fotografie workshop, ukelele, bucket drumming, improvisatie theater en nog veel meer. Zowel voor grote en kleine groepen. Iets voor jouw team? Neem contact op met Diana voor de mogelijkheden!