Docent

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks nieuws van theater, muziek, film, expo, cursus of allemaal.

Rik Knarren

Rik Knarren studeerde als hoofdvak trompet en piano aan het conservatorium van Maastricht en voltooide daar zijn Bachelor-opleiding in 1998. Daarna voltooide hij zijn Master aan het Sweelinck conservatorium te Amsterdam.
Tijdens zijn jeugd maakte Rik deel uit van het Nationaal Jeugd Orkest, de vermaarde Europese jeugdorkesten, het Gustav Mahler Jugend Orchester en als solo trompettist bij het European Union Youth Orchestra. Bij deze orkesten speelde hij mede onder leiding van Claudia Abbado, Bernard Haitink en Colin Davis.
Vanaf 1999 tot 2013 was Rik verbonden als solo trompettist aan het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum, waaronder het Radio Symfonieorkest, de Radio Kamer Filharmonie en het Radio Filharmonisch Orkest. Ook is Rik werkzaam geweest bij diverse toporkesten zoals o.a. het Koninklijk Concertgebouw Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.
Docerend is Rik, naast privé-leerlingen, verbonden geweest als inval-docent aan het Conservatorium van Amsterdam, Den Haag en Maastricht.

z