Primair Onderwijs

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks nieuws van theater, muziek, film, expo, cursus of allemaal.

Bekijk hier onze algemene voorwaarden en privacy-statement.


“Wie op jonge leeftijd in aanraking komt met kunst, kan ervaren dat de wereld niet stopt aan de voordeur”, bepleit dichter Ramsey Nasr.

Bij ECI vinden we dat kunst en cultuur beschikbaar moeten zijn voor elke leerling, op iedere school. Daarom denken we graag mee met leerkrachten over de invulling van kunstlessen. We leveren activiteiten, projecten en programma’s op maat van jouw school. Er is veel mogelijk: van een eenmalige workshop glasmozaïek tot een complete leerlijn electronic music production, met de 21ste eeuwse vaardigheden als vertrekpunt. Zie ook onze projectvoorbeelden en losse workshops hieronder als voorbeeld.

ECI cultuurfabriek is diep geworteld in het primair onderwijs. Wij werken samen met alle schoolbesturen in de regio Midden-Limburg en we zijn penvoerder voor DOEN!

Meer weten?
Heb je een idee voor een onderwijsproject- of activiteit en wil je hier meer informatie over? Neem dan gerust contact op met Diana Heijmans, projectmedewerker educatie BSO/PO/VO/ via: diana.heijmans@ecicultuur.nl. Zij helpt je graag verder!

Project: Dichter bij Cuypers
In samenwerking met het Cuypershuis heeft ECI Cultuurfabriek een reeks workshops rondom Cuypers ontwikkeld. In dit project komen de leerlingen meer te weten over het leven Pierre Cuypers, zijn bekendste bouwwerken en de technieken die hij gebruikte (o.a. de sjabloontechniek). Ook gingen ze zelf aan de slag met oude en nieuwe technieken. Rondom het project is een lesbrief gemaakt waarin het leven en werk van Pierre Cuypers centraal staat.

Project: Basisschool de Achtbaan Melick
Basisschool De Achtbaan in Melick heeft twee nieuwe buiten terrassen die ze wilden aankleden met mooie kunstwerken. In samenwerking met docenten van ECI cultuurfabriek werden er per klas wokshops gegeven, waarin leerlingen een stuk van de kunstwerken mochten maken. Zo kreeg groep 1 een ‘Belevingsworkshop’ over toveren waarbij ze glazen flesjes beschilderen. Andere groepen gingen aan de slag met glasmozaïek, keramiek en een combinatie glas en keramiek. Onze docenten Imants en Rini voegden de losse werkjes samen tot vier kunstwerken die schitteren op de terrassen van de basisschool.

Project: Gouden weken, dag met een gouden randje
De Dag met een Gouden Randje is specifiek ontwikkeld voor basisscholen om in te zetten tijdens ‘De Gouden Weken’. Dit zijn weken waarin groepssfeer en samenwerking centraal staan. Door middel van klassikale kunstzinnige workshops (beeldend, dans, muziek en toneel) werken we aan groepsvorming, samenwerking en samen spelen. Alle workshops zijn in overleg met de basisscholen gekozen en helemaal op maat gemaakt. 

Losse creatieve workshops: Denk aan een workshop fotograferen, beatboxen, toneel, dans, musical, tekenen, keramiek, fashion, rappen en nog veel meer!

 

 

 

Over DOEN! Midden-Limburg
RICK Weert en ECI cultuurfabriek hebben de krachten gebundeld om Cultuureducatie met Kwaliteit in Midden-Limburg vorm te geven. Samen met de scholen in Roermond, Echt, Susteren, Roerdalen en Leudal bereiken we dat doel door krachten te bundelen en verbindingen te leggen tussen de school en de culturele en sociale omgeving. Scholen kunnen aanspraak maken op praktische en inhoudelijke ondersteuning en er zijn subsidiegelden beschikbaar. Klik hier voor meer informatie over DOEN! Midden Limburg.