Voortgezet onderwijs

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks nieuws van theater, muziek, film, expo, cursus of allemaal.


Wanneer jongeren uit het voortgezet onderwijs hun kunstzinnige kwaliteiten ontdekken en ontplooien, heeft dat voordelen voor later. Denk aan vaardigheden zoals buiten de gebaande paden denken, experimenteren met nieuwe materialen en technieken en sneller verbanden leggen.

Daarom werkt ECI cultuurfabriek nauw samen met alle schoolbesturen in de regio Midden-Limburg en zijn we penvoerder van DOEN!

Meer weten hierover?
Heb je een idee voor een onderwijsproject- of activiteit en wil je hier meer informatie over? Neem dan gerust contact op met Diana Heijmans, projectmedewerker educatie BSO/PO/VO/ via: diana.heijmans@ecicultuur.nl. Zij helpt je graag verder! Ook (nee vooral!) voor projecten op maat.

Project: School’s Out!

Tijdens het project genaamd ‘School’s Out’ gaan jongeren uit het voortgezet onderwijs aan de slag met een kunstdiscipline: dans, toneel, zang, producing, rockband, decorbouw, theatertechniek, marketing of filmtechniek. Elke school bepaalt zelf welke disciplines aan bod komen. Op basis hiervan krijgen de scholieren een aangepast programma, inclusief deskundige begeleiding van coaches vanuit ECI. Zo hebben leerlingen van de scholen BC Broekhin, Agora, Yuverta en Sint Ursula meegedaan aan het School’s Out project en stonden een aantal van deze scholieren onlangs op de planken in ons ECI-theater met een wervelende voorstelling!

Project: Ramen Roercollege
In een gezamenlijk project hebben brugklassers de ramen in de hal van het Roercollege gemaakt. In samenwerking met docenten van de ECI werden per klas workshops gegeven waarin de leerlingen een eigen stukje van een raam maakten. Elke klas leerde een andere glastechniek zodat elke raam er anders uitziet. In een ijzerwerk zijn de lossen delen samengevoegd tot acht grote ramen.

Losse workshops:
Ook verzorgen we losse workshops/lessen in allerlei disciplines. Denk aan stop motion video’s maken, een workshop ‘spoken word’, rap, poetry, toneel, (improvisatie)theater, dans, tekenen, schilderen, fashion, keramiek en nog veel meer!