Docent

Jean Ramaekers

Jean Ramaekers is in 2021 afgestudeerd aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden. Hiervoor heeft hij nog een MBOopleiding tot acteur gevolgd op het Vista College in Heerlen. Momenteel studeert hij op de parttime opleiding docent/regie van de Toneelacademie Maastricht.

Jean is een creatieve duizendpoot die zijn werkzaamheden graag afwisselt in de werelden van theater en film. De ene dag geeft hij les aan een groep enthousiaste jongeren, de volgende dag monteert hij aan zijn nieuwe kortfilm en de dag daarna schrijft hij aan een voorstelling voor een lokale toneelvereniging. In deze afwisselende werkzaamheden kan zijn onstuimige creatieve geest rust vinden.

De geschiedenis van de wereld is hier in een onuitputtelijke bron van inspiratie. De gekste verhalen die verzin je niet, die zijn gewoon echt gebeurd! In het verleden of wellicht in de levens van de spelersgroep. Dat is dus bijna altijd een uitgangspunt in het werk van Jean. Hiermee probeert hij zowel de spelers als zijn publiek te verleiden mee te gaan in een gedeelde fantasie die de buitenwereld doet vergeten.

Een docent schreef ooit over hem: ‘Jean nodigt je uit om in een gammel bootje vol gaten te stappen.  Hij verzekerd je dat het goed komt, ook al weet hij niet precies waar hij heen gaat.  Maar de reis is vol avontuur en het risico altijd waard.’

z