Vrijwilligers

Bekijk hier onze algemene voorwaarden en privacy-statement.


Word jij blij van een mooie show in onze theater- of popzaal? Leg je graag concerten vast op beeld? Draag je graag een steentje bij aan cultuureducatie? Of steek je liever je handen uit de mouwen achter de schermen met op- en afbouw? Als vrijwilliger bij ECI cultuurfabriek kun je alle kanten op naargelang je interesses. Bovendien leer je nieuwe mensen kennen en werk je in een mooie, culturele en inspirerende omgeving!

Op dit moment zijn we uitsluitend op zoek naar vrijwilligers voor:

  • Receptie
  • Fotografie (educatieprojecten en dancefeesten)
  • ECI Reporters

Vrijwilliger worden?
Wil jij ook bijdragen? Lijkt het je tof een keer mee te lopen? Grijp dan nu je kans en meld je aan op onze vacaturepagina of stel je vraag aan Vrijwilligerscoördinator Eline Hermans via: eline.hermans@ecicultuur.nl.


Fotografie
Onze fotografen zorgen ervoor dat al onze events worden vastgelegd. Tijdens een concert, schoolvoorstelling of educatieproject ben jij aanwezig om foto’s te maken. De foto’s worden gebruikt voor onze sociale kanalen.

Je beschikt over een eigen (professionele) camera en bent flexibel inzetbaar. Momenteel zijn we op zoek naar iemand die het leuk vindt om foto’s te maken van onze educatieprojecten (ECI on stage, School’s Out, jongerenworkshops/cursussen etc.) en dancefeesten.

Facilitaire hulp
Als vrijwilliger facilitaire hulp help je met de opbouw, inrichting en het afbreken van exposities in de ECI cultuurfabriek. Je helpt mee wanneer er spullen klaargezet moeten worden voor een workshop of cursus of helpt met het beheer en onderhoud van onze materialen.

Je bent een handige klusser, beschikt over creativiteit, hebt gevoel voor inrichting en bent in staat om zelfstandig te werken.

De ECI pop- en theatercrew
Tijdens onze voorstellingen en concerten ben je het aanspreekpunt voor de bezoekers. Je controleert tickets en zorgt voor een warm ontvangst. Tijdens en na de show help je je collega’s van productie waar nodig.

Je bent flexibel inzetbaar en bereid om in de avonduren of ‘s nachts te werken. Je bent dan ook ouder dan 18 jaar.

Het Horecateam
Als horecavrijwilliger sta je achter de bar in ons Cultuurcafé. Het café is meerdere dagen in de week geopend voor onder andere onze filmbezoekers. Het horecateam is tijdens deze avonden verantwoordelijk voor het openen en sluiten van het café. Ook kun je af en toe gevraagd worden achter de bar te staan bij speciale events, zoals de opening van een expositie.

Je bent beschikbaar op dinsdag-, woensdag-, donderdag-, vrijdag- en/of zaterdagavond. Enige horecaervaring is een pré, maar zeker geen must. Je kunt in het cultuurcafé op een laagdrempelige manier kennismaken met het horecavak!

De Receptie
Als medewerker van onze receptie ben jij hèt eerste aanspreekpunt en gezicht voor onze bezoekers. Je verkoopt tickets, staat bezoekers te woord en verkoopt betaalpassen bij pop- of dance-events. Je wordt ingewerkt door onze collega’s, maar bent daarna in staat om zelfstandig de receptie te bemannen tijdens onze popavonden.

Je bent donderdag-, vrijdag- of zaterdagavond beschikbaar. Het snel eigen kunnen maken van verschillende computersystemen is een pré.

Het Educatieteam
Als vrijwilliger van het educatieteam begeleid en ondersteun je individuele bezoekers of groepen die een workshop/cursus of schoolvoorstelling hebben geboekt. Dit kunnen kinderen of leerlingen van het basis- of voortgezet onderwijs, maar het kunnen ook volwassenen zijn.

Je hebt affiniteit met kunst en cultuur en/of met het werken met kinderen.

Het Filmteam
Als vrijwilliger van het filmteam kun je aan de slag als zaalwacht of operateur. De zaalwacht ontvangt bezoekers, scant tickets en is het eerste aanspreekpunt. Operateurs bedienen de filmapparatuur en zorgen ervoor dat de films probleemloos draaien.

Je hebt affiniteit met film en bent in middagen en avonden beschikbaar. De films draaien de hele week.

ECI Reporter
ECI reporters gaan op ontdekkingstocht uit. Je bezoekt (gratis) voorstellingen van ons programma en vertelt erover aan jouw ‘publiek’. Bijvoorbeeld via een blog, vlog of misschien wel een presentatie.


Vrijwilliger worden?

Wil jij ook bijdragen? Lijkt het je tof een keer mee te lopen? Grijp dan nu je kans en meld je aan op onze vacaturepagina of stel je vraag aan Vrijwilligerscoördinator Eline Hermans via: eline.hermans@ecicultuur.nl.

Meer weten over ECI cultuurfabriek? Lees deze pagina en weet waar we voor staan.


Wat zeggen onze vrijwilligers over ons?
Lees het hieronder!


Rowan Stacia, allround vrijwilliger
“Toen de wereld na de corona-periode weer opende, ben ik een hapje gaan eten bij Mr. Sammi. Het was de eerste keer dat ik de ECI zag. Ik vond het fan-tas-tisch. Het gebouw voelde als een stukje Randstad. Zo gaaf!”, aldus Rowan. Lees het hele interview.

Gerry Haagmans, artiestenbegeleider
Gerry wil voor iedereen, die via de artiesteningang binnenkomt een warme, goede gastvrouw zijn. “Ik verdiep mij vooraf altijd in de artiesten die komen, zodat ik weet wat er speelt in hun leven en ik een persoonlijke touch kan geven aan de ontvangst. Lees het hele interview.

Jan de Kanter, operateur/ingester ECI filmcrew
“In 2012 zijn wij verhuisd naar Roermond. Ik was net met pensioen, had zeeën van tijd en zin om iets te doen. De ECI zocht nieuwe vrijwilligers. Ik ben eens gaan kijken bij het filmhuis en het was meteen bingo.” Lees hier het hele interview.

Guido Callens, allrounder ECI cultuurfabriek
Nadat ik in 2016 stopte met mijn werk in de verslavingszorg heb ik eerst een paar maanden helemaal niets gedaan. Dat begon op een gegeven moment toch te vervelen. Plus ik miste de vele sociale contacten die bij mijn werk hoorden. De levendigheid. Het antwoord lag voor mijn neus.” Lees hier het hele interview.