Aafke Janssen – van Dijk geeft onze musicallessen en staat te popelen om met jou aan de slag te gaan. Aafke: “Musical is voor mij een heerlijk middel om je verhaal te vertellen, je fantasie te vrije loop te laten, je te ontwikkelen, je energie kwijt te kunnen, samen te leren werken en vooral ook plezier te hebben.” Naast musicaldocent is Aafke van huis uit dansdocent en taal – en rekendansdocent voor het jonge kind. Ze heeft een dans-, muziek – en theaterschool gerund en in het onderwijs gewerkt als vakleerkracht dans, talentcoach, docent Duits en leesconsulent. Aafke maakte al meerdere musicalvoorstellingen zowel met en voor kinderen, jongeren en studenten. Kortom, haar hart ligt bij educatie en het overbrengen van haar eigen passies. Laat je inspireren en kom mee zingen, dansen en toneelspelen!
Arjen werkt als beeldhouwer/ keramist in opdracht en in vrije productie. Ook geeft hij creatieve workshops en keramiekcursussen voor groepen in zijn atelier in Swalmen, bij ECI cultuurfabriek in Roermond en bij Kunstencentrum Jerusalem in Venray.
Bernadette Neven is afgestudeerd aan het Provinciaal Hoger Kunstonderwijs Hasselt atelier Glasschilderkunst. Daarnaast volgde ze de opleiding Glasschilderkunst aan het Deeltijds Kunstonderwijs waar ze nu zelf meer dan 10 jaar les geeft. Ook nam Bernadette regelmatig deel aan workshops in binnen- en buitenland. Het thema van haar werken is vaak ‘de natuur’ en ‘hoe de mens deze vernielt’. Haar exposities zijn te zien in België, Nederland, Italië en Bulgarije.
Bianco Rosenboom was als kind altijd al druk in de weer met dingetjes maken. Het was voor haar daarom ook geen verrassing dat ze een creatieve opleiding ging doen. Zo zegt ze: “Door mijn werk als etaleur/visual merchandiser ben ik met veel materialen in aanraking gekomen en werd mijn nieuwsgierigheid gewekt voor natuurlijke materialen. Na eerst een paar jaar met stof te hebben gewerkt heb ik uiteindelijk de overstap gemaakt naar leer bewerken. Dit beviel zo goed dat ik de opleiding Tasjesmaker ben gaan volgen om daarna mijn eigen atelier te openen. Het is heerlijk om mijn passie met anderen te delen en tegelijkertijd weer iedere dag iets bij te leren.”
Debby Thebrath is frontvrouw in een HALESTORM Tributeband en van de Rockband LIONESZ. Debby zingt vanaf kinds af aan en begon ooit in een kinderkoortje. Ze nam zanglessen en speelde bij de harmonie maar vanaf haar 14ewerd gitaarspelen en zingen in bandjes interessanter. Ze heeft in vele nationale én internationale bands gespeeld, zowel covers als eigen werk. Voornamelijk in het pop- en rock genre, bands zoals Project Fear (prog-rock), Cheeseplane Killers (nu-metal) en Beyond Violet (gothic-rock). Debby heeft albums opgenomen en op vele gave podiums en festivals in binnen- en buitenland gespeeld. Nu is ze lead vocalist bij de 80ties Rock band LIONESZ en zingt ze in Europa’s beste Halestorm Tribute band! In haar lessen deelt Debby graag haar ervaring en haar passie voor zingen en gaat ze samen met jou op zoek hoe jij het beste uit jouw stem kan halen. Ze helpt je om controle te krijgen en grenzen te verleggen door aan de slag te gaan met songs die je zelf aandraagt. Door tips en tricks te geven, zal ze je laten ervaren hoe iets anders kan.
Dorothée van den Bercken geeft hoboles en samenspel. Op jonge leeftijd begon ze met blokfluitles en dat heeft ze zes jaar gedaan. Daarna werd ze betoverd door de klanken van de hobo. Een heel apart blaasinstrument met een rietje. Na twee jaar les mocht ze al meespelen in een groot symfonieorkest. Leuk was dat! In Maastricht heeft ze aan het conservatorium les gehad van Peter Steyvers; hij speelde eerste hobo bij het Limburgs Symfonieorkest (nu philharmonie zuidnederland). In die tijd speelde ze in een blaaskwintet en het harmonieorkest van het conservatorium en bij nog een harmonieorkest in Maastricht. Bij dat harmonieorkest in Maastricht kreeg ze een althobo te leen en dus speelt ze daar nog steeds. Verder speelt ze nu ook nog in een dubbelkwintet, dat wil zeggen een ensemble met tien blazers.
Ewelina is geboren in Polen en speelt sinds haar zevende jaar viool. Op haar 19e kwam ze naar Nederland om viool te gaan studeren bij Robert Szreder aan het conservatorium in Maastricht. Na het afronden van deze studie is ze privéles gaan geven, maar vooral ook veel gaan spelen. Zo speelt ze al heel wat jaren als violiste in Guido’s Orchestra waarmee ze vrijwel alle Symphonica in Rosso shows heeft gespeeld. Ze heeft daardoor met heel wat grote namen op het podium mogen staan, zoals Lionel Ritchie, Diana Ross, Doe Maar, Anouk en Simply Red. Ook werkt Ewelina als studiomuzikant voor cd-producties van bijvoorbeeld Afrojack, Herberg de Troost, Nick & Simon, Ntjam Rosie en veel meer muzikanten. Sinds september 2017 geeft ze met veel plezier vioolles bij ECI cultuurfabriek.
Goof Veelen is woonachtig in Roermond en speelt sinds zijn zesde gitaar. Hij heeft in Tilburg en Heerlen opleidingen gevolgd tot uitvoerend musicus en heeft in verschillende bands gespeeld, waar onder Promilaasj, VOLBEER en Phantom Elite, waarmee hij van Londen, tot Wenen tot Parijs op de planken heeft gestaan. Momenteel speelt hij in de Aerosmith tribute-band Janie’s Gun, de Roermondse akoestische formatie Presto Pronto en in de Limburgstalige reggaeband Prengel. Naast optreden en andere muzikale bezigheden, is Goof sinds 2017 werkzaam als gitaardocent en bandcoach bij ECI cultuurfabriek; iets wat hij met ontzettend veel plezier doet! Ook zet Goof zich als bestuurslid bij Stichting Roermond in Tune in voor het behoud en ontwikkeling van de Roermondse popmuziek en popscene. Hij is goed thuis in de meeste genres en stijlen; met als expertise country, rock, metal en pop.
In Schoonhoven heeft Harry van Ekert zijn meesterteken behaald in zowel goud- als zilversmeden. Deze vaardigheden is hij toe gaan passen in het maken van dwarsfluiten uit goud, zilver en platina. Later is hij ook een fluit gaan ontwikkelen uit Mokumé Gane (Patent); een laminaat uit verschillende metalen. Deze instrumenten worden wereldwijd gespeeld in grote orkesten.
In 2014 wilde Harry terug naar sieraden en is toen begonnen les te geven aan kunstacademies.
Harry: “Ik vind het mooi om ambachtelijke vaardigheden te combineren met vormgeven en ontwerpen. Het begeleiden te werken met diverse metalen en materialen en deze tot een prachtig sieraad te laten groeien is geweldig! De creativiteit van de aankomende edelsmid te prikkelen en stimuleren vind ik leuk. Ook is het mooi om te zien hoeveel kunstzinnigheid er in iedereen steeds al aanwezig is.”
Naast zijn lesactiviteiten in Gemert, Weert en Veghel draagt Harry ook bij ECI cultuurfabriek zijn kennis en passie over aan toekomstige edelsmeden!
Henriëtte Jeurissen is geboren en getogen in Roermond. Na de pedagogische academie vervolgde ze haar opleiding als beeldend docent textiele werkvormen en handvaardigheid in Nijmegen. Vanaf 1990 geeft ze naast projecten en workshops (op scholen zoals kunst op school en de verlengde schooldag, in buurthuizen en bij de kinderopvang) de cursus keramiek voor kinderen en jeugd en de cursus beeldende vorming. Eerst bij het Centrum voor de Kunsten en bij ECI cultuurfabriek.
In 2007 studeerde Ilona af als Master of Arts aan de Media & Design Academie te Genk. Met als studierichting fotografie proefde ze ook aan grafisch ontwerp, film, animatie en productdesign. Met keuzevakken als bedrijfsbeheer en de initiële lerarenopleiding breidde ze haar vakkennis verder uit en behaalde ze haar 2e graads onderwijsbevoegdheid. Ze werkt als fotograaf en grafisch vormgever in haar studio in Roosteren en geeft creatieve workshops en cursussen voor groepen, maar ook individueel. Onderwerpen die aan bod komen zijn fotografie, Adobe Photoshop, Adobe InDesign, Adobe Illustrator, Stop Motion etc. Dit doet ze niet alleen in haar studio, maar ook voor verschillende CVO’s in België, basis- en middelbare scholen, bij de ECI cultuurfabriek, en op locatie. Ook restaureert ze foto’s en maakt ze gepersonaliseerd rouwdrukwerk voor uitvaartbedrijven. Deze combinatie vind zij fijn en dankbaar werk. Daarnaast speelt Ilona draailier bij de band Helleveag en is ze opname- en gastmuzikant bij het project Theigns & Thralls van Kevin Ridley (Skyclad).
41 jaar geleden, in september 1980, werkte Imants Ancans voor het eerst met een pottenbakkers draaischijf en hij doet dat met veel plezier nog steeds. Hij houdt ervan de grenzen van zijn fantasie en de mogelijkheden van het materiaal op te zoeken en een eigentijds element toe te voegen aan de lange traditie van keramisch werken. Werken met een medium dat nog een renaissance doormaakt. Imants creëert graag met steen, aardewerk, Raku en porselein. Zo’n grote verscheidenheid aan materialen geeft bijna oneindige mogelijkheden voor het creatieproces, omdat ieder type of mix van klei zijn eigen speciale karakteristieken heeft. Hij geniet van het experimenteren met vormen en oppervlaktes gedurende het hele proces van gooien, bouwen, trimmen, snijden, glaceren en branden. Imants heeft op de Latvian Art Academy keramiek gestudeerd en een master behaald in Raku technieken en Kunstgeschiedenis en heeft langere tijd gewerkt als hoofd van de afdeling Keramiek van de Craft school in Letland. Sinds 2016 is Imants lid van de Keramiek Kring Limburg en neemt hij regelmatig deel aan keramiektentoonstellingen. Naast docent bij ECI werkt Imants momenteel ook als keramiekdocent bij het Keramiek Centrum Tiendschuur in Tegelen en De Wiele Creatief in Geldrop. Op www.imantsancans.com vind je een impressie van zijn werk.
Haar hoofdvakstudie dwarsfluit volgde Janneke Giesbers bij Hanni Barendrecht en Leon Berendse aan het Conservatorium van Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Na het behalen van het bachelordiploma Docerend musicus en Kamermuziek, volgde Janneke de masterstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen bij Peter Verhoyen met als hoofdvak piccolo. Ze is bij diverse muziekscholen en verenigingen werkzaam als dwarsfluit-, piccolo- en theoriedocente. Ook de pijperfluit is niet vreemd voor haar; dit instrument beheerst ze tot in de puntjes.
Na het afronden van haar studie Commerciële Vormgeving (fotografie, industriële vormgeving en grafische vormgeving) aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen heeft Jasmijn de opleiding Pedagogisch Didactisch Diploma aan Fontys Hogeschool in Wageningen gevolgd. Een aantal jaar later heeft ze de fotografie weer opgepikt en is in 2016 afgestudeerd aan de Fotoacademie in Amsterdam. Gedurende haar artistieke reis heeft het concept identiteit een centrale rol gespeeld. Ze denkt na over vragen als: bezitten herinneringen en relaties een objectieve realiteit? Of zijn het uitsluitend subjectieve constructies in onze geest? Bovendien trekt ze ook vaak de aard van plaats en tijd in twijfel. Zijn deze fundamentele elementen van ons bestaan zo concreet als ze lijken, of zijn ze vloeiender dan we waarnemen? Jasmijn exposeert met haar werk regelmatig in binnen- en buitenland. Haar kracht ligt bij het snijpunt van techniek en concept en zo zijn haar lessen ook opgebouwd. Je leert naast cameratechnieken ook denken over hoe je deze dan toepast en je de foto op de kijker laat overkomen. Naast de cursus Digitale Fotografie voor volwassenen geeft ze ook les op middelbare scholen, basisscholen en coacht de kunstenaars in hun creatieve proces.
Jean-Pierre Steijvers heeft hoofdvak orgel, piano en kerkmuziek gestudeerd aan het Conservatorium van Maastricht en het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Daarnaast heeft hij diverse masterclasses bij gerenommeerde organisten gevolgd. Hij was prijswinnaar van orgelconcoursen in Dublin, Luzern, Chartres, Kaliningrad en winnaar van de ‘Moscow Philharmonic Society Special Award’. Sinds mei 2004 is hij benoemd tot ‘Organiste-Titulaire’ van de St. Christoffel Kathedraal te Roermond en van het Louvigny/ Robustelly/ Verschueren-orgel in de Caroluskapel van het voormalig Groot Seminarie van het Bisdom Roermond. Daarnaast is hij docent orgel, piano en muziektheorie aan ECI cultuurfabriek te Roermond. Jean-Pierre geeft vele concerten in Europa, Japan en de USA en in de belangrijkste concertzalen van geheel Rusland. Hij werkte samen met gerenommeerde dirigenten als Ed Spanjaard, Vladimir Askenazy, Edo de Waart, Paul Goodwin, Rizzi Brignoli en Kynan Johns. Verder is Jean-Pierre artistiek adviseur van de Stichting Orgelkring Roermond (www.orgelkringroermond.nl) en is hij sinds 2017 als docent orgel verbonden aan The Moscow Gnessin Summer School.
Jean Ramaekers is in 2021 afgestudeerd aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden. Hiervoor heeft hij nog een MBOopleiding tot acteur gevolgd op het Vista College in Heerlen. Momenteel studeert hij op de parttime opleiding docent/regie van de Toneelacademie Maastricht. Jean is een creatieve duizendpoot die zijn werkzaamheden graag afwisselt in de werelden van theater en film. De ene dag geeft hij les aan een groep enthousiaste jongeren, de volgende dag monteert hij aan zijn nieuwe kortfilm en de dag daarna schrijft hij aan een voorstelling voor een lokale toneelvereniging. In deze afwisselende werkzaamheden kan zijn onstuimige creatieve geest rust vinden. De geschiedenis van de wereld is hier in een onuitputtelijke bron van inspiratie. De gekste verhalen die verzin je niet, die zijn gewoon echt gebeurd! In het verleden of wellicht in de levens van de spelersgroep. Dat is dus bijna altijd een uitgangspunt in het werk van Jean. Hiermee probeert hij zowel de spelers als zijn publiek te verleiden mee te gaan in een gedeelde fantasie die de buitenwereld doet vergeten. Een docent schreef ooit over hem: ‘Jean nodigt je uit om in een gammel bootje vol gaten te stappen. Hij verzekerd je dat het goed komt, ook al weet hij niet precies waar hij heen gaat. Maar de reis is vol avontuur en het risico altijd waard.’
John Wassen, geboren in Reuver, heeft al van jongs af aan een passie voor alles wat met drums, percussie en slagwerk te maken heeft. Hij studeerde af aan het Conservatorium in Maastricht, als bachelor en master drums en percussie, met als bijvak klassiek slagwerk. John is al geruime tijd werkzaam als docent, voorheen bij Centrum voor de Kunsten Roermond en sinds 2012 bij ECI Cultuurfabriek. Daar is hij docent muziek (drums, percussie, slagwerk) en lid van het ECI Rockschool-team. Je kunt bij John voor veel muziekstijlen terecht. Van pop, rock, funk, jazz tot Latin. Maar ook voor specialistische items zoals: improvisatie, rudimental drumming, Moellertechniek, open-handed playing of brushes. Verder is John gespecialiseerd in Zuid-Amerikaanse Latin percussie zoals conga’s, timbalen, cajón en Braziliaanse (samba)percussie. John is ook als sessiemuzikant actief en hij speelt als percussionist bij onder andere Beats & Boogies. Een echte allrounder dus!
Lois is onlangs afgestudeerd als docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan de Kunstacademie in Maastricht.
“Tijdens mijn opleiding is mijn liefde voor illustratie enorm gegroeid. Ik heb stiekem een flinke verzameling kinderboeken, die ik niet alleen lees, maar waarvan ik vooral de illustraties bewonder. Een verbeelding geven aan een verhaal is voor mij vaak het beginpunt van mijn werk. Dat zijn dan niet per se bestaande verhalen of teksten, maar vooral ook de verhalen die we zelf meemaken, zien en bedenken.”
Lois werkt in haar eigen praktijk ook graag met andere soorten media, zoals textiel, grafische technieken en tekst. Toch blijft illustratie vaak het startpunt van waaruit ze creëert en ook lesgeeft.
“Door samen te onderzoeken en te experimenteren met verschillende technieken en materialen, leren we hoe we onze eigen verhalen kunnen verbeelden.”
Mees Riechelman geeft met veel enthousiasme drum-, percussie-, productie- en muzieklessen. Nadat hij aan het Conservatorium van Maastricht en Amsterdam heeft gestudeerd aan de Jazz- en de Pop-department is hij naast het muziek maken ook gaan delen wat hij in de afgelopen 15 jaar geleerd heeft, om zo een positieve energie rond te laten gaan. Muziek prikkelt! Het oeroude trommelen is een van de eerste instrumenten ooit. Deze luide drums zijn dan ook dé manier om je energie kwijt te raken óf juist op te doen! Mees startte op zijn zevende met het studeren van slagwerk, werd drumtalent Benelux, studeerde af met een negen voor zijn instrument op het Conservatorium van Amsterdam en was o.a. te zien op de nationale en de internationale radio & TV platforms zoals 3FM, NPO radio 2, NPO radio 6, DWDD, WDR. Hij heeft meer dan 15 jaar professionele ervaring in studio- en live optredens, het geven van workshops, clinics en (1-op-1) lessen.
Al van jongs af aan is hij gefascineerd door het tekenen. Alles wat hij zag werd vastgelegd op papier. Al geruime tijd illustreert hij voor verschillende opdrachtgevers, van cartoons tot karikatuur tot portret. Hij heeft gestudeerd aan de Hogeschool voor kunsten in Tilburg en heeft daar zijn 1e graad bevoegdheid gehaald
Jong geleerd is oud gedaan. Paula Crasborn-Mooren speelt al vanaf haar tiende piano. Ze begon met klarinet toen ze 15 jaar was. Ze heeft klarinet gestudeerd aan het Conservatorium in Tilburg en speelt in ensembles en als soloklarinettiste bij Harmonie St. Michaël van Thorn. Daarnaast is lesgeven haar passie. Ze werkt bij ECI cultuurfabriek en runt een eigen klarinetschool. In haar lessen vindt ze het bevorderen van speelplezier en muzikaliteit erg belangrijk. Met haar leerlingen neemt ze vaak deel aan voorspeeldagen bij ECI cultuurfabriek, maar ook daarbuiten. Dat vindt zij mooie momenten om naar toe te werken en je spel te verrijken in een groep. Veel van haar leerlingen spelen ook op solistenwedstrijden en winnen dan vaak een prijs.
Radomir Vasiljević is klassiek gitaar afgestudeerd aan het conservatorium van Belgrado. Als klassieke gitarist won hij vijf internationale prijzen op concoursen in Italië, Griekenland en Tsjechië. Tijdens zijn studie was hij ook bezig met zijn eigen muziek met veel invloeden van flamenco. Het album ‘Six strings and a piece of wood’ werd uitgebracht in 2008. Na zijn studie is hij naar Nederland verhuisd waar zijn carrière een nieuwe wending heeft gekregen. Hij heeft een Balkanorkest opgericht (Radomir Vasiljević and his Balkan Orchestra) dat nog steeds succesvol door het hele land speelt.
Regilio is een enthousiaste theaterprofessional met een passie voor het leren van de kunst van acteren. In 2018 studeerde hij af aan de acteur drama opleiding te Heerlen en sindsdien deelt hij zijn liefde voor theater met studenten van alle leeftijden. Zijn lessen omvatten een breed scala aan theaterdisciplines, van spraak- en verbale technieken tot teksttoneel en improvisatie. Met zijn energieke en creatieve aanpak creëert Regilio een inspirerende leeromgeving waarin studenten hun acteervaardigheden kunnen ontwikkelen en hun eigen unieke artistieke stem kunnen ontdekken. Daarbij heeft hij alle facetten van acteren geleerd, van camera-acteren tot bewegingstheater en van improvisatie tot teksttoneel. Zijn ware passie ligt echter in het overbrengen van drama aan iedereen. Hij bevestigt: ‘Drama is een kunstzinnige vakdiscipline die via het lichaam een instrument van jezelf maakt.’ Kortom, of je nu weinig of veel ervaring hebt, doe lekker mee en laat ieders kunstzinnigheid stralen!
Renée Aerts is afgestudeerd op de Theaterschool in Rotterdam. Vanaf haar 8ste is ze al met toneel bezig en tot haar 18de heeft ze bij Jong Laagland gezeten; een Theaterschool in Sittard. Toen ze de Theaterschool in Rotterdam had afgerond is ze naar Amsterdam gegaan om daar nog een Vooropleiding Acteren te volgen. Vervolgens is ze naar Den Bosch verhuisd om aan een nieuw avontuur te beginnen bij het KTA (Koningstheateracademie). Na een jaar besloot ze aan het werk te gaan. Zo werkte Renée o.a. bij Jeugdtheater ZuidZone. Hier doen ze een project in Geleen-Zuid waarbij ze samen met de bewoners theater maken. Daar komen vaak hele mooie verhalen vandaan! Ook is ze Theaterdocent bij Theaterschool TINT in Empel en studeert ze dit jaar af aan de TRAP, voor de opleiding Camera Acteren. Daarnaast werk ze bij theatergroep Helder. Renée: “Theater is mijn grote passie! Niet alleen om zelf te spelen maar ook om anderen te leren acteren. Mijn grootste plezier haal ik uit de groei die kinderen maken in hun theaterspel. Ze zien opbloeien als ze op het podium staan vind ik geweldig en daar help ik graag aan mee! Ook bij ECI!”.
Als ik één ding heb leren ervaren tijdens mijn CMV opleiding, lang geleden, is hoe waardevol en fijn het is om creativiteit te delen met anderen. In Nijmegen studeerde ik kunst en cultuur, met als afstudeerrichting beeldend vormen. Op het moment ik daarmee klaar was, begon ik met het bedenken en uitvoeren van creatieve workshops.
Daar ben ik nooit mee gestopt. Mijn ervaringen binnen jongerencentra, op scholen, kunstencentra, cultuurpodia en musea verwerk ik in mijn aanbod van creatieve activiteiten. Plezier is daarbij belangrijk maar ik heb ook aandacht voor actuele thema’s en maatschappelijke vraagstukken. Het bedenken en uitvoeren van creatieve lesprogramma’s levert mij veel energie en ideeën op voor mijn eigen creativiteit. De collages die ik maak bestaan uit flarden beeldmateriaal, teksten, tekeningen, tape, stempels en stickers. Mijn tekenvaardigheden, collagetechnieken en alle andere creativiteit deel ik graag op woensdagmiddagen in de ECI. Daarbij zal dus niet alleen met potlood of een kwast worden gewerkt. Tekenen, ontwerpen en (letterlijk) vormgeven, gaan de jonge cursisten doen met o.a. ook tape, verfstiften, inkt, stickervellen, stempels, een schaar of rietpen. Soms abstract, soms figuratief. In beide gevallen met een kleurrijk en uitbundig resultaat om trots op te zijn.
Van jongs af aan, wist Roeland Ruijsch dat de enige manier om van zijn leven te genieten door middel van het maken van muziek was. Na het Conservatorium van Maastricht en Muziek-technologie in Hilversum, heeft hij er hard aan gewerkt om dit leven concreet te maken. De afgelopen 20 jaar heeft hij met meerdere artiesten, media en reclame bedrijven uit binnen en buitenland succesvol samengewerkt. Veel van zijn tracks en liedjes zijn gebruikt in advertenties wereldwijd en Amerikaanse TV shows zoals: “Pretty Little Liars”,“Keeping Up With The Kardashians”, “Disney”, verschillende reclames, waaronder Coca Cola. Naast songwriting en produceren is Roeland Ruijsch al 30 jaar professioneel gitarist in verschillende bands als Fromusa, Sniffer en heeft bij verschillende professionele Van Den Ende musicals, zoals Mamma Mia, gespeeld.
Sinds 2003 geeft Ruth glazenierlessen. Eerst aan het Centrum voor de Kunsten en sinds 2011 aan de ECI cultuurfabriek. Naast docent is ze zelfstandig kunstenaar. Haar werk is ook regelmatig te zien tijdens exposities in diverse galeries en op haar site kun je haar werk bewonderen, www.glasinuitvoering.nl.
Al sinds haar 8ste jaar is Sara verslingerd aan de cello en is hij altijd haar grote vriend gebleven. Ze begon op de muziekschool in Heerlen en Sittard en behaalde daarna haar bachelordiploma als docerend en uitvoerend musicus bij Mirel Iancovici aan het conservatorium van Maastricht. Vervolgens heeft ze nog verder gestudeerd aan het conservatorium van Tilburg, allerlei masterclasses gevolgd en daar haar masterdiploma behaald, waar ze zich vooral toegelegde op kamermuziek in het spelen in een strijkkwartet. Sara speelt graag en regelmatig tijdens concerten in diverse orkesten en kamermuziekformaties zoals strijkkwartet, pianotrio, cello duo en solo. En ze is al jaren actief om haar missie en passie, ‘het leren bespelen van de cello’ door te geven aan kinderen en volwassenen. Zowel vanuit haar huis in Maastricht, maar ook op een aantal muziekscholen in de regio zoals een muziekschool in Duitsland, de muziekschool van de United World College Maastricht en ‘Myouthic’, de muziekschool van Sittard-Geleen en Beek.
Sef heeft al van kinds af aan getekend en geschilderd. Vanzelfsprekend is hij naar de Kunstacademie in Breda en later in Den Bosch gegaan waar hij de richting Schilderen heeft gevolgd. Na de kunstacademie is Sef gaan reizen. In Athene ontdekte dat hij mensen wilde schetsen en schilderen, met als gevolg dat hij op stations ging tekenen. Met het project, Je suis à la gare genaamd, is hij bekend geworden en hield hij exposities in België. In 1998 reisde Sef een half jaar door India. Met twee olieverfschilderijen geïnspireerd op deze reis won hij de Euregio Kunstprijs NL/D 2001. Een aantal kleinere exposities volgde en in 2019 werd hij uitgenodigd door Gallery 104 in het New York Art Center om er werken uit de serie Starring te exposeren begin 2020. Momenteel is Sef bezig met de voorbereiding voor een tweede expositie in New York in de Agora Gallery in het Chelsea district. Sef zijn innerlijke drive motiveert hem om te schilderen en schilderijen te maken. Een dagelijks avontuur. Met zijn werk wilt hij de mensen zijn persoonlijke blik op de wereld laten zien. Zijn motto?”Creativiteit is gezond voor hart en ziel. Iedereen heeft een kunstenaar in zich die ontdekt kan worden.” Sef zijn innerlijke drive motiveert hem om te schilderen en schilderijen te maken. Een dagelijks avontuur. Met zijn werk wilt hij de mensen zijn persoonlijke blik op de wereld laten zien.
Suzanne is afgestudeerd aan de kunstacademie in Maastricht. Naast haar werk als docent beeldende vorming in het voortgezet onderwijs heeft ze een eigen edelsmid atelier in Maastricht. Werken met (edel)metalen heeft haar altijd aangesproken. In het verleden werkte ze veel met metaal en vrij groot. Momenteel ligt haar passie bij het vervaardigen van sieraden. Hiervoor heeft ze de opleiding Juwelier/Goudsmid gevolgd in België.
Suzanne wil mensen motiveren en stimuleren om creatieve oplossingen te vinden tijdens het maakproces van een sieraad. Het is elke keer weer bijzonder om te zien hoe ideeën tot leven komen in metaal. Ze denkt graag mee over de techniek, de vormgeving en het materiaalgebruik. Ze begeleidt vanuit expertise en enthousiasme. Er is niets mooier dan een sieraad creëren dat helemaal uit jezelf komt!
Wanda is Afgestudeerd aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht in 1994: docentenopleiding 1e graad tekenen, schilderen, grafiek en kunstgeschiedenis. Ze is docent tekenen en mentor in het middelbaar onderwijs en daarnaast is ze beeldend kunstenaar:
“Door te tekenen en te schilderen denk ik beter te begrijpen. Maar vaak werk ik ook met verschillende materialen. Op dit moment maak ik grote collages van papier. Het werken op papier geeft me een enorm gevoel van vrijheid. Ik teken, schilder, knip, orden, vernietig en bouw weer op. Elk laagje papier heeft zijn eigen herkomst. Als kunstenaar ben op zoek naar de beweging van indrukken, gevoelens, momenten, dingen die voorbijgaan in een groot grijs gebied. Een persoonlijke werkelijkheid wordt weergegeven: gedeeltelijk abstract met figuratieve elementen. Die elementen hebben een onderlinge samenhang en vertellen een verhaal. Een verhaal is nooit eenduidig.”
Vaardigheden zoals tekenen en schilderen liggen vaak aan de basis van creatieve expressie. En het goed aanleren en beheersen van tekenvaardigheden is iets waar je een heel leven lang profijt van kan hebben!
Meldingen