Geef een kind cultuur kado!

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks nieuws van theater, muziek, film, expo, cursus of allemaal.


We kunnen vanwege onze geslaagde crowdfundactie nu al 1000 kinderen, voor wie cultuureducatie niet vanzelfsprekend is, de kracht van cultuur laten ervaren. Dankjewel iedereen die een bijdrage heeft geleverd! En inmiddels hebben er ook al veel kinderen gebruik van kunnen maken.

Zo hebben ruim 25 kinderen tussen de 4 en 12 jaar – voor wie het anders niet mogelijk is – meegedaan aan de workshops (spook)toneel en magische maskers maken tijdens de herfstvakantie. En mocht ook een aantal kinderen naar een griezelige film in ons filmhuis. Bij Maximina Roermond zijn er een aantal creatieve moeder & dochter activiteiten georganiseerd zoals peuterdans, muziek op schoot en peutertoneel. En binnenkort gaan er groepen kinderen naar de kindervoorstellingen ‘Apennoten’ en ‘De Grote Gele Graafmachine’. Super leuk! En dit alles, is dankzij jou mogelijk gemaakt! Dank!

Maar we willen het hier niet bij laten. Als ECI cultuurfabriek staan we ervoor om áltijd alle kinderen toegang tot cultuur te geven. Daarom stoppen we niet na deze actie en gaan we door!  Zodat we generatie na generatie kinderen de kracht van cultuur kunnen laten ervaren.

Blijf ons daarom steunen…Doneer hier

Want wat als je als kind niet uitgedaagd wordt om buiten de kaders te denken? Je nooit kunt genieten van een adembenemende voorstelling, een film op het grote doek of live muziek die de fantasie prikkelt…

Kinderen die wel uitgedaagd worden, ontdekken nieuwe dingen, kunnen hun talenten ontwikkelen en komen erachter wat ze echt leuk vinden. Hun wereld wordt alleen maar groter! Er ontstaat een waakvlammetje dat tot een vreugdevuur kan uitgroeien, om de wereld vol zelfvertrouwen tegemoet te treden… Dat is wat cultuureducatie doet en dat gun je elk kind!

Niet vanzelfsprekend
Maar voor sommige kinderen is kunst en cultuur niet vanzelfsprekend en daar willen wij iets aan doen. Wij willen zo veel mogelijk kinderen voor wie cultuureducatie niet vanzelfsprekend is, de kracht van cultuur laten ervaren.  Bij ECI cultuurfabriek kun je theater, expo, film, pop, dance en cultuureducatie samen beleven. Het is een plek waar kinderen hun eigen talenten kunnen ontdekken, ontwikkelen en laten zien.  We hebben al een fantastisch cultuureducatieprogramma, maar dat willen we nóg toegankelijker maken voor nóg meer kinderen.

Met jouw bijdrage aan Geef een kind cultuur kado bied jij kinderen de mogelijkheid tot ontdekken, tot ontplooien, tot groeien, tot zelfvertrouwen en geluk.
Want door jouw bijdrage kunnen wij kinderen, voor wie het anders niet mogelijk is, in aanraking brengen met cultuur. We bieden ze een plek in onze een van onze workshops waar ze kunnen leren tekenen, schilderen, boetseren of waar ze oude kleding leren omtoveren tot iets nieuws. We laten ze met materialen kennis maken waar ze misschien nog nooit mee in aanraking zijn gekomen. Zo kunnen ze ontdekken en experimenteren. We laten ze kennis maken met toneel en musical. Ze leren hun expressie te tonen, durven te doen en worden vrijer. Als ze een muziekinstrument leren spelen prikkelt dit hun hersenen; door noten te lezen, maat te houden en tegelijk met gevoel te leren spelen. Naast het doen bieden we ze ook een plek waar ze theater en muziek zelf beleven als bezoeker.  En wie weet wat dat zal brengen!

Jouw hulp is nodig! Doneer jij ook?
Doneer hier

We werken samen met een groot aantal maatschappelijke partners uit Roermond die in direct contact staan met de gezinnen en de kinderen die we willen bereiken: de Voedselbank, stichting Maximina, stichting Wel.Kom, VIJF, SWAR Roermond, de Noodopvang, Stichting Leergeld Roermond en alle scholen van het primair en voortgezet onderwijs.