Toveren met toetsen

Toveren met Toetsen is een cursus bestaande uit 10 lessen voor kinderen van 4-6 jaar (groep 1 en 2 van het basisonderwijs. Hier maken ze kennis met het pianospelen. Met een lesboek waarin op een kleurige manier muziek wordt genoteerd leren de cursisten nieuwe én bekende liedjes spelen op een ontspannen manier.

In deze lessen is er ook ruimte om bezig te zijn met spelletjes, het bespelen van ritme-instrumenten en andere gezellige muziek-activiteiten. Het gaat vooral om samen ontdekken hoe leuk muziek kan zijn!

Met deze cursus als eerste kennismaking met de piano kun je vervolgens doorstromen naar onze reguliere pianocursus.

extra informatie

start & vakanties cursusvoorwaarden

Wanneer je je inschrijft, kun je in het tekstvak ‘opmerkingen’ aangeven welk instrument je speelt.

Zowel jong als oud kan op elk gewenst moment starten met de cursus, tenzij anders aangegeven.

Lees voordat je je inschrijft voor een cursus de informatie over de verschillende cursusvormen. Ben je onder de 18 en weet je nog niet zeker wat je wil? Kijk dan eens naar onze oriëntatiecursus of, voor de aller jongsten: onze kindercursussen.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze muziekafdeling, via: muziek@ecicultuur.nl.

Heb je onvoldoende financiële middelen om je kind in te schrijven voor een cursus? Neem dan contact op met Leergeld Nederland of Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Teacher thumbnail
Over de docent

Mariette Kessels

Mariëtte Kessels studeerde piano aan het conservatorium in Maastricht bij Joop Celis en behaalde in 1989 haar diploma Docerend Musicus. Sinds 1989 geeft ze les; vanaf 1991 bij het Centrum voor de Kunsten daarna bij ECI cultuurfabriek. Daarnaast werkt Mariëtte als organist, begeleider van koren en begeleider van solisten. In 2007 is ze begonnen met het geven en ontwikkelen van de cursus Toveren met Klanken, muziekles voor kinderen 4-6 jaar.