Onderwijs

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks nieuws van theater, muziek, film, expo, cursus of allemaal.

Bekijk hier onze algemene voorwaarden en privacy-statement.


Kunst en cultuur is onlosmakelijk verbonden met opvoeding en onderwijs. Denk aan het bespelen van een instrument, het leren maken van films en foto’s, het opvoeren van toneelvoorstellingen, het maken van kunstwerken enz. Het prikkelt de verbeelding. Laat je anders naar de wereld kijken. En ontplooit (verborgen) talenten waardoor het waakvlammetje kan uitgroeien tot een groot vreugdevuur.

Op bijna alle scholen actief
We zijn daarom op bijna alle scholen in Roermond en omgeving actief. Van primair onderwijs, tot voortgezet onderwijs, op MBO en HBO, van buitenschoolse educatie-activiteiten tot aan het bijscholen van docenten en professionals. 

Activiteiten op maat
Samen met de onderwijsinstellingen en eventuele partners ontwikkelen we een breed programma met educatieve activiteiten op maat. Van een losse tekenles, wekelijkse muzieklessen tot aan het project ‘Musical in één dag’, het School’s Out project waarin leerlingen onder leiding van docenten, muzikanten en kunstenaars na 8 weken lang oefenen, een volwaardige theater- of muziekshow als eindresultaat lieten zien. Workshops en projecten die zowel bij ECI als op locatie, bij de scholen, plaatsvinden. Je kunt het zo gek niet bedenken, of we doen het.
Ook hebben we ervaring met het aanvragen van bepaalde subsidies om educatieve en culturele projecten mogelijk te maken.

Meer weten?
Heb je een idee voor een onderwijsproject- of activiteit en wil je hier meer informatie over? Neem dan gerust contact op met Diana Heijmans, projectmedewerker educatie BSO/PO/VO/ via: diana.heijmans@ecicultuur.nl. Zij helpt je graag verder!

Samenwerkingspartners
Partners waar we veel mee samenwerken zijn: Stichting Onderwijs Midden LimburgStichting Swalm & RoerFonds voor CultuurparticipatieDOEN! Midden LimburgVVV Limburg, Reizen door de Tijd, Het CuypershuisHuis voor de Kunsten Limburg, Stichting Samenwerkende Roermondse Muziekverenigingen, Provincie LimburgGemeente Roermond en Gemeente Leudal.

“ECI cultuurfabriek is de ultieme creatieve werkplaats, buiten én tijdens schooltijd!”