Cursusvormen muziekcursussen


Bij ECI bieden we verschillende cursusvormen aan om zoveel mogelijk tegemoet te komen aan jouw wensen. Hier wat meer uitleg over de verschillende mogelijkheden bij de individuele muziekcursussen.

In de basis vinden lessen wekelijks plaats, tenzij anders aangegeven bij de cursusvorm. 

Kennismakingscursus
De cursus van 5 lessen is een kennismakingscursus. Deze kun je eenmaal afnemen voor een individuele muziekcursus die je nog niet eerder volgde bij ECI cultuurfabriek. Deze lessen vinden wekelijks plaats met een uitloop van 2 lesweken.

10 lessen
De cursus van 10 lessen is voor cursisten van 18 jaar en ouder. Deze lessen hoeven niet wekelijks gevolgd te worden, maar dienen wel allemaal binnen het lopende cursusseizoen te worden afgenomen. 

Half jaar cursus 18 lessen
De cursus van 18 lessen kan op 2 manieren worden afgenomen: 

  • Je volgt wekelijkse lessen tot de 18 lessen gevolgd zijn. Deze lessen dienen binnen het lopende seizoen te worden gevolgd. 
  • Je volgt gedurende het gehele seizoen tweewekelijks les. Stroom je tussentijds in, dan wordt je cursusprijs berekend op basis van tweewekelijkse lessen tot het einde van het cursusseizoen. 

Jaarcursus
De cursus van 36 lessen is een jaarcursus waarbij je op elk moment kunt instromen. Stroom je tussentijds in, dan wordt je cursusprijs berekend op basis van hoeveel lesweken er zijn tot het einde van het cursusseizoen. Indien gewenst kun je er ook voor kiezen om niet wekelijks 20 minuten, maar tweewekelijks 40 minuten les af te nemen. Dit is mogelijk na overleg met de docent. 

Nog wat extra informatie:

  • Niet gevolgde lessen kunnen niet mee worden genomen naar een volgend seizoen. 
  • Een standaard les duurt 20 minuten. Op verzoek (en als dit binnen het rooster van de docent past) kunnen we lessen verlengen met blokken van 10 minuten. 
  • Bij inschrijving ga je akkoord met onze cursusvoorwaarden.  

Benieuwd naar onze muziekcursussen? Check ze hier.