Afrikaanse percussie

In 10 lessen gaan we aan de slag met diverse basisritmes zoals ze gespeeld worden in Guinee, Mali, Burkino Faso; maar we gaan ook aan de slag met de doundoun, sangban en de kenkeni. De bastrommels die de djembe’s polyritmisch begeleiden. Ieder ritme heeft een betekenis en is verbonden aan diverse rituelen, waarbij ook gedanst en gezongen wordt. Maar voor ons, is het muziek maken  belangrijk. Je hoeft geen noten te kunnen lezen om deel te kunnen nemen aan deze cursus. Een paar luisterende oren is al voldoende!

Neem voor meer informatie contact op met onze muziekafdeling, via muziek@ecicultuur.nl. 

Je kunt je het gehele jaar inschrijven voor deze cursus.

extra informatie

start & vakanties cursusvoorwaarden

Wanneer je je inschrijft, kun je in het tekstvak ‘opmerkingen’ aangeven welk instrument je speelt.

Zowel jong als oud kan op elk gewenst moment starten met de cursus, tenzij anders aangegeven.

Lees voordat je je inschrijft voor een cursus de informatie over de verschillende cursusvormen. Ben je onder de 18 en weet je nog niet zeker wat je wil? Kijk dan eens naar onze oriëntatiecursus of, voor de aller jongsten: onze kindercursussen.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze muziekafdeling, via: muziek@ecicultuur.nl.

Heb je onvoldoende financiële middelen om je kind in te schrijven voor een cursus? Neem dan contact op met Leergeld Nederland of Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Teacher thumbnail
Over de docent

Mees Riechelman

Mees Riechelman geeft met veel enthousiasme drum-, percussie-, productie- en muzieklessen. Nadat hij aan het Conservatorium van Maastricht en Amsterdam heeft gestudeerd aan de Jazz- en de Pop-department is hij naast het muziek maken ook gaan delen wat hij in  de afgelopen 15 jaar geleerd heeft, om zo een positieve energie rond te laten gaan. Muziek prikkelt! Het oeroude trommelen is een van de eerste instrumenten ooit. Deze luide drums zijn dan ook dé manier om je energie kwijt te raken óf juist op te doen!

Mees startte op zijn zevende met het studeren van slagwerk, werd drumtalent Benelux, studeerde af met een negen voor zijn instrument op het Conservatorium van Amsterdam en was o.a. te zien op de nationale en de internationale radio & TV platforms zoals 3FM, NPO radio 2, NPO radio 6, DWDD, WDR. Hij heeft meer dan 15 jaar professionele ervaring in studio- en live optredens, het geven van workshops, clinics en (1-op-1) lessen.