Kinder Tekenen & schilderen 10+

Heb je een fascinatie voor tekenen? Wil je graag leren om alles wat je denkt te kunnen tekenen? Dan is deze cursus van iets voor jou!

Een tekening is nooit fout! Tekenen is volgens David Hockney (kunstenaar) ‘een verhalende activiteit en een verslag van iemand die iets gezien heeft.’ De oudste vorm van verbeelden is het tekenen, kijk naar de grottekeningen uit de prehistorie. Tekenen leent zich perfect om te leren wat je ziet en niet wat je weet! Met tekenen kun je ook je fantasie laten gaan en nieuwe werelden creëren.

Tijdens de cursus komen verschillende aspecten van het tekenen aan bod.

Materiaalkennis
Er zijn talloze materialen om mee te werken. Je leert de verschillende tekenmaterialen kennen zoals; potlood, pen en inkt, houtskool, conté, crayons, pastel, aquarel en acrylverf.

Techniek
Aan de hand van verschillende onderwerpen zoals het stilleven tot de menselijke figuur besteden we aandacht aan : compositie, perspectief/ruimte, licht/donker en arceertechnieken.

Creativiteit
Door wat je geleerd hebt tijdens de lessen, ga je steeds meer ontdekken welke materialen en technieken bij je passen. Je gaat op zoek naar je eigen beeldtaal en interesses. Maar het is vooral belangrijk dat je veel plezier hebt in tekenen.

De basis- en gevorderde cursisten zitten in gemengde groepen. Het cursusseizoen start in september, maar inschrijven is mogelijk op ieder moment van het jaar. Materiaalkosten zijn bij de cursus inbegrepen.

extra informatie

start & vakanties cursusvoorwaarden

Je kunt op elk gewenst moment starten met de cursus, tenzij anders aangegeven.

Lees voordat je je inschrijft voor een cursus de informatie over de verschillende cursusvormen.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze beeldend afdeling, via: beeldend@ecicultuur.nl.

Heb je onvoldoende financiële middelen om je kind in te schrijven voor een cursus? Neem dan contact op met Leergeld Nederland of Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Teacher thumbnail
Over de docent

Marieke de Win

Mijn naam is Marieke de Win. Creativiteit en fantasie hebben altijd een rol gespeeld in m’n leven. Ieder leeg stukje papier voorzag ik van tekeningen. Dozen transformeerde ik in machines, voertuigen of huizen. Uren bracht ik tekenend en construerend door. Uren vol onbegrensde mogelijkheden!
Na de middelbare school ging ik naar de Kunstacademie in Maastricht waar ik naast het figuratieve tekenen kennismaakte met expressief en abstract schilderen. Ik studeerde in 2005 af als Docent Beeldende Kunst & Vormgeving en gaf jaren les in het Voortgezet Onderwijs. Sinds 2023 ben ik verbonden aan ECI cultuurfabriek als Docent Tweedimensionaal Beeldend.

Teacher thumbnail
Over de docent

Mieke Wijnen

Mieke studeerde in 2006 af aan de kunstacademie van Maastricht als Docent Beeldende Kunst & Vormgeving. Na het behalen van de Master Cultuureducatie werkte ze jaren als tekendocent in het Voortgezet Onderwijs.
Sinds 2021 werkt ze onder de naam ‘studio vanmieke’ als illustrator, kunstenaar en beeldend docent. “Grafisch, stiekem verhalend en eigenzinnig”, zo omschrijf Mieke haar eigen stijl. In haar studio in Helden werkt ze aan prints, kaarten en illustraties voor zakelijke en particuliere klanten. Ook verzorgt ze workshops in eigen atelier en op locatie. Vanaf september 2024 verzorgt ze tekenlessen voor ECI cultuurfabriek.
In haar lessen wil ze laten voelen hoe lekker het maakproces is en gaat ze samen met haar studenten op zoek naar hun eigen beeldende handschrift.