Kinder Tekenen & schilderen 7+

Op teken & schilderavontuur? Dat kan! Bij ECI organiseren we een leuke teken- en schildercursus voor kinderen van 5 tot 12 jaar oud. In deze cursus ontdekken ze de wonderlijke wereld van kunst en creativiteit. Ze leren spelenderwijs verschillende teken- en schildertechnieken, en ontwikkelen hun eigen artistieke stijl.

Tijdens de cursus gaan de kinderen aan de slag met kleurrijke materialen zoals potloden, verf, krijt en penselen. Ze leren hoe ze lijnen en vormen kunnen gebruiken om hun fantasie tot leven te brengen op papier of doek. Door middel van leuke opdrachten stimuleren we hun creativiteit en expressie. Het is een geweldige manier voor kinderen om hun verbeelding te uiten en hun eigen wereld te creëren!

Kortom, een plek waar ze zich vrij voelen om te experimenteren en te ontdekken. Kom en doe mee aan dit creatieve avontuur!

extra informatie

start & vakanties cursusvoorwaarden

Je kunt op elk gewenst moment starten met de cursus, tenzij anders aangegeven.

Lees voordat je je inschrijft voor een cursus de informatie over de verschillende cursusvormen.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze beeldend afdeling, via: beeldend@ecicultuur.nl.

Heb je onvoldoende financiële middelen om je kind in te schrijven voor een cursus? Neem dan contact op met Leergeld Nederland of Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Teacher thumbnail
Over de docent

Marieke de Win

Mijn naam is Marieke de Win. Creativiteit en fantasie hebben altijd een rol gespeeld in m’n leven. Ieder leeg stukje papier voorzag ik van tekeningen. Dozen transformeerde ik in machines, voertuigen of huizen. Uren bracht ik tekenend en construerend door. Uren vol onbegrensde mogelijkheden!
Na de middelbare school ging ik naar de Kunstacademie in Maastricht waar ik naast het figuratieve tekenen kennismaakte met expressief en abstract schilderen. Ik studeerde in 2005 af als Docent Beeldende Kunst & Vormgeving en gaf jaren les in het Voortgezet Onderwijs. Sinds 2023 ben ik verbonden aan ECI cultuurfabriek als Docent Tweedimensionaal Beeldend.

Teacher thumbnail
Over de docent

Mieke Wijnen

Mieke studeerde in 2006 af aan de kunstacademie van Maastricht als Docent Beeldende Kunst & Vormgeving. Na het behalen van de Master Cultuureducatie werkte ze jaren als tekendocent in het Voortgezet Onderwijs.
Sinds 2021 werkt ze onder de naam ‘studio vanmieke’ als illustrator, kunstenaar en beeldend docent. “Grafisch, stiekem verhalend en eigenzinnig”, zo omschrijf Mieke haar eigen stijl. In haar studio in Helden werkt ze aan prints, kaarten en illustraties voor zakelijke en particuliere klanten. Ook verzorgt ze workshops in eigen atelier en op locatie. Vanaf september 2024 verzorgt ze tekenlessen voor ECI cultuurfabriek.
In haar lessen wil ze laten voelen hoe lekker het maakproces is en gaat ze samen met haar studenten op zoek naar hun eigen beeldende handschrift.