Pâte de verre & vormsmelten

Maak objecten, vazen, kommen in suikerstructuur of juist massief en robuust. Pâte de verre is werken met glaspasta. Van glaspoeder of glasgranulaat wordt een pasta gemaakt en de glasdeeltjes smelten in een vorm aan elkaar. Vormsmelten is het maken van massieve 3d-vormen in glas.

In de cursus komen de technieken pâte de verre en vormsmelten uitgebreid aan bod. Pâte de verre is werken met glaspasta om zo een 3d-object te maken. Van glaspoeder of glasgranulaat wordt met behanglijm een pasta gemaakt. Deze pasta wordt in een zelfgemaakte mal gelegd. Tijdens het bakken in de oven smelten de glasdeeltjes aan elkaar. Vormsmelten is het glas in een mal laten smelten. Eerst wordt er een model in klei of was gemaakt. Hierover wordt er dan een mal gemaakt. De klei of was wordt verwijderd en de vorm wordt met glas gevuld. In de oven smelt het glas in de vorm en zo krijg je van wat eerst was of klei is geweest een vorm in massief glas. Verder krijg je tijdens de cursus praktische antwoorden op vragen als:

  • Hoe werk je 2-dimensionaal en 3-dimensionaal?
  • Hoe werk je met verschillende glassoorten?
  • Hoe maak je een model en een mal?
  • Hoe leg je het glas in de mal?
  • Hoe kun je werken met verschillende kleuren en Oxydes?
  • De basis- en gevorderde cursisten zitten in gemengde groepen.

Het cursusseizoen start in september, maar inschrijven is mogelijk op ieder moment van het jaar. Materiaalkosten zijn niet bij de cursusprijs inbegrepen.

Wil je kennismaken met de docent en de manier van lesgeven? Vraag dan een proefles aan.

Neem voor meer informatie contact op met onze beeldende kunst afdeling via beeldend@ecicultuur.nl.

extra informatie

start & vakanties cursusvoorwaarden

Je kunt op elk gewenst moment starten met de cursus, tenzij anders aangegeven.

Lees voordat je je inschrijft voor een cursus de informatie over de verschillende cursusvormen.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze beeldend afdeling, via: beeldend@ecicultuur.nl.

Heb je onvoldoende financiële middelen om je kind in te schrijven voor een cursus? Neem dan contact op met Leergeld Nederland of Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Teacher thumbnail
Over de docent

Bernadette Neven

Hoi! Bernadette Neven is afgestudeerd aan het Provinciaal Hoger Kunstonderwijs Hasselt atelier Glasschilderkunst. Daarnaast volgde ze de opleiding Glasschilderkunst aan het Deeltijds  Kunstonderwijs waar ze nu zelf meer dan 10 jaar les geeft. Ook nam Bernadette regelmatig deel aan workshops in binnen- en buitenland. Het thema van haar werken is vaak ‘de natuur’ en ‘hoe de mens deze vernielt’. Haar exposities zijn te zien in België, Nederland, Italië en Bulgarije.