Kinder Keramiek cursus

Altijd nieuwsgierig geweest wat je allemaal met klei kunt maken? Je kunt de meest fantasierijke bouwwerken maken. Van een potje uit slakkenhuisjes tot een supergrote waterschildpad. Maar ook fantasiehuisjes of -torens. Met hulp van je docent ga je jouw kunstwerk maken.

Deze cursus is speciaal voor kinderen die fantastische bouwwerken van klei willen maken. Je leert via diverse opdrachten de fijne kneepjes van het vak. Als beginner maak je kennis met klei aan de hand van eenvoudige technieken zoals het maken van rolletjes en bolletjes. Deze worden dan verwerkt in kommetjes, tegels en diverse fantasievormen. Vanuit plaat, bol- en doosvormen worden de meest diverse kunstwerken gemaakt zoals dieren en bouwwerken. Als je werkstuk af is wordt dit gebakken en mag je dit glazuren in de kleuren die bij je werkstuk passen.

In deze cursus zitten zowel beginnende als gevorderde cursisten. Ieder kan op zijn eigen niveau werken aan zijn eigen werkstuk. Door de begeleiding van de docent worden de werkstukken afgewerkt tot iets moois. Er mag gebruik gemaakt worden van andere materialen zoals glas, hout, metaal en stof als het past bij het gemaakte werkstuk.

Inschrijven is mogelijk op ieder moment van het jaar. Materiaalkosten zijn bij de cursus inbegrepen.

Wil je kennismaken met de docent en de manier van lesgeven? Vraag dan een proefles aan.

Woon je in de gemeente Leudal? Dan krijg je maar liefst 67% (!) korting op deze cursus.

Je kunt je het gehele jaar inschrijven voor deze cursus.

extra informatie

start & vakanties cursusvoorwaarden

Je kunt op elk gewenst moment starten met de cursus, tenzij anders aangegeven.

Lees voordat je je inschrijft voor een cursus de informatie over de verschillende cursusvormen.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze beeldend afdeling, via: beeldend@ecicultuur.nl.

Heb je onvoldoende financiële middelen om je kind in te schrijven voor een cursus? Neem dan contact op met Leergeld Nederland of Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Teacher thumbnail
Over de docent

Henriette Jeurissen

Henriëtte Jeurissen is geboren en getogen in Roermond. Na de pedagogische academie vervolgde ze haar opleiding als beeldend docent textiele werkvormen en handvaardigheid in Nijmegen. Vanaf 1990 geeft ze naast projecten en workshops (op scholen zoals kunst op school en de verlengde schooldag, in buurthuizen en bij de kinderopvang) de cursus keramiek voor kinderen en jeugd en de cursus beeldende vorming. Eerst bij het Centrum voor de Kunsten en bij ECI cultuurfabriek.