Improvisatietheater volwassenen

Wil je leren improviseren op de bühne? Ingaan op het moment, zodat er verrassende scènes ontstaan?

Dan is onze korte cursus improvisatietheater voor volwassenen iets voor jou!

Je leert improviseren, het zien van spelmogelijkheden om dit vervolgens uit te bouwen tot scènes. Ook leer je een verhaalstructuur bouwen, karakters ontwikkelen, hoe je de interactie aan kunt gaan met het publiek. En last but not least: vertrouwen op je eigen fantasie. Tijdens de cursus improvisatietheater gaan we zowel serieuze scènes improviseren en doen we ook grappige improvisatieopdrachten zoals bij de lama’s. 

Toneelervaring is niet nodig. Een gezonde basis lef volstaat. Spelplezier en lol staan voorop.

Bij deze korte cursus improvisatietoneel is het mogelijk om je aan te melden voor 5 of 15 lessen. In les 1 t/m 5 werken we aan jouw improvisatietechnieken en komen er allerlei oefeningen voorbij waarin jij je vaardigheden kan ontwikkelen. In de vervolglessen (les 6 t/m 15) leer je hoe je met elkaar een kleine presentatie maakt op basis van improvisatie en sluiten we af met een open les waarin je uitgedaagd wordt om a la "de lama's" en "de vloer op" jezelf samen met de groep te presenteren voor je familie en vrienden. Wie durft?!

Dit is een korte cursus. Proefles is niet mogelijk.

extra informatie

start & vakanties cursusvoorwaarden

Je kunt op elk gewenst moment starten met de cursus, tenzij anders aangegeven.

Lees voordat je je inschrijft voor een cursus de informatie over de verschillende cursusvormen.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze toneelafdeling, via: toneel@ecicultuur.nl.

Heb je onvoldoende financiële middelen om je kind in te schrijven voor een cursus? Neem dan contact op met Leergeld Nederland of Jeugdfonds Sport & Cultuur.