Phil Bee & Band

Winnaar The Voice Senior

“Ronkende Hammond, heerlijk gitaarwerk en bad ass vocals”

Phil Bee bestormt al ruim 35 jaar de internationale podia van Memphis tot Warschau met zijn door soul gelardeerde blues muziek.

Bij het mainstream publiek werd hij in 2021 bekend door het winnen van The Voice Senior, maar door de jaren heen had hij al het podium gedeeld met onder andere Jan Akkerman (tegenwoordig in vast band verband), Steve Lukather, Noel Redding en Trijntje Oosterhuis. In 2020 werd de single ‘Need your love so bad’ met André Hazes uitgebracht, een streaming hit op alle online platforms.

Hij tourde met Johan Derksen in de Nederlandse theaters, figureerde in TV programma’s als Veronica InsideJinek, of Half8 en haalde het merendeel van de schrijvende pers met lovende reacties. Onlangs was hij nog week na week te zien met zijn ‘Cocker Band’ band in ‘The Tribute’ waarin zijn held Joe Cocker werd geëerd en de finale werd gehaald.

Phil Bee & Band is een line-up met zijn vaste crew in een blues/R&B setting en zij spelen dan een setlijst van eigen werk en onherkenbare covers doorspekt met ronkende Hammond, heerlijk gitaarwerk en ‘bad ass vocals’.

De meeste nummers van hun onlangs met de ‘Dutch Blues Awards’, (beste blues album van 2022) bekroonde album ‘Live at Tivoli Vredenburg’, zullen op het Culemborgse podium voorbij komen.


“Een van de beste vocalisten die ik ken en mee gewerkt heb. Hij herinnert me een beetje aan Joe Cocker, waarmee ik in de ‘70-er jaren door de States heb getourd” Jan Akkerman – Gitarist

“Phil Bee kwam op het podium, pakte de microfoon, begon te zingen en blies iedereen weg, inclusief Joe Bonamassa” Jean Paul Heck – Soundz Magazine + Directeur SEGA (Sena European Guitar Awards)

“Zo spijtig dat mijn vader dit nooit gehoord heeft, wat een held” André Hazes Jr.

“Ongelooflijke vocalist en band” Rob Stenders – Veronica Radio

“Wat een stem, wat een band, zo blij dat ik met jullie mocht spelen” Trijntje Oosterhuis

“Belachelijk goed dit” RTL Boulevard


Staconcert
De shows in de popzaal zijn staand, we hebben geen zitplaatsen ter beschikking. Wegens veiligheidsredenen is het niet mogelijk om krukken of stoelen de zaal mee in te nemen. Gebruik je een rolstoel of rollator? Reserveer dan minimaal 24 uur van tevoren een rolstoelplek via de receptie, tel: 0475-317171.

Klik hier voor meer praktische info.

thumbnail_Phi Bee - Tivoli 24-11-2021 Foto Dave van Hout-2780
Bestel tickets
za 5/10 20:30  20,00
Deuren open: 20:00
Genre: Muziek