The Animals

+ DOLS

The Animals & Friends feat: John Steel, Danny Handley, Barney Williams & Roberto Ruiz. 

In 1964 spoelde er in de gehele wereld een golf van Rock & Roll. Boven op deze golf zaten de Beatles, The Rolling Stones en natuurlijk The Animals. Aan de oevers van de rivier The Tyne ontstond een nieuw aanbod: een gloednieuw stroming Rhythm & Blues dat de hele wereld in zijn greep nam.  

De Animals waren de tweede Britse band die aan de top kwamen van de Amerikaanse hitlijsten, met een miljoenen verkoop van de legendarische single House Of The Rising Sun. Hierna had de band meer dan twintig top tien hits over de hele wereld. Een aantal nummers bereikten in veel landen de nummer 1 positie. In Groot Brittannië alleen al waren dat er 12! De Animals waren bovendien de eerste Britse band die op tour gingen in Japan en Polen.  

Animals & Friends is nog steeds een ruwe Rhythm & Blues band welk internationaal door fans van alle leeftijden nog steeds met veel respect wordt ontvangen en instinctief enthousiast reageren op de beste nummers uit de rijke Animals historie als We Gotta Get Out Of This Place, Boom Boom, Don’t Let Me Be Misunderstood, Baby, Let Me Take You Home, I Put A Spell On You en natuurlijk House Of The Rising Sun.

Geschiedenis
In 1957 begon John Steel samen met de medeoprichter van de Animals Eric Burdon in hun woonplaats Tyneside te spelen zonder de gedachte te hebben dat ze een paar jaar later zouden behoren tot bands met de beste Britse muziek: The Beatles, The Rolling Stones, The Yardbirds en bovenal gerespecteerd zouden worden over de hele wereld. Na The Beatles worden The Animals ook nog de tweede Britse band die hoog in de Amerikaanse toplijsten kwam te staan met House Of The Rising Sun. 

Bruce Springsteen heeft recentelijk in de USA op een podium onthuld dat niet The Beatles maar The Animals zijn favoriete band is.  Na het spelen van een korte uitbarsting van We Gotta Out Of This Place gaf Springsteen toe dat dit nummer beter was dan alle nummers die hij zelf geschreven had als bijvoorbeeld Born To Run en Born In The USA. 

Na 50 jaar, de legende leeft voort…

In 2014 gingen de Animals samen met The Yardbirds, The Zombies, Maggie Bell en Dave Berry op één van de meest populaire 60´s tour sinds 1960. Het waren alleen maar uitverkochte zalen als bijv.  de Royal Concert Hall in Glasgow gevuld met 2300 fans. 

Momenteel reist de band nog de gehele wereld rond en zorgt overal waar ze optreden een feest der herkenning, want welke band kan het zeggen: “Elk nummer van ons wordt ieder concert luidkeels meegezongen”.

Support: DOLS
DOLS, het muziekcollectief rondom rasverteller Chris Dols (1985) uit Roermond, staat garant voor gloedvolle gitaarsongs in de rijke tradities van de Britse popschool. Met pakkende verhaallijnen in het haast universele Engels en het diep persoonlijke van het Nederlands en de Limburgse streektaal. En ook, in toenemende mate, met petites histoires uit de negentiende en twintigste eeuw. Steeds meer weet DOLS zichzelf op onderscheidende wijze te positioneren in het Nederlandse poplandschap. Sinds het begin in 2016 bracht de act vier platen uit. Gespeeld werd er onder andere op het Valkhof Festival (2019), op het Bevrijdingsfestival Limburg (2022), in het voorprogramma van indie-legende Anne Soldaat (2022) en in Poppodium Nieuwe Nor en Poppodium Volt (beide 2023). Het voorprogramma van The Animals wordt verzorgd in kleine bezetting.  


Staconcert
De shows in de popzaal zijn staand, we hebben geen zitplaatsen ter beschikking. Wegens veiligheidsredenen is het niet mogelijk om krukken of stoelen de zaal mee in te nemen. Gebruik je een rolstoel of rollator? Reserveer dan minimaal 24 uur van tevoren een rolstoelplek via de receptie, tel: 0475-317171.

Klik hier voor meer praktische info.

Screenshot 2024-05-17 155416
Bestel tickets
za 19/10 20:30  27,50
Deuren open: 20:00
Genre: Muziek