Kingfisher Sky

+ Tommy Gazer

Kingfisher Sky is een Nederlandse progressieve rockband die bekend staat om hun unieke mix van progressieve rock, metal en folk elementen. Een absolute aanrader voor liefhebbers van Porcupine Tree, Jethro Tull, Peter Gabriel, Kate Bush, Tori Amos, Cecilia Bartoli, Mother’s Finest, King’s X, Skunk Anansie, Mike Oldfield én Pink Floyd.

Het is 2001 als drummer Ivar de Graaf een gedurfde zet maakt en Within Temptation verlaat te midden van de internationale doorbraak van de band. De muzikant wilt zich volledig richten op de ontwikkeling van zijn eigen, muzikale werk en dit valt niet te combineren met het opkomende succes van Within Temptation. Samen met de klassiek geschoolde zangeres Judith Rijnveld neemt hij alle rust en tijd om composities te schrijven die niet aan een bepaald genre zijn gebonden. Het eindresultaat? Pakkende progmetal die bol staat van de folk invloeden en zelfs een vleugje soul bevat. Het wordt de basis van Kingfisher Sky.

Na zijn rustige start raakte Kingfisher Sky al snel in een stroomversnelling. De release van debuutalbum ‘Hallway Of Dreams’ werd niet alleen in Europa succesvol uitgebracht, ook in Zuid-Amerika en Japan groeide de populariteit van de band. Inmiddels heeft Kingfisher Sky vier albums en vijf EP’s van hoge kwaliteit op zijn naam staan.

Met krachtige zang, rijke orkestrale arrangementen en dynamische ritmes, neemt Kingfisher Sky je mee op een muzikale reis die zowel boeiend als emotioneel is. Akoestische instrumenten gaan naadloos over in zwaar gitaarwerk met melodieuze vocalen, geïnspireerd door uiteenlopende genres. Van klassiek tot progressieve rock, van metal tot wereldmuziek.  

Met een toegewijde fanbase en hun innovatieve benadering blijft Kingfisher Sky grenzen verleggen en nieuwe paden verkennen binnen het progressieve rock genre. Dit zal nog meer duidelijk worden als hun langverwachte vijfde album in de herfst van 2024 uitkomt!

Support: Tommy Gazer
Tommy Gazer bestaat uit vrienden Jesse Kanters (zang en gitaar), Stijn Peeters (gitaar), Tom Bormans (basgitaar) en Lenno van Galen (drums). De band ontstond in 2019 en heeft ondertussen 2 EP’s op hun naam staan. De vierkoppige groep wordt geïnspireerd door bands als Biffy Clyro, Nothing But Thieves en Catfish and the Bottlemen. De mannen geven hieraan een dynamische twist; gitaarmelodieën razen rond je oren, de ritmesectie is stevig en de stem is voelbaar, wat resulteert in een onbevreesd en onvervalst geluid. En set van Tommy Gazer bestaat uit een boventoon van stevige, galmende rock die wordt aangevuld met melodieuze gitaarrifjes en baslijnen. Aan energie is geen gebrek en dat is duidelijk voelbaar in het publiek, dat gegarandeerd niet stil kan blijven. 


Staconcert
De shows in de popzaal zijn staand, we hebben geen zitplaatsen ter beschikking. Wegens veiligheidsredenen is het niet mogelijk om krukken of stoelen de zaal mee in te nemen. Gebruik je een rolstoel of rollator? Reserveer dan minimaal 24 uur van tevoren een rolstoelplek via de receptie, tel: 0475-317171.

Klik hier voor meer praktische info.

KS album 5 promo zonder tekst Bandfoto TG
Bestel tickets
zo 10/11 20:30  15,00
Deuren open: 20:00
Genre: Muziek