Regressive Hypnosis

Dream Theater tribute

Regressive Hypnosis, de eerste en enige Dream Theater tribute band in de Benelux, werd al in 2019 gevormd door gitarist Barry van Smeden. Als toegewijd fan had hij slechts één doel: muzikanten vinden die net zo gepassioneerd zijn over de grondleggers van de moderne progressieve rock als hijzelf. Het duurde niet minder dan drie jaar om te line-up te completeren, maar uiteindelijk vormde zich een hechte groep voor wie Dream Theater al sinds hun jeugd een bepalende rol speelt in het muzikale leven.

Het vinden van de geschikte vocalist kostte – net als bij de originele band – veruit de meeste tijd en moeite. Tijdens de Covid-19 pandemie sleutelde Van Smeden samen met toetsenist Marco Hoogerheide, bassist Leroy Klein en drummer Eelco van der Meer aan een set met songs van bijna ieder album van Dream Theater. Uiteindelijk was het Jermain van der Bogt (beter bekend als Wudstik) die de band niet alleen overtuigde met zijn enorme bereik en beheersing van verschillende en stijlen, maar ook als fan en liefhebber de ontbrekende schakel vormde die Regressive Hypnosis compleet maakte.

Met 15 albums aan complex en gevarieerd materiaal om uit te putten koos het vijftal er bewust voor om te starten met een bloemlezing aan songs, die een opwindende reis vormen door de loopbaan van Dream Theater. Klassiekers zoals Metropolis part 1, This Dying Soul enThe Spirit Carries On komen voorbij, maar ook minder bekende songs, lange epics en uitdagende songs zoals Pale Blue Dot en Breaking All Illusions. Van debuutalbum “When Dream and Day Unite” tot aan het laatste album “A View From the Top of the World” brengt de band alles wat Dream Theater uniek maakt.

Boven alles trakteert Regressive Hypnosis fans van Dream Theater op een levendige, energieke show, waarin hun eigen liefde voor het materiaal duidelijk naar voren komt. Na vier jaar volharding is de band klaar om hun toewijding aan de koningen van de prog te delen onder de titel “1159 minutes of fame – a journey through 35 years of Dream Theater”.


Staconcert
De shows in de popzaal zijn staand, we hebben geen zitplaatsen ter beschikking. Wegens veiligheidsredenen is het niet mogelijk om krukken of stoelen de zaal mee in te nemen. Gebruik je een rolstoel of rollator? Reserveer dan minimaal 24 uur van tevoren een rolstoelplek via de receptie, tel: 0475-317171.

Klik hier voor meer praktische info.

Bestel tickets
zo 15/12 20:00  20,00
Deuren open: 19:30
Genre: Muziek