Antimatter (UK)

Theaterconcert van alternatief, progressief en gothic rock fenomeen

Antimatter is een Engelse muziekformatie opgericht door Duncan Patterson en Mick Moss in 1998. De band staat bekend om zijn melancholische en atmosferische geluid, dat elementen van alternatieve rock, progressieve rock en gothic rock combineert. 
 
De vroege jaren 
Antimatter ontstond uit de breuk van Patterson en Moss met hun vorige band, Anathema. Geïnspireerd door een meer introspectieve en experimentele benadering van muziek, begonnen ze samen te werken aan nieuwe nummers. In 1999 brachten ze hun debuutalbum “Saviour” uit, dat werd gekenmerkt door donkere teksten en meeslepende melodieën. 
 
De muzikale reis 
Gedurende de jaren 2000 en verder evolueerde Antimatter’s geluid, waarbij Moss de leiding nam als de primaire songwriter en vocalist. Albums zoals “Lights Out” (2003), “Leaving Eden” (2007) en “Fear of a Unique Identity” (2012) verkenden thema’s van vervreemding, verlies en menselijke emotie.

Mick Moss: Zanger en gitarist 
Mick Moss, naast zijn rol als zanger, is ook een getalenteerde gitarist die vaak melodieuze en atmosferische texturen toevoegt aan de muziek van Antimatter. Zijn diepe, emotionele stem draagt bij aan de introspectieve sfeer van de band. 
 
Invloed en erkenning 
Antimatter heeft een toegewijde aanhang verworven vanwege zijn unieke geluid en diepgaande teksten. De band heeft opgetreden op festivals en in zalen over de hele wereld en heeft lof ontvangen van critici en fans voor zijn artistieke integriteit en innovatieve benadering van muziek maken. 
 
Het hedendaagse tijdperk 
In het hedendaagse tijdperk blijft Antimatter actief optreden en nieuwe muziek uitbrengen, met Moss aan het roer als de creatieve kracht achter de band. Hun meest recente werk blijft trouw aan de introspectieve en melancholische esthetiek die hun handelsmerk is geworden. 
 
Het jubileum van Antimatter 
In 2025 viert Antimatter een mijlpaal: 25 jaar in de muziekindustrie. Om dit te vieren, kondigt de band een speciale theater ronde aan, waarin ze hun evolutie als artiesten en de diepte van hun repertoire zullen vieren. Deze theater tournee markeert niet alleen een mijlpaal voor de band, maar biedt ook fans de kans om Antimatter’s muziek te ervaren in intieme en sfeervolle setting, passend bij de introspectieve aard van hun geluid. Met Mick Moss aan het roer als creatieve kracht, belooft deze jubileumtournee een gedenkwaardige ervaring te worden voor zowel trouwe aanhangers als nieuwkomers in de wereld van Antimatter. 


Klik hier voor meer info over parkeren, horeca en annulering.

Jaak Geebelen (1) Antimatter XXV Tour 2025 Poster (1) André Symann (1)
Bestel tickets
do 23/1 20:00  25,00
Genre: Theaterconcert
Subgenres Alternative, Heavy, Rock
Locatie: Theater