Dom Martin

+ Support: F.I.X.

Vol verwondering genieten van deze grote gitarist met ‘Belfast Blues’-stem

Dom Martin is een in Belfast geboren, meermaals bekroonde artiest die in 2019 de muziekscene betrad met een unieke gitaarstijl en stem, waarmee hij het publiek overal boeit. Vanaf 2022 haalt Dom Martin overal en in alle charts de beste prijzen op.

Opgegroeid in de vaak ruige, maar door de gemeenschap gedreven straten van Belfast, Noord-Ierland, ruilde Dom zijn vak een tijdlang ter plekke in, zonder enig idee te hebben hoe hij in de internationale muziekbusiness kon doorbreken. ‘Ontdekt’ door zijn huidige management, heeft Dom een ​​tamelijk ‘snelle’ stijging doorgemaakt in termen van de hedendaagse industrie.

Zijn adembenemende, volledig natuurlijk klinkende en ongedwongen vaardigheid op akoestische gitaar, gecombineerd met een authentieke ‘Belfast Blues’-stem, doet denken aan vergelijkingen met John Martyn tot Rory Gallagher, met knipoogjes naar mensen als Van Morrison. Dom heeft meerdere prijzen gewonnen voor zijn akoestische werk, waaronder een Europese prijs in 2019, en Britse prijzen in 2020/2021 en 2022, en is als gevolg daarvan nu opgenomen in de UK Blues Hall of Fame.

Dom is net zo bedreven op elektrisch gebied met zijn powertrio, nadat hij de UK Blues Awards Best Instrumentalist Award 2022 heeft gewonnen. Het trio is altijd een extreem populaire toevoeging aan elk blues/rockfestival. Dom vindt het altijd leuk om een ​​of twee nummers van Rory Gallagher op te nemen in zijn originelen terwijl hij ernaar streeft “Rory’s muziek levend te houden”.

Deze bescheiden muzikant is een ander mooi product van de muziekfabriek in Belfast die verantwoordelijk is voor Sir Van Morrison, Gary Moore, Paul Brady, Brian Kennedy, Foy Vance en nog veel meer.

Support: F.I.X.
F.I.X. is een lokale band die ‘riff-based groove rock’ spelen geïnspireerd door de jaren 70, en zelfs een vleugje blues en punk. Daarmee laten ze zien dat ze zowel van consistentie houden als van de groove. Of het nu gaat om surfen of smerige zware rock, je zult dansen.

Credit - Johnny Grenda 9
Bestel tickets
do 26/9 20:30  22,00
Deuren open: 20:00
Genre: Blues