Vrijwilliger Gerry Haagmans:
“Hier wilde ik vaker zijn én van betekenis zijn”

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks nieuws van theater, muziek, film, expo, cursus of allemaal.

Bekijk hier onze algemene voorwaarden en privacy-statement.


Twee weken voordat in 2012 de ECI cultuurfabriek officieel zijn deuren opende, was Gerry Haagmans in het ECI-gebouw voor een workshop. “Ik vond het gebouw fantastisch en heb mij meteen aangemeld als vrijwilliger”, blikt zij terug. “Hier wilde ik vaker zijn én van betekenis zijn.” 

Twee weken later hoorde Gerry dat zij als artiestenbegeleider aan de slag kon. Eerst in de popzaal, later ook in de theaterzaal. “Dat was meteen een schot in de roos, want dat leek mij het leukste vrijwilligerswerk dat er is. En dat is het ook.”

“De vreemdste vragen zijn in die tien jaar voorbijgekomen”, lacht Gerry. “Van 20 zeepjes voor één band tot laxeertabletten en ja, heel veel sterke drank. Nee, ik noem geen namen – dat vind ik niet discreet. Het gekste is dat ik wel eens een artiest niet voor of na, maar tijdens een show ben kwijtgeraakt; stond hij gewoon tijdens zijn optreden buiten een frisse neus te halen. Hilarisch. De meeste artiesten zijn ongelofelijk leuk.”

“Door de jaren heen leer je artiesten ook beter kennen. ‘Gerry, bedankt voor de goede zorgen’, galmt het dan door de gangen. Leuk toch!?! Ik vind het een voorrecht dat ik tijd met hen mag doorbrengen. Eten en kletsen met de mannen van De Dijk, Eric Corton, Gare du Nord, Javier Guzman, Lex Uiting, Danny Vera, Candy Dulfer, Sven Ratzke, Ivo Niehe en vele, vele anderen.”

Gerry wil voor iedereen, die via de artiesteningang binnenkomt een warme, goede gastvrouw zijn. “Ik verdiep mij vooraf altijd in de artiesten die komen, zodat ik weet wat er speelt in hun leven en ik een persoonlijke touch kan geven aan de ontvangst. Mijn doel? Dat iedereen zich thuis voelt bij de ECI. Dat is goed voor het optreden. Maar, ik kijk verder vooruit. Ik wil graag dat al die artiesten in de komende tien jaar met plezier terugkomen.”

Ook interesse om vrijwilliger te worden bij ECI cultuurfabriek?
Kijk dan snel op deze pagina en reageer!