Teksttoneel volwassenen

Teksttoneel is een vorm van toneel waarbij de nadruk ligt op het spelen van geschreven teksten. Dit kan variëren van klassieke theaterstukken tot moderne scripts. In teksttoneel leren cursisten om geschreven dialogen en monologen tot leven te brengen. Ze leren de betekenis en emotie achter de woorden te begrijpen en over te brengen aan het publiek.

Bij deze cursus teksttoneel voor volwassenen kan je je meteen al aanmelden voor 15 weken. Wil je eerst nog even proeven of het iets voor je is? Schrijf je dan eerst in voor de eerste 5 lessen.

In les 1 t/m 5 werken we aan jouw speltechnieken en komen er allerlei oefeningen voorbij waarin jij je vaardigheden kan ontwikkelen. In de vervolglessen (les 6 t/m 15) pakken we door en werken toe naar een korte voorstelling: een eenakter. Er komt een script en we gaan de rollen verdelen. Onze eenakter gaan we presenteren tijdens het LuidZuid weekend (vrijdag 20 t/m zondag 22 juni 2025).

Ook leer je:

  • Emoties overbrengen, overdrijven en subtieler maken
  • Herkennen van bepaalde emoties in tekst
  • Inleven in een personage
  • Samenwerken
  • Spelen met klank, intonatie, stem

Kortom, meld je aan en daag jezelf uit!

extra informatie

start & vakanties cursusvoorwaarden

Je kunt op elk gewenst moment starten met de cursus, tenzij anders aangegeven.

Lees voordat je je inschrijft voor een cursus de informatie over de verschillende cursusvormen.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze toneelafdeling, via: toneel@ecicultuur.nl.

Heb je onvoldoende financiële middelen om je kind in te schrijven voor een cursus? Neem dan contact op met Leergeld Nederland of Jeugdfonds Sport & Cultuur.