DIY Fashion Atelier 12+

Ben jij bezig met mode en lijkt het je leuk om je eigen fashion maken? Dan is dit jouw kans! Ontdek ons DIY Fashion Atelier voor de leeftijd 12+.

Tijdens deze cursus leer je stoffen bewerken, hoe je patronen kunt maken en aanpassen. Ook leer je naaien met de hand en met een naaimachine.

We gaan aan de slag met "re-fashioning": hoe je bestaande kledingstukken creatief kunt transformeren tot een ander kledingstuk of item. Je leert hoe je bijvoorbeeld van een oude broek een hippe rok kunt maken of hoe je jouw opa's blazer kunt upgraden of hoe je een patchwork topje kunt maken met stofresten.

Ook leer hoe je een tweedehands kledingstuk "vermaakt" zodat het jou past als gegoten! Want upcyclen en re-using fashion is natuurlijk helemaal van nu. Laat je fantasie los en schitter als een echte fashionista in je eigen creaties!

De cursus is voor kinderen/jongeren vanaf 12 jaar. Inschrijven is mogelijk op ieder moment van het jaar. Materiaalkosten zijn bij de cursusprijs inbegrepen.

Wil je kennismaken met de docent en de manier van lesgeven? Vraag dan een proefles aan!

extra informatie

extra informatie

start & vakanties cursusvoorwaarden

Je kunt op elk gewenst moment starten met de cursus, tenzij anders aangegeven.

Lees voordat je je inschrijft voor een cursus de informatie over de verschillende cursusvormen.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze beeldend afdeling, via: beeldend@ecicultuur.nl.

Heb je onvoldoende financiële middelen om je kind in te schrijven voor een cursus? Neem dan contact op met Leergeld Nederland of Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Teacher thumbnail
Over de docent

Bianca Rosenboom

Bianco Rosenboom was als kind altijd al druk in de weer met dingetjes maken. Het was voor haar daarom ook geen verrassing dat ze een creatieve opleiding ging doen. Zo zegt ze: “Door mijn werk als etaleur/visual merchandiser ben ik met veel materialen in aanraking gekomen en werd mijn nieuwsgierigheid gewekt voor natuurlijke materialen. Na eerst een paar jaar met stof te hebben gewerkt heb ik uiteindelijk de overstap gemaakt naar leer bewerken. Dit beviel zo goed dat ik de opleiding Tasjesmaker ben gaan volgen om daarna mijn eigen atelier te openen. Het is heerlijk om mijn passie met anderen te delen en tegelijkertijd weer iedere dag iets bij te leren.”