Pestilence

+ From the Crypt (Roerig presents)

Pestilence was een van de eerste grote bands die opkwam uit de Nederlandse extreme metal underground van de jaren ’80. Terwijl andere groepen uit die tijd verdwenen zijn, blijft Pestilence vitaal en ambitieus. De band, nog steeds geleid door oprichter Patrick Mameli (zang en gitaar), werkt aan twee albums en gaat in maart 2024 op Europese tournee. Het album “Portals” met nieuw materiaal wordt in het najaar van 2024 uitgebracht. Mameli benadrukt: “Portals zal een andere grote stap voor Pestilence zijn. Ik wil alles naar een hoger niveau tillen.”

Naast Patrick Mameli bestaat de huidige line-up van Pestilence uit Rutger van Noordenburg (gitaar), Michiel van der Plicht (drums) en Roel Käller (bas). Over Rutger zegt Mameli: “Ik was echt onder de indruk van zijn vaardigheid en passie.” Michiel wordt beschreven als “een werkelijk geweldige drummer”, en over Roel zegt hij: “Ze zijn allemaal fans van de band en begrijpen echt wat Pestilence is.”

De band, opgericht in 1986, schreef geschiedenis met albums als “Consuming Impulse” en “Testimony of The Ancients”. Pestilence blijft vooruitgaan en vernieuwen: “Ik probeer altijd te verbeteren en te veranderen. Ik heb nooit vast willen houden aan een formule en mezelf willen herhalen.”

Support: FROM THE CRYPT
FROM THE CRYPT is een brute death metalband uit het zuiden van Nederland. De band werd in 2022 opgericht door leden die een gedeelde liefde voor old school death metal hebben. Hun muziek bevat langzame, zware riffs, vernietigende ‘caveman’ drumstukken en lage, gorgelende vocalen die uit het graf lijken te komen. FROM THE CRYPT staat voor compromisloze, rechttoe rechtaan brute death metal. Gegarandeerde headbang-ervaring!


Locatie: Azijnfabriek
Roerig, dé programmalijn van ECI cultuurfabriek in samenwerking met de Azijnfabriek. Deze twee muzikale fabrieken combineren elkaars krachten en stuurmanskunsten. Tijdens Roerig ontdek je de spannendste (rockende) acts van dit moment! Roerig vindt plaats in de Azijnfabriek

Azijnfabriek
Zwartbroekstraat 17
6041 JL  Roermond

Zaal open: 20.00 uur. Aanvang: 21.00 uur

Bestel tickets
za 21/12 21:00
Genre: Heavy
Subgenres Heavy, Staconcert
Locatie: Azijnfabriek