COLLIGNON + Cavolo Nero

2 steengoede acts met Limburgse muzikanten, voor liefhebbers van YĪN YĪN, wereldmuziek en dansbare Jazz & Funk met veel energie. Perfect voor zomerse festival vibes in het najaar!

Collignon
Collignon is een driemans-band met Yves Lennertz op gitaar (en bas), Gino Bombrini op drums (en percussie) en Jori Collignon op toetsen (en als producer). De drie kameraden maken al enige tijd samen muziek, in verschillende samenstellingen en door uiteenlopende omstandigheden.Gino en Jori waren deel van de band SKIP&DIE en Gino was de producer van Yves’ voormalige band YĪN YĪN.

In de zomer van 2023 maakte COLLIGNON naam met een explosieve en energieke live-reputatie. Tijdens een toer van meer dan 30 shows door heel Europa werd hun publiek veelvuldig overrompeld door de wilde, frisse energie van deze drie authentieke ras-muzikanten.

In januari 2024 gaven ze een explosief concert tijdens Eurosonic / Noorderslag in Groningen. De show ontving juichende reacties: voor het publiek zat er niets anders op ‘dan accepteren en meegaan op de instrumentale HSL’ van COLLIGNON. 3voor12 verzilverde het optreden als het 4e beste concert van het festival.

In oktober presenteert COLLIGNON een gloed nieuw album: ‘Bicicleta’.

“Stilstaan is onmogelijk”

3voor12 over het COLLIGNON optreden op ENSN 2024
Klik hier voor de hele recensie

Cavolo Nero
Cavolo Nero is een psychedelic groove band uit Utrecht, ontstaan uit liefde voor funk, disco en afrobeat. Verwacht exotische vibes met moderne invloeden en psychedelica, falsetto hooks en scheurende synth solo’s. Dit zorgt voor het frisse geluid waarmee Cavolo Nero overal de dans ontketent!

Hun debuut EP verscheen in 2022 en datzelfde jaar tourde de band door het land met de Popronde. Vervolgens speelden ze op Noorderslag en hadden ze een drukke zomer met festivals als Down The Rabbit Hole, Zwarte Cross en Into The Great Wide Open en zetten ze de eerste stappen over de grens.

In februari 2024 verschijnt de nieuwe EP ‘Nightshade’ met een bijhorende clubtour langs zalen als Melkweg en Merleyn (beiden uitverkocht). Ook in 2024 staat er een bomvolle festivalzomer gepland en vanaf het najaar zullen de eerste singles van het debuutalbum verschijnen, samen met een tweede clubtour.


Staconcert
De shows in de popzaal zijn staand, we hebben geen zitplaatsen ter beschikking. Wegens veiligheidsredenen is het niet mogelijk om krukken of stoelen de zaal mee in te nemen. Gebruik je een rolstoel of rollator? Reserveer dan minimaal 24 uur van tevoren een rolstoelplek via de receptie, tel: 0475-317171.

Klik hier voor meer praktische info.

Header-website-Collignon-Cavolo-Nero-1240x550 (1)
Bestel tickets
do 24/10 20:30  15,00
Deuren open: 20:00
Genre: Muziek