Marjolein Peeters

Bekijk hier onze algemene voorwaarden en privacy-statement.

“Zelfvertrouwen groeit, onzekerheid verdwijnt. Werelden worden groter.”

Marjolein werkt bij de ECI cultuurfabriek. Haar functie? Super belangrijk! Ze verbindt namelijk culturele instellingen, verenigingen en het basisonderwijs. Zij zorgt ervoor dat iedereen met de magie van kunst en cultuur in aanraking komt. Zij brengt cultuur dichtbij. Er is namelijk zó veel te beleven en te ontdekken.

Alles komt samen!
Ja, in de ECI cultuurfabriek komt álles samen: theater, kunst, dans, muziek. Het bruist en het borrelt er. Maar… niet alle kinderen komen naar ECI. De drempel is te hoog, het is te duur, te ver weg…

Terwijl het juist zó waardevol en belangrijk is dat kinderen in aanraking komen met kunst en cultuur. Het doet iets met een mens. Ga maar eens na: je ontdekt dingen die je eerder niet kende, het zet je aan het denken, het zorgt voor een andere blik, je ontwikkelt je talenten, waardoor je zelfvertrouwen groeit en het is een fantástische tijdsbesteding. Dus brengt Marjolein ECI naar de kinderen. Hup, op pad, naar de verschillende wijken, met verschillende activiteiten. Zingen, dansen, toneel, knutselen.

Groter en kleurrijker
Zo organiseerde ze ook een leuke middag bij Cruijff Court. Fashion! Maak een kledingstuk, style en shine.
Daar was Sam. Een meisje van 12 én fashionista in de dop. Een groot talent…. Haar kijk, haar creativiteit… Achter die creativiteit school een 12-jarig meisje dat thuis elke dag meehielp bij de opvoeding van haar 8 broertjes en zusjes en meehielp in het huishouden. Tijd voor haarzelf had ze niet…

Op school hoorde ze over de workshops bij Cruyff Court. Ze ging! Een uurtje per week nam ze deel aan de gratis fashion workshop. Nu had ze iets voor zichzelf. Ze genoot ervan. En blonk uit!

Daarna heeft ze zich ook opgegeven voor de kindervakantiedagen in de ECI via de welzijnsstichting van Roermond, Wel.kom. Middagen tekenen, schilderen, knutselen, toneelspelen en dansen! Even tijd voor zichzelf. Kind mogen zijn en ontdekken. Talenten ontdekken. Sams wereld is groter én kleurrijker geworden!

ECI cultuurfabriek
Door naar buiten te gaan bereiken we met verschillende projecten in de wijken meer dan duizend kinderen per jaar. Word ambassadeur van ECI en jij draagt bij aan de zelfontplooiing van kinderen en je maakt werelden zo veel mooier.

 


 

Word jij ook ECI ambassadeur?

Ambassadeurs steunen ons met een financiële bijdrage. De hoogte daarvan bepaal je zelf. Ons doel: kunst & cultuur toegankelijk maken én houden, ook voor kinderen en jongeren.

ECI ambassadeur ben je al vanaf €3 per maand.
Profiteer daarbij meteen van aantrekkelijke voordelen zoals een gratis geselecteerde voorstelling of concert en voorrang op de verkoop!

Klik hier om ambassadeur te worden.

Hier doe je het voor

Namens ECI cultuurfabriek: Bedankt!