Saxofoon

De saxofoon is een van de meest aansprekende blaasinstrumenten in de pop-, funk- en jazzmuziek, maar ook een populair instrument in de harmonie, fanfare en brassband. Je kunt er prachtige solo’s op spelen, te gekke improvisaties op doen en in een orkest klinkt de saxofoon prachtig samen met de andere instrumenten. Een veelzijdig en expressief lid van de houtblazers-familie dus!

Saxofoon leren spelen kan al vanaf ongeveer 8 jaar, maar ook als je volwassen bent of al op leeftijd kun je er prima op leren spelen. Onze docenten streven ernaar het beste in je boven te halen, of je nu een particuliere leerling bent of aangesloten bent bij een HaFa vereniging.

Je kunt je het gehele jaar inschrijven voor deze cursus.

extra informatie

start & vakanties cursusvoorwaarden

Wanneer je je inschrijft, kun je in het tekstvak ‘opmerkingen’ aangeven welk instrument je speelt.

Zowel jong als oud kan op elk gewenst moment starten met de cursus, tenzij anders aangegeven.

Lees voordat je je inschrijft voor een cursus de informatie over de verschillende cursusvormen. Ben je onder de 18 en weet je nog niet zeker wat je wil? Kijk dan eens naar onze oriëntatiecursus of, voor de aller jongsten: onze kindercursussen.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze muziekafdeling, via: muziek@ecicultuur.nl.

Heb je onvoldoende financiële middelen om je kind in te schrijven voor een cursus? Neem dan contact op met Leergeld Nederland of Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Teacher thumbnail
Over de docent

Evert Hoedt

Evert Hoedt studeerde in 1992 af als klassiek saxofonist aan het conservatorium in Maastricht.

Hij heeft lange tijd les gegeven aan het Kunstencentrum Jeruzalem in Venray en aan het centrum voor pop en jazz in Eindhoven. Op dit moment speelt hij in diverse bands: Little Steve & the Big Beat, The Electrophonics, Tinez Roots Club, Fez & the Furious, the Dibs en The Pick Up Service. Ook heeft hij gespeeld op diverse podia en festivals in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Engeland en Malta. Verder heeft hij gespeeld met o.a. Mike Sanchez, the Dell Satins, Mike Morgan, André Rieu, Nico Duportal, Kat Riggins en anderen.

Teacher thumbnail
Over de docent

Peter Hermesdorf

Peter Hermesdorf studeerde saxofoon aan het conservatorium in Maastricht en behaalde in 1993 zijn diploma Docerend Musicus en in 1995 Uitvoerend Musicus. Peter geeft sinds 2000 saxofoonlesssen in de ECI cultuurfabriek. Verder speelt hij regelmatig in allerlei ensembles, bands en orkesten in binnen- en buitenland. Ook brengt hij regelmatig zijn eigen composities ten gehore in diverse settings en is hij veelvuldig actief als studio- en sessiemuzikant.