Ritmisch en melodisch slagwerk

Tijdens deze cursus maak je kennis met verschillende slagwerkinstrumenten en kun je je na een tijdje specialiseren in ritmisch of melodisch slagwerk.

Je leert noten lezen en de juiste technieken krijg je onder de knie om prachtige solo’s op de marimba te spelen, de pauken te doen klinken of een indrukwekkende solo weg te geven op drums.

Deze cursus is heel geschikt voor kinderen, jongeren, maar ook volwassenen die graag in de harmonie, fanfare, brassband, drumband of schutterij willen meespelen. 

Je kunt je het gehele jaar inschrijven voor deze cursus. 

extra informatie

start & vakanties cursusvoorwaarden

Wanneer je je inschrijft, kun je in het tekstvak ‘opmerkingen’ aangeven welk instrument je speelt.

Zowel jong als oud kan op elk gewenst moment starten met de cursus, tenzij anders aangegeven.

Lees voordat je je inschrijft voor een cursus de informatie over de verschillende cursusvormen. Ben je onder de 18 en weet je nog niet zeker wat je wil? Kijk dan eens naar onze oriëntatiecursus of, voor de aller jongsten: onze kindercursussen.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze muziekafdeling, via: muziek@ecicultuur.nl.

Heb je onvoldoende financiële middelen om je kind in te schrijven voor een cursus? Neem dan contact op met Leergeld Nederland of Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Teacher thumbnail
Over de docent

John Wassen

John Wassen, geboren in Reuver, heeft al van jongs af aan een passie voor alles wat met drums, percussie en slagwerk te maken heeft. Hij studeerde af aan het Conservatorium in Maastricht, als bachelor en master drums en percussie, met als bijvak klassiek slagwerk.

John is al geruime tijd werkzaam als docent, voorheen bij Centrum voor de Kunsten Roermond en sinds 2012 bij ECI Cultuurfabriek. Daar is hij docent muziek (drums, percussie, slagwerk) en lid van het ECI Rockschool-team.

Je kunt bij John voor veel muziekstijlen terecht. Van pop, rock, funk, jazz tot Latin. Maar ook voor  specialistische items zoals: improvisatie, rudimental drumming, Moellertechniek, open-handed playing of brushes. Verder is John gespecialiseerd in Zuid-Amerikaanse Latin percussie zoals conga’s, timbalen, cajón en Braziliaanse (samba)percussie. John is ook als sessiemuzikant actief en hij speelt als percussionist bij onder andere Beats & Boogies.

Een echte allrounder dus!

Teacher thumbnail
Over de docent

Sjoerd Ceelen

Sjoerd (1987) begon op 11-jarige leeftijd als slagwerker bij Schutterij St. Job Leuken-Weert en volgde lessen bij Jacques en Ramon Lormans. Hiernaast kreeg hij les bij de muziekschool van Weert (inmiddels RICK) van Rob Janssen en Frank Rademakers. In 2004 start hij  aan de Bacheloropleiding ‘Klassiek Slagwerk’ aan het Fontys Conservatorium te Tilburg, waar hij les kreeg van Arnold Marinissen, Peter de Vries, Marcel Andriessen en Frans van Grinsven en in 2011 behaalt hij ook zijn master. Sjoerd werkt bij diverse verenigingen en muziekscholen in Limburg en Brabant.
Daarnaast geeft hij op aanvraag diverse slagwerkworkshops voor alle leeftijden. Als dirigent is Sjoerd verbonden aan de Slagwerkgroep van Somerens Lust, Slagwerkgroep Einighausen/Guttecoven en Percussiegroep Zinvol Geweld Neer. Als remplaçant speelt Sjoerd de laatste jaren regElmatig bij o.a. het Johann Strauss Orkest van André Rieu, de Marinierskapel der Koninklijke Marine, de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ en het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. En natuurlijk geeft Sjoerd bij ECI met veel plezier les aan de slagwerk- en drumleerlingen!