Pop, funk & dance percussie

Helemaal weg van Bruno Mars, Martin Garrix of andere grote pop/dance namen? En wil je wel eens percussie leren spelen op die fijne muziek? Dan is de cursus pop, funk & dance percussie echt iets voor jou! 

Als percussionist voorzie je pop, funk of dance muziek van een kleurrijk ritmisch randje of van vette ondersteunende grooves. In deze basiscursus leer je hoe Latin percussie-instrumenten zoals conga’s, shakers, beatring, bellen en timbales in bovengenoemde muziekstijlen kunnen worden ingezet. Je leert hand-percussie technieken en speelt mee met bekende pop of funk songs. Tevens is er ruimte voor onderling samenspel met live drums. 

De lessen vinden plaats in klein groepsverband. Ook kun je na een basiscursus de verdieping zoeken in vervolglessen. 

Lesdag en lestijd worden in overleg met docent bepaald en lessen vinden op dinsdag-, woensdag- of donderdagavond plaats. Een les duurt 45 minuten. 

Je kunt je het gehele jaar inschrijven voor deze cursus.

extra informatie

start & vakanties cursusvoorwaarden

Wanneer je je inschrijft, kun je in het tekstvak ‘opmerkingen’ aangeven welk instrument je speelt.

Zowel jong als oud kan op elk gewenst moment starten met de cursus, tenzij anders aangegeven.

Lees voordat je je inschrijft voor een cursus de informatie over de verschillende cursusvormen. Ben je onder de 18 en weet je nog niet zeker wat je wil? Kijk dan eens naar onze oriëntatiecursus of, voor de aller jongsten: onze kindercursussen.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze muziekafdeling, via: muziek@ecicultuur.nl.

Heb je onvoldoende financiële middelen om je kind in te schrijven voor een cursus? Neem dan contact op met Leergeld Nederland of Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Teacher thumbnail
Over de docent

John Wassen

John Wassen, geboren in Reuver, heeft al van jongs af aan een passie voor alles wat met drums, percussie en slagwerk te maken heeft. Hij studeerde af aan het Conservatorium in Maastricht, als bachelor en master drums en percussie, met als bijvak klassiek slagwerk.

John is al geruime tijd werkzaam als docent, voorheen bij Centrum voor de Kunsten Roermond en sinds 2012 bij ECI Cultuurfabriek. Daar is hij docent muziek (drums, percussie, slagwerk) en lid van het ECI Rockschool-team.

Je kunt bij John voor veel muziekstijlen terecht. Van pop, rock, funk, jazz tot Latin. Maar ook voor  specialistische items zoals: improvisatie, rudimental drumming, Moellertechniek, open-handed playing of brushes. Verder is John gespecialiseerd in Zuid-Amerikaanse Latin percussie zoals conga’s, timbalen, cajón en Braziliaanse (samba)percussie. John is ook als sessiemuzikant actief en hij speelt als percussionist bij onder andere Beats & Boogies.

Een echte allrounder dus!