Klarinet

De klarinet is een veelzijdig houten blaasinstrument met een mooie warme klank. Het instrument kan worden ingezet als solo-instrument en in orkesten en ensembles met symfonie- en harmoniemuziek, kamermuziek, jazz- en popmuziek en verschillende soorten volksmuziek. De klarinetfamilie is zeer uitgebreid. Naast de populaire en veelgebruikte bes-klarinet, zij er nog de kleinere es-klarinet en de grotere A-klarinet, altklarinet, basklarinet en contrabasklarinet. Ze hebben ieder hun eigen klankkleur en mogelijkheden.

Klarinet leren spelen kan al vanaf 8 jaar, maar ook op latere leeftijd. Al na een paar lessen kun je leuke liedjes spelen. Door een afwisselende lesaanpak leer je niet alleen je instrument steeds beter beheersen, maar ook samenspelen met de piano, je docent en met andere leerlingen.

Wist je dat we bij ECI ook een klarinetensemble hebben? Kijk hier voor meer informatie!

extra informatie

start & vakanties cursusvoorwaarden

Wanneer je je inschrijft, kun je in het tekstvak ‘opmerkingen’ aangeven welk instrument je speelt.

Zowel jong als oud kan op elk gewenst moment starten met de cursus, tenzij anders aangegeven.

Lees voordat je je inschrijft voor een cursus de informatie over de verschillende cursusvormen. Ben je onder de 18 en weet je nog niet zeker wat je wil? Kijk dan eens naar onze oriëntatiecursus of, voor de aller jongsten: onze kindercursussen.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze muziekafdeling, via: muziek@ecicultuur.nl.

Heb je onvoldoende financiële middelen om je kind in te schrijven voor een cursus? Neem dan contact op met Leergeld Nederland of Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Teacher thumbnail
Over de docent

Paula Crasborn-Mooren

Jong geleerd is oud gedaan. Paula Crasborn-Mooren speelt al vanaf haar tiende piano. Ze begon met klarinet toen ze 15 jaar was. Ze heeft klarinet gestudeerd aan het Conservatorium in Tilburg en speelt in ensembles en als soloklarinettiste bij Harmonie St. Michaël van Thorn. Daarnaast is lesgeven haar passie. Ze werkt bij ECI cultuurfabriek en runt een eigen klarinetschool. In haar lessen vindt ze het bevorderen van speelplezier en muzikaliteit erg belangrijk. Met haar leerlingen neemt ze vaak deel aan voorspeeldagen bij ECI cultuurfabriek, maar ook daarbuiten. Dat vindt zij mooie momenten om naar toe te werken en je spel te verrijken in een groep. Veel van haar leerlingen spelen ook op solistenwedstrijden en winnen dan vaak een prijs.