De hoorn is een prachtig instrument om te zien met alle bochten waarin hij gevormd is en zijn blinkende messing. Groot lijkt de hoorn niet, maar wist je dat de buis waar hij van gemaakt is wel vier meter lang is? Vroeger werd de hoorn gebruikt tijdens de jacht of om een signaal over een grote afstand te laten klinken, bijvoorbeeld met de signaalhoorn of de posthoorn. Als je die vroeger hoorde, dan wist je dat de postbode eraan kwam in het dorp. Tegenwoordig zie je de hoorn in bijna alle soorten orkesten. Het symphonieorkest, de harmonie, de fanfare en de Brassband.
start & vakanties cursusvoorwaarden
Wanneer je je inschrijft, kun je in het tekstvak ‘opmerkingen’ aangeven welk instrument je speelt.
Zowel jong als oud kan op elk gewenst moment starten met de cursus, tenzij anders aangegeven.
Lees voordat je je inschrijft voor een cursus de informatie over de verschillende cursusvormen. Ben je onder de 18 en weet je nog niet zeker wat je wil? Kijk dan eens naar onze oriëntatiecursus of, voor de aller jongsten: onze kindercursussen.
Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze muziekafdeling, via: muziek@ecicultuur.nl.
Heb je onvoldoende financiële middelen om je kind in te schrijven voor een cursus? Neem dan contact op met Leergeld Nederland of Jeugdfonds Sport & Cultuur.
Renier Scheepers speelt sinds z’n achtste de hoorn. De passie voor dit prachtige instrument is na 30 jaar onveranderd groot en hij brengt dit op enthousiaste wijze over op de cursist. Muziek is hem met de paplepel ingegoten: z’n vader was ook musicus en na z’n opleiding via Harmonie Lentekrans Linne is hij op zijn 18e toegelaten tot het conservatorium Maastricht. Van Prof E. Penzel en Prof. W. Sanders heeft hij het vak geleerd. Tijdens en na zijn studie is hij zeer actief geweest als orkestmuzikant in onder andere Symphonie Orchester Münster en later als remplaçant in vrijwel alle Nederlandse symfonieorkesten. Ook werd en wordt hij veel gevraagd uit te helpen in diverse harmonieen en fanfareorkesten in de regio. Het mooist vindt hij toch om deze praktijkervaring mee te kunnen geven aan jong en oud en aangezien hij sinds zijn studententijd altijd al leerlingen aan huis had, werd hij steeds meer gevraagd hoornisten te gaan opleiden. En wat is er nou mooier dan dat.