Hobo

De hobo is een houten blaasinstrument met een dubbelriet. De klank van de hobo is heel speciaal, daarom is het ook de hobo die in het symfonie- en harmonieorkest een belangrijke rol speelt; omdat iedereen in het orkest de hobo heel goed kan horen, wordt voor aanvang van een concert altijd gestemd met de hobo als voorbeeldtoon. 

Iedereen vanaf 9 jaar kan hobo leren spelen. Een aantal grepen is hetzelfde als bij blokfluit, waardoor de overstap van blokfluit naar hobo makkelijker is dan je zou denken. 

Rietensnijles 
Het dubbelriet wordt voor elke leerling handmatig gemaakt en aangepast. Wil je zelf leren om rieten te maken of kun je dit al maar wil je je verbeteren? Ook dat kan aan bod komen tijdens de lessen! 

extra informatie

start & vakanties cursusvoorwaarden

Wanneer je je inschrijft, kun je in het tekstvak ‘opmerkingen’ aangeven welk instrument je speelt.

Zowel jong als oud kan op elk gewenst moment starten met de cursus, tenzij anders aangegeven.

Lees voordat je je inschrijft voor een cursus de informatie over de verschillende cursusvormen. Ben je onder de 18 en weet je nog niet zeker wat je wil? Kijk dan eens naar onze oriëntatiecursus of, voor de aller jongsten: onze kindercursussen.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze muziekafdeling, via: muziek@ecicultuur.nl.

Heb je onvoldoende financiële middelen om je kind in te schrijven voor een cursus? Neem dan contact op met Leergeld Nederland of Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Teacher thumbnail
Over de docent

Dorothee v.d. Munckhof-v.d.Bercken

Dorothée van den Bercken geeft hoboles en samenspel. Op jonge leeftijd begon ze met blokfluitles en dat heeft ze zes jaar gedaan. Daarna werd ze betoverd door de klanken van de hobo. Een heel apart blaasinstrument met een rietje. Na twee jaar les mocht ze al meespelen in een groot symfonieorkest. Leuk was dat! In Maastricht heeft ze aan het conservatorium les gehad van Peter Steyvers; hij speelde eerste hobo bij het Limburgs Symfonieorkest (nu philharmonie zuidnederland). In die tijd speelde ze in een blaaskwintet en het harmonieorkest van het conservatorium en bij nog een harmonieorkest in Maastricht. Bij dat harmonieorkest in Maastricht kreeg ze een althobo te leen en dus speelt ze daar nog steeds. Verder speelt ze nu ook nog in een dubbelkwintet, dat wil zeggen een ensemble met tien blazers.