Drums

Grooves, fills, breaks & beats! De drumkit is niet meer weg te denken in de hedendaagse muziek en drummen is tof om te doen. Het is een veelzijdig instrument dat in bijna alle muziekstijlen zoals bijvoorbeeld pop, rock, funk, jazz, dance, blues en latin wordt ingezet.

Let op: wil je vanaf januari starten met een cursus? Dat kan! Je betaalt dan uiteraard niet de volledige cursusprijs die je te zien krijgt bij de inschrijving, maar het aantal resterende lessen die je nog volgt. De prijs wordt automatisch verrekend.

extra informatie

start & vakanties cursusvoorwaarden

Wanneer je je inschrijft, kun je in het tekstvak ‘opmerkingen’ aangeven welk instrument je speelt.

Zowel jong als oud kan op elk gewenst moment starten met de cursus, tenzij anders aangegeven.

Lees voordat je je inschrijft voor een cursus de informatie over de verschillende cursusvormen. Ben je onder de 18 en weet je nog niet zeker wat je wil? Kijk dan eens naar onze oriëntatiecursus of, voor de aller jongsten: onze kindercursussen.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze muziekafdeling, via: muziek@ecicultuur.nl.

Heb je onvoldoende financiële middelen om je kind in te schrijven voor een cursus? Neem dan contact op met Leergeld Nederland of Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Teacher thumbnail
Over de docent

John Wassen

John Wassen, geboren in Reuver, heeft al van jongs af aan een passie voor alles wat met drums, percussie en slagwerk te maken heeft. Hij studeerde af aan het Conservatorium in Maastricht, als bachelor en master drums en percussie, met als bijvak klassiek slagwerk.

John is al geruime tijd werkzaam als docent, voorheen bij Centrum voor de Kunsten Roermond en sinds 2012 bij ECI Cultuurfabriek. Daar is hij docent muziek (drums, percussie, slagwerk) en lid van het ECI Rockschool-team.

Je kunt bij John voor veel muziekstijlen terecht. Van pop, rock, funk, jazz tot Latin. Maar ook voor  specialistische items zoals: improvisatie, rudimental drumming, Moellertechniek, open-handed playing of brushes. Verder is John gespecialiseerd in Zuid-Amerikaanse Latin percussie zoals conga’s, timbalen, cajón en Braziliaanse (samba)percussie. John is ook als sessiemuzikant actief en hij speelt als percussionist bij onder andere Beats & Boogies.

Een echte allrounder dus!

Teacher thumbnail
Over de docent

Mees Riechelman

Mees Riechelman geeft met veel enthousiasme drum-, percussie-, productie- en muzieklessen. Nadat hij aan het Conservatorium van Maastricht en Amsterdam heeft gestudeerd aan de Jazz- en de Pop-department is hij naast het muziek maken ook gaan delen wat hij in  de afgelopen 15 jaar geleerd heeft, om zo een positieve energie rond te laten gaan. Muziek prikkelt! Het oeroude trommelen is een van de eerste instrumenten ooit. Deze luide drums zijn dan ook dé manier om je energie kwijt te raken óf juist op te doen!

Mees startte op zijn zevende met het studeren van slagwerk, werd drumtalent Benelux, studeerde af met een negen voor zijn instrument op het Conservatorium van Amsterdam en was o.a. te zien op de nationale en de internationale radio & TV platforms zoals 3FM, NPO radio 2, NPO radio 6, DWDD, WDR. Hij heeft meer dan 15 jaar professionele ervaring in studio- en live optredens, het geven van workshops, clinics en (1-op-1) lessen.