Cello

Maak nu kennis met de coolste grote broer van de viool: de cello!  De cello wordt gebruikt in bijvoorbeeld klassieke orkesten, maar je kunt er ook popmuziek op spelen in een bandje.

De cello is goed te vergelijken met de menselijke stem: hij kan zowel hoog als een viool en bijna zo laag als een contrabas, en natuurlijk alles daartussen klinkt gewoon goed
Je kunt er op tokkelen als een gitaar, of op de tokkel manier die ‘een hemelse engel’ gebruikt op de harp. En zelfs het snaar instrument de piano kun je imiteren. Ook kun je hem gebruiken als een trommel of er zelfs geluiden op maken die klinken als een fluit. Daarnaast bestaan er ook elektrische cello’s die je kunt bespelen met een koptelefoon op. Als je cello speelt kun je samen spelen met alle andere instrumenten die er bestaan. Beginnen kun je vanaf ongeveer 6 jaar, maar zeker ook als je 60 bent.

extra informatie

start & vakanties cursusvoorwaarden

Wanneer je je inschrijft, kun je in het tekstvak ‘opmerkingen’ aangeven welk instrument je speelt.

Zowel jong als oud kan op elk gewenst moment starten met de cursus, tenzij anders aangegeven.

Lees voordat je je inschrijft voor een cursus de informatie over de verschillende cursusvormen. Ben je onder de 18 en weet je nog niet zeker wat je wil? Kijk dan eens naar onze oriëntatiecursus of, voor de aller jongsten: onze kindercursussen.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze muziekafdeling, via: muziek@ecicultuur.nl.

Heb je onvoldoende financiële middelen om je kind in te schrijven voor een cursus? Neem dan contact op met Leergeld Nederland of Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Teacher thumbnail
Over de docent

Sara Noordkamp

Al sinds haar 8ste jaar is Sara verslingerd aan de cello en is hij altijd haar grote vriend gebleven. Ze begon op de muziekschool in Heerlen en Sittard en behaalde daarna haar  bachelordiploma als docerend en uitvoerend musicus bij Mirel Iancovici aan het conservatorium van Maastricht. Vervolgens heeft ze nog verder gestudeerd aan het conservatorium van Tilburg, allerlei masterclasses gevolgd en daar haar masterdiploma behaald, waar ze zich vooral toegelegde op kamermuziek in het spelen in een strijkkwartet.
Sara speelt graag en regelmatig tijdens concerten in diverse orkesten en kamermuziekformaties zoals strijkkwartet, pianotrio, cello duo en solo. En ze is al jaren actief om haar missie en passie, ‘het leren bespelen van de cello’ door te geven aan kinderen en volwassenen. Zowel vanuit haar huis in Maastricht, maar ook op een aantal muziekscholen in de regio zoals een muziekschool in Duitsland, de muziekschool van de United World College Maastricht en ‘Myouthic’, de muziekschool van Sittard-Geleen en Beek.