Rootsriders featuring Mo Ali

50 jaar LIVE! 1975-2025

Na hun succesvolle show in 2024 komen ze terug: Rootsriders featuring Mo Ali! Deze keer om een eerbetoon te brengen aan Bob Marley’s live album uit 1975 met daarop de iconische versie van No Woman No Cry.

Het gezaghebbende Amerikaanse magazine Rolling Stone rangschikte de song in 2004 op 37 in hun ranglijst van de 500 beste songs allertijden. Mede dankzij het succes van No Woman No Cry werden er wereldwijd meer dan 1 miljoen exemplaren van het album verkocht (waarvan 100.000 in NL alleen), destijds ongekende aantallen voor een reggae band. Daarnaast duiken Rootsriders deze tour in hun persoonlijke favoriete Marley songs.   

Rootsriders werden ooit opgericht ter herdenking van Bob Marley’s 25e sterfdag en de band is in de loop der jaren uitgegroeid tot een vaste waarde in het Nederlandse live-circuit. Zangeressen Giovanca Ostiana en Shirma Rouse, alsmede oud The Voice runner-up Mitchell Brunings, wiens blind audition van – uiteraard – een lied van Marley wereldwijd viral ging, zijn bekende oud-leden. De huidige zanger Mo Ali werd zoals dat tegenwoordig gaat via sociale media gevonden in Sudan.  

De band haalde in 2022 de finale van het SBS6 programma ‘The Tribute, Battle of the Bands’. Als beloning stond de band dat jaar in een uitverkochte Ziggo Dome, samen met de 3 andere finalisten van het programma. 

Staconcert
De shows in de popzaal zijn staand, we hebben geen zitplaatsen ter beschikking. Wegens veiligheidsredenen is het niet mogelijk om krukken of stoelen de zaal mee in te nemen. Gebruik je een rolstoel of rollator? Reserveer dan minimaal 24 uur van tevoren een rolstoelplek via de receptie, tel: 0475-317171.

Klik hier voor meer praktische info.

Bestel tickets
za 24/5 20:30  27,50
Deuren open: 20:00
Genre: Muziek