Panama Pictures

Tipping Point

Tipping Point is een adembenemende balans-act waarin zes performers de confrontatie aangaan met een groot, nauwelijks te bedwingen halfrond object.  
 
Panama Pictures brengt een adembenemende balans-act naar ECI, waarin zes performers de confrontatie aangaan met een groot, nauwelijks te bedwingen halfrond object. Is het een deel van een scheepswrak? Een stuk ruimteafval? Zodra de zes het object beklimmen, kantelt het. Die instabiliteit versterkt zowel hun kwetsbaarheid als de afhankelijkheid van elkaar. Het object bespelen en overeind blijven kan dan ook maar op één manier: zich overgeven aan de wetten van de zwaartekracht én elkaar.

Pia Meuthen: ‘We leven in instabiele tijden en het wordt steeds duidelijker hoezeer we mondiaal afhankelijk van elkaar zijn: elke beslissing heeft invloed, soms is de consequentie van ons handelen (of juist de ontbrekende actie) voelbaar tot aan de andere kant van de wereld. Tipping Point bevraagt onze individuele vrijheid en collectieve verantwoordelijkheid.’  

Als toeschouwer worden we (…) getrakteerd op een rijke schakering aan oogstrelende beelden en acrobatische toeren. Een voorstelling die tot het eind blijft boeien. (Scenes) 
 
Een enerverende voorstelling waarin zes dansers de zwaartekracht trotseren en uitdagen. Het bewegende decor is fantastisch en alles bepalend. (Theaterkrant) 
 
Panama Pictures roept een wereld op waar beweging en muziek geen woorden nodig hebben. Dat creëert een spannende zoektocht die je als kijker en luisteraar op het puntje van je stoel houdt. (Brabants Dagblad) 

Panama Pictures 
Met Panama Pictures ontwikkelt prijswinnend choreografe Pia Meuthen een authentieke signatuur: ongepolijst en rauw, waarbij dans, circus en muziek met een natuurlijke souplesse in elkaar overvloeien. Panama Pictures is met haar grensoverschrijdende taal de pionier in Nederland en een graag geziene gast in het buitenland.  

Choreografie: Pia Meuthen 
Dans en acrobatiek: Tarek Rammo, Francesco Barba, Davide Bellotta, Fabian Krestel, Arvi Yrjölä, Candela Murillo 
Muziekcompositie: Strijbos & van Rijswijk, Davide Bellotta 

Decorontwerp: Sammy van den Heuvel 
Kostuumontwerp: Sanne Reichert 
Lichtontwerp: Bart Verzellenberg 
Dramaturgisch advies: Julian Vogel, Guido Janssen 
Choreografische assistentie en training: Miquel de Jong 

Panama Pictures is huisgezelschap van de Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch en wordt structureel ondersteund door Fonds Podiumkunsten, provincie Noord-Brabant en gemeente ‘s-Hertogenbosch. Met dank aan Raidho Productions en Stagelight. 

Tipping Point is een coproductie van Panama Pictures, LOFFT – DAS Theater (Leipzig) en Strijbos & van Rijswijk. 


Klik hier voor meer info over parkeren, horeca en annulering.  

Screenshot 2024-05-17 145247 Screenshot 2024-05-17 145224 Screenshot 2024-05-17 145206 Screenshot 2024-05-17 145152 Screenshot 2024-05-17 145125
Bestel tickets
vr 11/10 20:00  21,50
Genre: Dans