Margje Wittermans

Waarom Truus

Helaas is de geplande voorstelling geannuleerd. Je ontvang binnenkort een e-mail met meer details en instructies over de terugbetaling van je kaartjes.

Geertruida Wijsmuller (1896-1978) was een Nederlandse verzetsvrouw die voor en in de Tweede Wereldoorlog Joodse kinderen en volwassenen in veiligheid bracht. Ze heeft de levens van meer dan 10.000 Joodse kinderen gered. Toch is ze nauwelijks bekend. Tijd om het verhaal van deze daadkrachtige vrouw te vertellen, want haar heldhaftige werk grenst aan het ongelooflijke.

Margje Enna Wittermans (1979) is actrice, zangeres en theatermaakster. Studeerde in 2001 af aan de Arnhemse Toneelschool en is sindsdien werkzaam bij verschillende Theatergezelschappen en maakt haar eigen voorstellingen. In de muziektheater voorstelling ‘WAAROM TRUUS” gaat ze op zoek naar deze verbondenheid en geeft ze gestalte aan een vrouw die zich door niemand liet stoppen in haar werk om anderen te redden.

Truus Wijsmuller-Meijer heeft de levens van duizenden kinderen gered. In 1966 kreeg ze de onderscheiding ‘Rechtvaardige onder de Volkeren’ van Yad Vashem in Jeruzalem. Maar hoewel ze ook in Nederland een aantal onderscheidingen heeft gekregen, is haar werk in Nederland, ten onrechte, vrijwel onbekend gebleven.

Recensie Waarom Truus door Margje Wittermans – Theaterkrant

Credits 
Spel & Zang: Margje Wittermans
Regie: Bruun Kuijt
Muziek: Janos Koolen


Klik hier voor meer info over parkeren, horeca en annulering.

Genre: Toneel