Het Laagland

Het Sterrehuis

Een moedige zoektocht naar geborgenheid.  
 
Een voorstelling voor volwassenen, ook geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Dus neem je kind/kleinkind ook eens mee! 

Het Sterrehuis is een even aangrijpende als lichte voorstelling over vier kinderen die terugblikken op hun jeugd in een kindertehuis. Een actueel verhaal, radicaal verteld vanuit het kinderperspectief.  

Ontmoet vier Sterrehuis-kinderen: Mea wil niets liever dan naar een pleeggezin, Frenkie zoekt zijn familie, Peet mist zijn moeder en Summer wil nooit meer terug naar huis. In een dromerig niemandsland bloeit een verhaal op van grote eenzaamheid en voorzichtige vriendschap waarin de fantasie steeds wordt doorbroken door de harde werkelijkheid. Een verhaal over de moedige zoektocht naar geborgenheid en het vinden van je eigen plek.  

Het Heerlense Sterrehuis 
Laagland-huisschrijver Annet Bremen liet zich inspireren door het Heerlense Sterrehuis, exemplarisch voor vele kindertehuizen uit de jaren ’70. Deze prijswinnende theatertekst, gebaseerd op Bremens onderzoek en interviews met voormalig Sterrehuis-kinderen en -medewerkers, is actueler dan ooit. Regietalent Silke van Kamp creëerde op basis van deze tekst – in 2023 bekroond met de internationale jeugdtheaterschrijfprijs Kaas & Kappes én genomineerd voor de Toneelschrijfprijs – een indringende voorstelling met een fantastische cast.  

Het Sterrehuis was eerder al dé festivalhit tijdens Cultura Nova 2022 en ontving lovende persreacties: 
De Volkskrant****: “Een even grappig en speels alsook grimmig en aangrijpend relaas over de loyaliteit aan falende ouders, het verlangen naar een thuis en het moeten auditeren voor pleeggezinnen.”  
 
Theaterkrant bestempelde Het Sterrehuis als ‘Keuze van de criticus’: “Heel speels en krachtig brengen de vier spelers hun personages tot leven, geloofwaardig, naturel en tegelijkertijd treffend subtiel en suggestief laten ze twijfels, woede, drift, eenzaamheid overgaan in vriendschap, in troost bij elkaar, steun, samen plezier hebben, moed.”  
 
Speciaal aanbevolen voor ervaringsdeskundigen en medewerkers uit de jeugdzorg.  

Concept & tekst: Annet Bremen  
Regie: Silke van Kamp  
Spel: Jantien Fick, Adina Macpherson, Scott Robin Jun & Marie-Mae van Zuilen  
Dramaturgie: Ludo Costongs  
Kostuums: Daphne de Winkel  
Beeld: Wietger Mosch  

Bestel tickets
za 22/2 20:00  18,50
Genre: Toneel