Expositie en Film Femicide

Genre Drama Duur 55 min Land Nederland Regisseur Roxanne Herde, Eva Strating Cast

Iedere acht dagen wordt in Nederland een vrouw vermoord, vaak door een (ex-)partner. Femicide wordt in de media vaak gebracht als een ge-zins-of familiedrama, maar is dat ook zo? Waarom is femicide zo onder-belicht?

In deze documentaire vertellen nabestaanden over hun dierbaren die vermoord werden door een (ex-)partner. Naast het delen van hun verhaal, bespreken ze ook het taboe dat kleeft aan de benaming: femicide, moord op vrouwen omdat ze vrouw zijn.

Deze documentaire wordt vertoond bij de officiële opening van de expositie FEMICIDE die van 14 mei tot 4 juni te zien is, buiten op het ECI-terrein. Iedereen is van harte uitgenodigd om op vrijdag 17 mei 18.30 uur de opening door wethouder Marianne Smitsmans mee te maken en aansluitend gezamenlijk naar de documentaire te kijken in de ECI-cultuurfabriek. Toegang is gratis (bestel wel je gratis ticket), na afloop gelegenheid om na te praten in het cultuurcafé. Als eerste in de provincie Limburg heeft de gemeente Roermond – in samenwerking met Zonta Ruremonde en Soroptimistclub Mosaïk-Limburg deze reizende expositie naar Roermond gehaald. Op 4 juni reist de ex-positie verder, onder meer naar Maastricht.

Programma:
18:30                Opening expositie Femicide door Marianne Smitsmans op het voorterrein van de ECI
19:00 – 20:00 Vertoning documentaire Femicide in de filmzaal.
Toegang is gratis maar bestel wel je ticket online of aan de receptie

 

 

Onbeperkt genieten? Vraag een filmpas aan!

Genre: Drama