DAAN

Trio Tour 'Simple' (akoestisch)

‘Simple’, Een persoonlijke blik in de wereld van deze beroemde en intrigerende zanger uit België tijdens dit prachtige intieme theaterconcert.

Voor deze tour neemt Daan de tijd voor een heel andere aanpak van z’n repertoire. Niet de dansbare bombast van z’n festivaloptredens, maar een intieme en akoestische concerttour waar hij een onverwachte keuze van z’n eigen favoriete songs van de laatste 20 jaar zal brengen. In uitgeklede en opnieuw gearrangeerde versies, en vooral ook met nadruk op de teksten.

De basis van deze ‘akoestische’ reeks is vastgelegd op zijn in 1999 verschenen album ‘Simple’ die intussen ruim de Platinum status heeft behaald met een verkoop van ruim over de 25.000 stuks. Daan speelt aan de vleugelpiano of op gitaar, en laat zich begeleiden door vaste waarde Isolde Lasoen op vibrafoon en percussie en zomeer, daarnaast door de geniale Jean-Francois Assy, klassiek cellist-contrabassist, die de laatste jaren o.a. als vaste begeleider van Yann Tiersen en wijlen Alain Bashung indruk wist te maken.

Over DAAN
Belgisch veelzijdig wonderkind Daan Stuyven is het meest gekend als zanger, gitarist en frontman van de groepen Dead Man Ray en Daan. Daan tekende voor het beste Belgische dansnummer ooit ‘Housewife’. Hij werd bekroond met tal van awards als performer, producer en videodirector en droeg bij aan heel wat projecten van andere artiesten. Als grafisch designer creëerde hij hoezen voor talloze cd’s.

Door fans uitgeroepen tot ‘The Belgian King of electro-kitsch-rock music’ mixt Daan een diversiteit van stijlen, van rock en pop tot elektronisch en dance. Zijn gekende donkere, ironische teksten flirten met speelse melodieën en beelden. Hij overschrijdt daarbij met succes de grenzen tussen het experimentele, expressie en hitparade-appeal.


Staconcert
De shows in de popzaal zijn staand, we hebben geen zitplaatsen ter beschikking. Wegens veiligheidsredenen is het niet mogelijk om krukken of stoelen de zaal mee in te nemen. Gebruik je een rolstoel of rollator? Reserveer dan minimaal 24 uur van tevoren een rolstoelplek via de receptie, tel: 0475-317171.

Klik hier voor meer praktische info.

Genre: Muziek