Smartphone fotografie basis

Een smartphone hebben de meesten mensen altijd op zak. En kom je een mooi fotomoment tegen, thuis, op vakantie, onderweg, van je (klein)kinderen of van de mooie Limburgse natuur? Dan is het handig als je meteen een mooie foto vastlegt.

In deze korte cursus Smartphone Fotografie basis van 3 lessen leer je door middel van een aantal handvatten de perfecte foto maken met je eigen smartphone!

Want ook al is een smartphone geen professionele camera, je zult versteld staan van de kwaliteit foto’s die je kunt behalen! Zolang je maar weet hoe. Je leert hoe je de juiste optie kiest voor de foto die je wil maken, welke standpunten handig zijn om te gebruiken in welke situatie en hoe je rekening kunt houden met de lichtinval.

Materiaalkosten zijn niet bij de cursusprijs inbegrepen. Je hebt je eigen smartphone nodig, een die niet ouder is dan 3 jaar.

Heb je een systeemcamera of spiegelreflexcamera thuis en wil je daar betere foto’s mee leren maken? Dan is onze cursus Digitale Fotografie misschien wat voor je!

Teacher thumbnail
Over de docent

Jasmijn Duterloo

Na het afronden van haar studie Commerciële Vormgeving (fotografie, industriële vormgeving en grafische vormgeving) aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen heeft Jasmijn de opleiding Pedagogisch Didactisch Diploma aan Fontys Hogeschool in Wageningen gevolgd. Een aantal jaar later heeft ze de fotografie weer opgepikt en is in 2016 afgestudeerd aan de Fotoacademie in Amsterdam.

Gedurende haar artistieke reis heeft het concept identiteit een centrale rol gespeeld. Ze denkt na over vragen als: bezitten herinneringen en relaties een objectieve realiteit? Of zijn het uitsluitend subjectieve constructies in onze geest? Bovendien trekt ze ook vaak de aard van plaats en tijd in twijfel. Zijn deze fundamentele elementen van ons bestaan zo concreet als ze lijken, of zijn ze vloeiender dan we waarnemen?  Jasmijn exposeert met haar werk regelmatig in binnen- en buitenland.

Haar kracht ligt bij het snijpunt van techniek en concept en zo zijn haar lessen ook opgebouwd. Je leert naast cameratechnieken ook denken over hoe je deze dan toepast en je de foto op de kijker laat overkomen. Naast de cursus Digitale Fotografie voor volwassenen geeft ze ook les op middelbare scholen, basisscholen en coacht de kunstenaars in hun creatieve proces.