Nina & Radouan

Bekijk hier onze algemene voorwaarden en privacy-statement.

Loek is docent van de Synergieschool in Roermond. Hij geeft les in ‘Unit drie’ zoals ze het hier noemen. Hier werken kinderen van groep 5 en 6 samen in verschillende grote ruimtes. Op de Synergieschool hebben ze een bijzondere manier van leren en werken. Hier werken ze niet met vaste klaslokalen per groep, maar maar volgen verschillende groepjes leerlingen, van verschillende leeftijden, op hun eigen niveau de lessen. 

Radouan en Nina zijn 2 leerlingen uit Unit 3. Radouan woont op de Donderberg en komt elke dag met de fiets naar school. Soms in z’n eentje, maar meestal fietsen pap of mam mee. Radouan krijgt ook al Engels op school. Hier was hij net mee bezig, toen we hem stoorden om wat vragen te stellen. Helemaal niet erg dat hij gestoord werd, want Engels… saaaaai. Wat hij wel leuk vindt om te doen? Tekenen! Met grote trots laat hij zijn tekenboek van school zien. Op elk blad staan stoere, kleurrijke robots. Ze zijn prachtig!

Daar is Nina. Bij haar stond gym op het programma. Snel snel omkleden voor het interview. “Nee hoor, niet erg dat ik eerder moest stoppen met gym”, laat Nina weten. Nina, een fijngebouwd en bedeesd meisje. Radouan daarentegen is vérre van bedeesd en vertelt honderduit. Leuk, die tegenstelling. Nina heeft het erg naar haar zin op school, ze vindt álles leuk. Niks is stom. Radouan vindt beslist níet alles leuk. Rekenen en taal? Saai. Stom! Hij is blij dat de lessen afgewisseld worden met koken, knutselen, tekenen en muziek. Dat maakt school fijn, hierin kan hij zijn ei kwijt. Wat extra leuk is: als hij goed gewerkt heeft bij rekenen en taal, mag hij gaan tekenen. Maar, zeggen de twee, sóms is zelfs rekenen en taal leuk. Want dan gaan ze naar buiten en hebben ze les in de natuur. Een uitje voor de twee, waarin plezier en leren samenkomt. Nina knutselt graag op school. Het werken met verschillende materialen vindt ze heerlijk om te doen.

Je ziet dat deze kinderen het erg fijn om met knutselen, tekenen en muziek bezig te zijn. Vooral de afwisseling maakt dat hun nieuwsgierigheid aangewakkerd blijft. Ze willen hierdoor blijven ontdekken. En dat is belangrijk. ECI cultuurfabriek ondersteunt kunstonderwijs door vakdocenten te leveren aan alle basisscholen van Roermond. Want kunst is een vak!

Word jij ook ECI ambassadeur?

Ambassadeurs steunen ons met een financiële bijdrage. De hoogte daarvan bepaal je zelf. Ons doel: kunst & cultuur toegankelijk maken én houden, ook voor kinderen en jongeren.

ECI ambassadeur ben je al vanaf €3 per maand. Profiteer daarbij meteen van aantrekkelijke voordelen zoals een gratis geselecteerde voorstelling of concert en voorrang op de verkoop!

Klik hier om ambassadeur te worden.


Lees hier alle verhalen!

Hier doe je het voor

Namens ECI cultuurfabriek: Bedankt!