Nieuws

“Verdomd dicht in de buurt van het origineel”- interview Goof Veelen van Janie’s Gun

01/12

Gitaardocent Goof Veelen speelt vanaf zijn zesde gitaar. Hij is opgeleid uitvoerend musicus en speelt in diverse bands als Presto Pronto, Prengel en zijn nieuwste: Janie’s Gun – een Aerosmith tribute. Met die laatste band speelt hij samen met zijn muzikale vrienden: Gesuino Derosas, William Finta, Jorick de Kruif, Wouter Stevens en Coen Pots op 10 december in onze popzaal. Wat mogen we verwachten?

janie's gun aerosmith roermond

Goof: “De reden dat we voor Aerosmith tribute hebben gekozen is vanwege de vette hits die ze hebben gescoord en het ‘wegvallen’ van Aerosmith na de farewell tour, die overigens is uitgesteld vanwege stemproblemen van de zanger. Wij vinden de muziek tof en willen graag het gat dichten zodat de muziek nog lang gehoord wordt.”

Iconisch & dynamisch
Daarnaast is Aerosmith iconisch. Zanger Steven Tyler heeft een unieke, rauwe bluesy zangstijl. De mix van rock, blues en pop – duidelijk hoorbaar in nummers als ‘Dream On’ en ‘Walk this Way’ tonen de muzikale veelzijdigheid. En ook op het podium gaan ze te keer als beesten. Met name de dynamiek tussen Tyler en Perry hebben geleid tot de meest gedenkwaardige gitaarriffs in de rockgeschiedenis. Doe dat maar eens na… Uhhh.”

Goof’s eigen Aerosmith-favoriet is overigens niet Janie’s Got A Gun maar de gouwe ouwe rocker ‘Sweet Emotion’. “Fantastische baslijn, dikke groove en een echte 70’s klassieker.”

The looks
Maar goed, dat is qua muziek. What about the looks? “Qua looks hoef je geen Aerosmith te verwachten. Zo ben ik volgens Google 4 cm langer dan Aerosmith gitarist Joe Perry en is onze zanger kaal. Maar… komen we, in my humble opinion, muzikaal verdomd dicht in de buurt van het origineel.”

goof veelen janie's gun

Sensei
Wat Goof zelf erg tof vindt, is dat hij samen met zijn ‘oud’ gitaardocent Gesuino Derosas op het podium staat: “Van mijn 14e tot mijn 18e heb ik les van hem gehad en heb ik ontzettend veel van hem mogen leren. Ik zie Gesuino dan ook als mijn mentor, al zal hij dat zelf véél te overdreven vinden want hij is mega bescheiden. Ik noem hem tot op de dag van vandaag zelfs nog altijd ‘sensei’ haha. Het mooie is ook dat als we samen spelen, dit vlekkeloos verloopt. We voelen elkaar aan en spelen onbewust vaak precies dezelfde dingen. Grappig vind ik dat”, aldus Goof.

Gaef gaas!
“Daarnaast is er ook een tof voorprogramma: Right Back uit Kessel. Een band met jonge honden die net als wij weten wat gas geven is.

Dus gaef gaas en tot op 10 december in ECI cultuurfabriek! Tickets hier.